agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni10Beğeniler
  • 6 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Günüm
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-01-2014, 13:02   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Norveç Gevreği

Memleketimizin gevrekleri bitti, sıra bunlara geldi diye dalga geçseler de evdekiler ve arkadaşlar bayılıyorlar, durmadan sipariş alıyorum. Kaynağım yabancı bir blog, üzerinde biraz oynadıktan sonra mükemmel noktaya geldi, paylaşmak istedim.

Malzemeler elinizin altındaysa hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi de 10-12 dakika olan süper kolay, çok sağlıklı ve lezzetli bu tarifi denemenizi öneririm.

Malzemeler

1 cup = 250 ml.

2,5 cup tam buğday unu
1 cup beyaz un (tümünü tam buğday ya da beyaz un olarak kullanabilirsiniz)
1/2 cup kabak çekirdeği içi (alternatif olarak ay çekirdeği)
1/2 cup susam
1/4 cup keten tohumu
1/4 cup haşhaş tohumu
1/4 cup aroması az bir sıvı yağ (hafif bir zeytin yağı, üzüm çekirdeği, fındık ya da önermemekle birlikte kullanıyorsanız ayçiçek yağı)
2 cup su
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz ( deniz ya da kaya tuzu)

Yapılışı

Fırını 200C ön ısıtın.

Yukarıda sıralanan yağ ve su harici malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabında iyice karışana dek bir spatula ile karıştırın.

Karışıma yağ ve suyu ekleyip homojen bir karışım elde edene dek tekrar karıştırın.

Pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. Hamuru 0.5 cm kadar bir kalınlığa geline dek merdane ile kadar açın. çok keskin bir bıçak veya pizza kesici ile 3x3 cm lik kareler halinde kesin.

Kağıtla birlikte hamuru tepsinizin üzerine kaydırın ve kenarlardan taşmayacak şekilde yerleştirin.

Önden ısıttığınız fırında 10-12 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Aynı işlemleri kalan hamuriçin tekrarlayın.

Önemli not- fırındaki hamuru 7-8 dakika sonra kontrol edin, fırın ısılar göstergedekini yansıtmayabilir, çok ince olan hamurun yanması an meselesi olabilir. En iyisi pişirirken mutfakta olup ara sıra fırına göz atarak yanmamasını sağlamak.

Afiyet olsun!

 
Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Ozlem A : 08-05-2014 saat 13:25 Neden: Ölçü düzeltme
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 13:13   #2
Ağaç Dostu
 
hüzün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
haftasonu deneyeceğim

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 13:24   #3
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Afiyet olsun, yaptıktan sonra deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 16:56   #4
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Cup ölçüsü biraz zorladı beni. 250ml olarak karşılık yazmışsınız. Beceremeyeceğimizi bilmişsiniz. Ama unu ml olarak nasıl ölçeceğim onu bilemedim. Alternatif bir ölçü birimi var mı?

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 17:09   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Cup Amerikanların kullandığı bir birim olduğundan ben de ölçü olarak kullanmaya alışkın değilim.

Ama şimdilerde çoğu ölçü kabında hem Amerikan hem de standart ölçü çizgileri bulunuyor.

Bu görünen gevrek bana biraz Wasa' yı anımsattı. Çok severim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 17:58   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Ölçüler

Umarım işe yarar...

Günüm beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 18:37   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Cup yerine normal ölçülerde bir su bardağı kullanabilirsiniz. Ya da yine normal boyda Türk kahvesi fincanlarından 3 tanesi yaklaşık 250 ml alıyor.

Wasa'dan daha lezzetli Sayın Kelebek çalısı, deneyin . Fotoğraftaki tabak bu sabah gördüğünüz gibiydi, şimdi boş :S

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 18:38   #8
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Sayın malina, bu forum her derde deva . Süper bir linkmiş!

loveforlife beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 19:52   #9
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,073
Galeri: 2
Bunu denemeliyim ama kabak çekirdeği içini nereden bulabilirim? Ayçekirdeği içi gördüm ama kabak çekirdeği hiç rast gelmedi ya da dikkatimi çekmedi...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 23:32   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bunu denemeliyim ama kabak çekirdeği içini nereden bulabilirim? Ayçekirdeği içi gördüm ama kabak çekirdeği hiç rast gelmedi ya da dikkatimi çekmedi...
İstanbul'da büyük süpermarketlerin kuruyemiş reyonlarında tuzsuz olarak var. Sade markasında da görmüştüm, organik ürün satan dükkanlarda. Bursa'da sanırım Yeşil Câmi civarında organik ürün satan bir dükkanda çok çeşitli ürünler görmüştüm, belki orada vardır Sayın loverforlife.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
gevrek, kabak çekirdeği, keten tohumu, sağlıklı atıştırmalık, tam buğday unu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019