15-04-2009, 10:12 | #1 | |
Ağaç Dostu
|
Karaköy poğaçası
Alıntı:
|
|
15-04-2009, 13:13 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 41
|
Karaköy poğaçası efsane gibi oldu. Ben de çok merak ettim. Aslında benim işyerim Karaköy'de ama böyle bir poğaça yemedim buralardan alıp. Forumda Sercan Bey'in poğaça başlıklı yazısındaki tariften hareket eden birisi aşağıdaki linkteki bulunan tarifle özlenen tada ulaştığını iddia etmiş. Belki bu tarif işinize yarayabilir. http://acemisef.blogspot.com/2008/02/karaky-poaas.html |
15-04-2009, 14:10 | #3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu Karaköy poğaçası devlet sırrı oldu mübarek, kimse tam tarifi bilmiyor. Sanırım bir özelliği hamuru yoğurduktan sonra beş altı saat beklemesiymiş, bizim yaptığımız poğaçalar ekmeğimsi oluyor, maya kullanmadığım halde sonuç aynı. |
|
15-04-2009, 19:20 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Karaköy poğaçasında kesinlikle maya veya kabartma tozu yoktur. Tanıdığım bir pastaneci sadece yağ, un, tuz ve su'dan ibaret olduğunu söylemişti. İşin sırrı ise katı yağ eritilmeden un ile iyice yoğurulmasında imiş. Tam anlatmıyor ama sanırım hamur milföy hamuru gibi işlem görüyor. Hamuru açıp katlıyorsunuz. Bir gece buzdolabında bekletiliyorsunuz ertesi gün tekrar aynı işlem yapılıyor ve ondan sonra pişiriliyor.. |
15-04-2009, 21:33 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Sayın adalet yağcı Denerseniz eğer hamuru yağlı yumuşak olsun. Bilirsiniz karaköy poğaçası biraz fazla yağlıdır. Gevrekliğini de yağ sağlıyor aslında. |
15-04-2009, 23:34 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Hani marketlerde hazır kek unları vardır. Siz sadece sütünü veya yağını karıştırırsınız. Pastaneler için de bu tür hazır ürünler varmış. Tarifleri almak için bir pastaneye casus mu yerleştirsek acaba |
16-04-2009, 08:26 | #9 |
Ağaç Dostu
|
İyi fikir, Karaköy poğaçasını ele geçirinceye kadar göreve devam |
11-03-2015, 13:13 | #10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 20
|
Nazım Ustanın veridigi tarifte masal gibi https://www.youtube.com/watch?v=h9I6yZdPUkg |
|
|