agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 6 Gönderen loveforlife
  • 3 Gönderen Fatma Kochan
  • 2 Gönderen mozen
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen loveforlife
  • 1 Gönderen loveforlife
  • 1 Gönderen YeniGine
  • 1 Gönderen loveforlife

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2014, 18:57   #1
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Otlu Börek

Geçtiğimiz günlerde gelincik otu karıştırmasının tarifini verince Sevgili A_NOMAD'ın aklına gelincik otlu börek düşmüştü. Bugün sade gelincikle olmasa da karışık otlu börek yapınca paylaşmak istedim...

Malzemeler:

5 adet yufka
Yarım kilo yenilebilen yabani ot (Ben temizleyip haşlayarak derin dondurucuya koyduğum gelincik, ebegümeci, labada, kuzu kulağı, ısırgan, hindiba karışımını kullandım) Saksılarda çıkmış olan kuşotlarını da ayıklayarak ekledim. Taze ot olduğu takdirde ince kıyıldıktan sonra iyice ovup biraz öldürüyoruz.
1 demet pırasa
1 demet taze soğan (ben terasta yetiştirdiklerimden 5-6 taze soğan doğradım)
100 gr kadar tulum peyniri
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ(Zeytinyağı ve çiçekyağını karıştırarak kullandım)
1 yumurta(yumurtalar küçükse iki adet kullanılabilir)


Gelelim hazırlanışına... Otlar benimkiler gibi derin dondurucudan çıkmadıysa ayıklanıp doğranır, ovularak biraz öldürülür. Taze soğan ve pırasalar da ince ince kıyılıp eklenir. Pirinç yıkanarak katılır. Tulum peyniri de iyice ufalanarak karışıma katılarak güzelce harmanlanır. İstenirse biraz tuz eklenebilir ama ben peynir tuzlu olduğu için eklemedim.
Name:  IMG_3567.jpg
Views: 477
Size:  46.6 KB

Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir.
Name:  IMG_3572.jpg
Views: 473
Size:  23.1 KB

Bu şekilde tüm yufkalar bitince en üste kalan sütlü karışım gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir... Şifa deposu böreğimiz hepinize afiyet olsun...
Name:  IMG_3585.jpg
Views: 427
Size:  39.5 KB
Name:  IMG_3587.jpg
Views: 154
Size:  30.2 KB

 

Düzenleyen loveforlife : 23-12-2014 saat 22:34
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 20:43   #2
Ağaç Dostu
 
Fatma Kochan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 150
Merhaba loveforlife hanım, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ve mutlaka tadı da güzeldir. Bende bugün bir kilo gelincik almıştım, yufkamda var, yarın bahçeden biraz ısırgan toplayıp yapmaya çalışacağım. Umarım başara bilirim. Size afiyet olsun.

Fatma Kochan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 22:00   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
Elinize sağlık.

YeniGine ve loveforlife beğendi.
mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 22:12   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Tam aradığım tarif arkadaşım, markete Ege otları gelmiş, alsam da çocukların da yiyebileceği bir şey yapsam diyordum.. Süpersin! Ellerine sağlık.

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 22:37   #5
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Kochan Mesajı Göster
Ben de bugün bir kilo gelincik almıştım, yufkam da var, yarın bahçeden biraz ısırgan toplayıp yapmaya çalışacağım. Umarım başarabilirim. Size afiyet olsun.
Aslında bahçenizde yenilebilen başka otlardan da vardır mutlaka. Nasıl güzel olur! Neden başaramayasınız ki? Size de şimdiden afiyet olsun.

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 22:40   #6
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Sevgili Özlem A,
Çocuklar için yanında ayranla beraber besleyiciliği yüksek, oldukça sağlıklı bir öğün olur bu börek. Tadını ailecek seveceğinizi düşünüyorum. Ben de şu sıralar denk geldikçe ot almaya çalışıyorum. Derin dondurucuda bulunması da iyi oluyor.

YeniGine beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 23:22   #7
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili loveforlife ellerine sağlık, zaten götüntüsü bile maşallah çok güzel.
"Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir. " deyince harcı koyduktan sonra bir yufka daha serip üzerine sütlü karışımı gezdiriyorsun değil mi?
(İyice emin olayım da ona göre yapayım, nasipse.)
Maşallah çok güzel de kızarmış...

Fatma Kochan beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 05:26   #8
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
"Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir. " deyince harcı koyduktan sonra bir yufka daha serip üzerine sütlü karışımı gezdiriyorsun değil mi?
(İyice emin olayım da ona göre yapayım, nasipse.)
Maşallah çok güzel de kızarmış...
Yufkanın üzerine önce harcı koyuyoruz, sonra üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz. Yeni yufkayı sütlü karışımın üzerine seriyoruz. Fotoğraftaki fırına verilmeden önceki hali. Yufkaların en üstünde bolca sütlü karışımdan oluyor.

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun Sevgili YeniGine...

YeniGine beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019