agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler
  • 7 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen malina
  • 6 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen glcn06

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2014, 13:51   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Koyu Çikolatalı Kek

Sevgili Güler, malina ve Sayın Zafer İnandıklı'nın eşi Nilgün Hanım ile 5 Eylül toplantısında mutfak üzerine epeyce konuşmuştuk. Sevgili Güler'e siteye eklemeye söz verdiğim birkaç tariften ilki basit çikolatalı kek.

Defalarca denediğim bu tarifin orijinali Hershey çikolatalarına ait. Özel günler için yaptığım pastalara baz olarak, çocuklar için lolipop kek için ana malzeme ve bazen de sadece çikolatalı kek olarak kullandım. Her seferinde güzel sonuç vermesine ek olarak yapılışı çok kolay ve pratik.

Tat ve doku olarak, eğer benim gibi aşırı yoğun çikolatalı ağır kekleri tercih etmiyorsanız bu hafif ve süngersi kek tam size göre. Katlı pasta yapımına ve kaplamaya da uygun olması sayesinde başka tarifler dosyadan çıkamıyor.

Fotoğraflarda yazlıktaki mini fırında yapmış ve elimin altında ne varsa alelacele dekore etmiş olduğum bir kek. Kreması da yine benim İsviçre tipi meringue kreması, diğer kaplama kremalarına göre doku ve dayanıklılık açısından tercih ediyorum. Bu tarifi de bir başka yazıya hazırlıyorum.

Koyu Çikolatalı Kek

(2 adet 23 cm ya da 3 adet 20 cm lik yuvarlak kek kalıbını dolduracak miktara göre)

1 cup = 250 ml
2 cup şeker
1+ 3/4 cup un
3/4 cup kakao
1+ 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1+ 1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 cup süt
1/2 cup sıvı yağ
2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
1 cup kaynar su


Fırını 175C ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kekinizi pişireceğiniz kalıbı ya da tepsileri yağlayıp bir yemek kaşığı kadar un ile unlayın, kabı çevirerek unun dağılıp yapışmasını sağlayın, fazla unu silkeleyerek dökün.

Şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabına eleyerek aktarın ve karıştırın.

Yumurtaları, sütü, yağı ve vanilya ekstresini ekleyin. Bu karışımı mikserin orta hızında 2 dakika kadar çırpın.

Kaynar suyu ekleyin ve kısaca karıştırın – epey sıvı bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru yağlayıp unlayarak hazırladığınız kaplara (ya da kalıba) aktarın.

Fırında 30 to 35 dakika ya da kekin ortasına batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Oda sıcaklığında ve kalıp içinde 10 dakika kadar soğumasını bekledikten sonra nazikçe kalıptan çıkarın. Bu aşamada acele etmemeye gayret edin (ilk yaptığımda ortadan ikiye ayırdığım kekleri hatırlayıp benim gibi acele iş yapma heveslisi arkadaşları uyarayım).

Krema ya da herhangi bir malzeme ile kaplamayı düşünüyorsanız, önce tamamen soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun!
Özlem

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 14:34   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
(2 adet 23 cm ya da 3 adet 20 cm lik yuvarlak kek kalıbını dolduracak miktara göre)
Bu tarifin ölçülerini üçe ya da yarıya bölmem gerek

loveforlife ve A_NOMAD beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 14:56   #3
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu tarifin ölçülerini üçe ya da yarıya bölmem gerek
Siz hiç bölmeye falan uğraşmayın, pişirdiğinizde bana haber edin yeter, ben hepsini hallederim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 15:23   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın malina, bereketli bir kek haklısınız, ama ilgi büyük olunca çabucak ortadan kalkıyor

loveforlife ve A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 16:39   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sayın ozlem A, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Siz hiç bölmeye falan uğraşmayın, pişirdiğinizde bana haber edin yeter, ben hepsini hallederim
Ortaklar artıyor. En iyisi, sayın malina ölçüleri katlasın bence. ağaçlar.net ailesine ancak yeter.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 18:14   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Eeee arkadaşlar Tohum Takas etkinliğinde malina'ya yardıma gittiğimizde belki de bize ikram eder.... dermişim.

loveforlife ve A_NOMAD beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 18:46   #7
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Eder belki... Eder mi ki? Etse ne güzel olmaz mı? Etse keşke... Etsin etsin!

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2014, 19:00   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Eder belki... Eder mi ki? Etse ne güzel olmaz mı? Etse keşke... Etsin etsin!
Patroniçe'nin gönlü boldur. Hani derler ya ağanın eli tutulmaz diye.

Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2015, 13:44   #9
Ağaç Dostu
 
glcn06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 300
buda benim sürekli yaptığım çikolatalı ve hindistan cevizli kekim

1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 paket kabartmaz tozu
1 paket vanilin
3 yumurta
1 bardak hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kakao
1/2 bardak bitter damla çikolata (**** ufak ufak parçalanmış bitter çikolata)
bir çimdik tuz.
ve un
yumurta ve şeker mikserle şeker eriyinceye kadar karıştırılır. yağ, süt eklenip karıştırılır kakao, hindistan cevizi , kabartma tozu, vanilin, bir çimdik tuz eklenip karıştırılır. akışkan bir kıvam oluncaya kadarun eklenir. 2- 2,5 bardak kadar. önceden ısıtılmıs 180-200C fırında 20dk kadar pişirilir.
istenirse üstüne çikolatalı sos dökülebilir.

Eklenen Resimler
 
efeege beğendi.
glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
çikolatalı kek, isviçre kremalı pasta, kutlama pastası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024