agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2010, 18:09   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-04-2010
Şehir: adana
Mesajlar: 38
Dönderme (Kırşehir)

Merhaba
yemek kültürümüzü biraz daha genişletmek amacıyla yöresel tariflerinizi bekliyorum.Şahsen kendi adıma söylemek gerekirse farklı yörelerin yemeklerini yapmaktan mutluluk duyuyorum.
yemekleri eklerken hangi şehire ait olduğunu yazmayı unutmayalım.


dönderme ( kırşehir )

1,5 adet kuru köy yufkası
2 yumurta
bir miktar sıvı yağ


yufkaları su ile hafif ıslatıyoruz üzerini bir bezle kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz,tavaya sıvı yağ ekleyip iyice kızdıralım,yarım yufkayı tavanın içine sığacak şekilde katlayalım ve kızgın yağa koyalım,yufka hafif renklendimi üzerine yumurtayı kırıp,tuz ilave edelim ve ters düz ederek pişirelim,
çıtır çıtır olduktan sonra bir kenara alalım,diğer yufkayı ikiye katlayıp içine yumurtalı çıtır yufkayı parçalayarak aynı hizada koyalım.alttaki yufkayı iki kenarından içe doğru bükerek dürüm şeklinde saralım.

Tabii bunları yaparken evi saran mis gibi kokuya dayanabilirseniz,çıtır çıtır inanılmaz bir lezzet tavsiye ederim. Afiyet olsun.


Düzenleyen sibelin bahcesi : 03-05-2010 saat 18:15 Neden: yazı ekleme
sibelin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024