17-01-2014, 13:02 | #1 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Norveç Gevreği
Memleketimizin gevrekleri bitti, sıra bunlara geldi diye dalga geçseler de evdekiler ve arkadaşlar bayılıyorlar, durmadan sipariş alıyorum. Kaynağım yabancı bir blog, üzerinde biraz oynadıktan sonra mükemmel noktaya geldi, paylaşmak istedim. Malzemeler elinizin altındaysa hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi de 10-12 dakika olan süper kolay, çok sağlıklı ve lezzetli bu tarifi denemenizi öneririm. Malzemeler 1 cup = 250 ml. 2,5 cup tam buğday unu 1 cup beyaz un (tümünü tam buğday ya da beyaz un olarak kullanabilirsiniz) 1/2 cup kabak çekirdeği içi (alternatif olarak ay çekirdeği) 1/2 cup susam 1/4 cup keten tohumu 1/4 cup haşhaş tohumu 1/4 cup aroması az bir sıvı yağ (hafif bir zeytin yağı, üzüm çekirdeği, fındık ya da önermemekle birlikte kullanıyorsanız ayçiçek yağı) 2 cup su 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 çay kaşığı tuz ( deniz ya da kaya tuzu) Yapılışı Fırını 200C ön ısıtın. Yukarıda sıralanan yağ ve su harici malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabında iyice karışana dek bir spatula ile karıştırın. Karışıma yağ ve suyu ekleyip homojen bir karışım elde edene dek tekrar karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. Hamuru 0.5 cm kadar bir kalınlığa geline dek merdane ile kadar açın. çok keskin bir bıçak veya pizza kesici ile 3x3 cm lik kareler halinde kesin. Kağıtla birlikte hamuru tepsinizin üzerine kaydırın ve kenarlardan taşmayacak şekilde yerleştirin. Önden ısıttığınız fırında 10-12 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Aynı işlemleri kalan hamuriçin tekrarlayın. Önemli not- fırındaki hamuru 7-8 dakika sonra kontrol edin, fırın ısılar göstergedekini yansıtmayabilir, çok ince olan hamurun yanması an meselesi olabilir. En iyisi pişirirken mutfakta olup ara sıra fırına göz atarak yanmamasını sağlamak. Afiyet olsun! Düzenleyen Ozlem A : 08-05-2014 saat 13:25 Neden: Ölçü düzeltme |
17-01-2014, 13:13 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
haftasonu deneyeceğim |
17-01-2014, 13:24 | #3 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Afiyet olsun, yaptıktan sonra deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. |
17-01-2014, 16:56 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Cup ölçüsü biraz zorladı beni. 250ml olarak karşılık yazmışsınız. Beceremeyeceğimizi bilmişsiniz. Ama unu ml olarak nasıl ölçeceğim onu bilemedim. Alternatif bir ölçü birimi var mı? |
17-01-2014, 17:09 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Cup Amerikanların kullandığı bir birim olduğundan ben de ölçü olarak kullanmaya alışkın değilim. Ama şimdilerde çoğu ölçü kabında hem Amerikan hem de standart ölçü çizgileri bulunuyor. Bu görünen gevrek bana biraz Wasa' yı anımsattı. Çok severim. |
17-01-2014, 17:58 | #6 |
agaclar.net
|
|
17-01-2014, 18:37 | #7 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Cup yerine normal ölçülerde bir su bardağı kullanabilirsiniz. Ya da yine normal boyda Türk kahvesi fincanlarından 3 tanesi yaklaşık 250 ml alıyor. Wasa'dan daha lezzetli Sayın Kelebek çalısı, deneyin . Fotoğraftaki tabak bu sabah gördüğünüz gibiydi, şimdi boş :S |
17-01-2014, 18:38 | #8 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sayın malina, bu forum her derde deva . Süper bir linkmiş! |
17-01-2014, 23:32 | #10 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
İstanbul'da büyük süpermarketlerin kuruyemiş reyonlarında tuzsuz olarak var. Sade markasında da görmüştüm, organik ürün satan dükkanlarda. Bursa'da sanırım Yeşil Câmi civarında organik ürün satan bir dükkanda çok çeşitli ürünler görmüştüm, belki orada vardır Sayın loverforlife. |
Etiketler |
gevrek, kabak çekirdeği, keten tohumu, sağlıklı atıştırmalık, tam buğday unu |
|
|