agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen Fatih
  • 4 Gönderen Fatih

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2015, 23:46   #1
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Gökkuşağı Pastası (Rainbow cake)

Bu sıkıcı havalarda biraz da olsa eğlenmek istiyor insan. Birde tatilin verdiği sıkıcılıkta üstüne eklenince daha da bir sıkılıyor insan. Çok uzun süredir denemek istediğim bir kekti ve deneme fırsatı buldum. Orijinalini bozmadan yapmak istedim ama şeker hamuru benim için fazlasıyla tatlı olacaktı bunun için şeker hamurunu bir sonraki yapacak olduğuma sakladım. Kendi tarifimi kaybedince gastronomi okuyan bir arkadaşımdan bir pandispanya tarifi aldım.

Pandispanyası için:
8 yumurta
8 fincan un
İki paket kabartma tozu
İki paket vanilya
6 fincan şeker
2 fincan su
Renklendiriciler

Süsleme:
Kremşanti

Yapılışı:
Öncelikle bir süre yumurtaları kırıp üzerine seker ekleyip bekletiyorum. Bu süreçte çok az her renkten birer parça çay bardaklarına alıp renklerini biraz suyla açıyorum.

Name:  10404360_10204633133762145_5245347824857348075_n.jpg
Views: 737
Size:  38.1 KB

Boyaları hazırladıktan sonra yumurta seker karışımını karıştırıp daha sonra üstüne un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Daha sonra iki fincan suyu ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Daha sonra birkaç damla limon ekleyip az daha çırptıktan sonra biraz hamuru dinlendiriyorum. Hamuru hazırladıkladiktan sonra her biri eşit olacak sekilde ortalama 3 kepçe her kaba ayırıyor ve fazla renklendirici kullanmadan renklendiriyorum. Ana renkler olduktan sonra elinizde ara renkleri kendiniz oluşturabilirsiniz.

Name:  10393940_10204633133962150_8220991873024940157_n.jpg
Views: 737
Size:  36.7 KB

Renklendirdikten sonra kalıba yağlı kağıt serdim ama ilk kek yapıştı kağıdı tekrar yağladım böylesi kolay çıktı.Max 15 dk da pişiyor, 180 derece fırında.
Yapışan keki ise kolayca çıkarmanın püf noktasını bildiğim için kek heba olmadı rahatça kalıptan ayrıldı.

Kekler pişince bu hali aldılar:

Name:  1506939_10204633138882273_7491271660733504676_n.jpg
Views: 765
Size:  54.7 KB

Ve daha sonra kekler soğuduktan sonra eğer hamur size sert gelecekse biraz sütle ıslatabilirsiniz ama tarife uygun yaparsanız hiç bir şekilde sert gelmeyecektir.
Renk sıralamasından sonra her katın arasına kremşanti sürüp yapışmasını sağlıyoruz. Üçüncü sırada ortaya muz döşemeye karar verdim. Çilek olsaydı çilek döşemeyi düşünüyordum.

Name:  10942585_10204633140282308_4282286206009045066_n.jpg
Views: 700
Size:  45.5 KB

Name:  10929003_10204633140642317_6519528523772143162_n.jpg
Views: 694
Size:  24.2 KB

loveforlife beğendi.
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2015, 23:52   #2
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Süslemesi içinde tekrardan arda kalan renklerden bir kaçını kremşanti ile biraz karıştırıp renk verip pastaya son dokunuşlarımızı yapıyoruz.

Name:  10868249_10204633141122329_9084128691766749642_n.jpg
Views: 370
Size:  45.4 KB

Süsleme sonrası:

Name:  10941214_10204633141362335_5992942024023953765_n.jpg
Views: 332
Size:  47.3 KB

Name:  10606444_10204633141682343_1433620179105121422_n.jpg
Views: 297
Size:  56.5 KB

Servis için biraz pastayı dinlendirdim ve servise kadar buzdolabına aldım.

Bu süreçte kremşanti donduğu için daha güzel bir görüntüye ulaştı. Ve beklediğim görüntü tam anlamıyla buydu.

Name:  1511058_10204634177588240_7187089132236568406_n.jpg
Views: 289
Size:  67.2 KB

Name:  11096_10204634177508238_8815192335292448575_n.jpg
Views: 293
Size:  37.7 KB

Dikkat edilmesi gereken en önemli şey boyalar her yeri boyamaya yetecek kuvvete sahip ki ilk çalışmam olmasına rağmen elim hiç boyanmadı. Sadece buna dikkat ederseniz gayet iyi ve eğlenceli bir çalışma oluyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024