agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni69Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2013, 16:38   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Tavada sebzeli pide

Teflon tavada sebzeli pide


Tarifi çok kolay ve çabuk hazırlanan bir tarif.

Malzemeler:

2 yumurta
8-10 tatlı sivri biber
2-3 orta boy domates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat, tuz
2 su bardağı un
1 çay bardağ zeytin yağı
Yapılışı:

Biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğradım, domatesler de yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ufak ufak küp şeklinde doğradım, derin bir kabın içine doğranmış domates ve biberleri aldım, yumurtaları, sütü, zeytin yağı, karbonatı ve tuzu da ilave ettikten sonra, yavaş yavaş unu ilave ederek kaşıkla tüm malzemeyi karıştırdım, ocakta teflon tavaya 1 yemek kaşı kadar sıvı yağı koyup kızdırdım, hazırlamış olduğum harcı ikiye bölerek tavada arkalı önlü iki tane pideyi pişirdim. Afiyetler olsun

Not: hamuru mücver gibi ama biraz daha koyu olacak.

Name:  DSCF3849.jpg
Views: 1008
Size:  43.6 KB


Yanına da çay demledim, bir taraftan da eşim çayını yudumlarken bulmacasını çözüyor
Buyurun hep beraber olsun.
Name:  DSCF3848.jpg
Views: 806
Size:  32.8 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 16:44   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ellerinize sağlık, yazlık-kışlık ayrımına başladım, evin içinde dönecek yer kalmadı. O kadar da yorgunum ki, bu çay süper geldi. Hele pide de nefis görünüyor.

Hava da bugün o kadar güzel ve sıcak ki, erken mi başladım diyeceğim ama bayramda misafirler var, ben de burada olmayacağım. Çoluk çocuk ne nerde bilemezler diye onların yorganlarını-battaniyelerini ayarlayayım istedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 16:48   #3
Ağaç Dostu
 
kimyager147's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
Çok güzel görünüyor. bir an önce tadına bakmak için eşime havale edeceğim.

kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 17:24   #4
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ellerinize sağlık, yazlık-kışlık ayrımına başladım, evin içinde dönecek yer kalmadı. O kadar da yorgunum ki, bu çay süper geldi. Hele pide de nefis görünüyor.

Hava da bugün o kadar güzel ve sıcak ki, erken mi başladım diyeceğim ama bayramda misafirler var, ben de burada olmayacağım. Çoluk çocuk ne nerde bilemezler diye onların yorganlarını-battaniyelerini ayarlayayım istedim.
Güler hanım işleriniz çok fazlaymış, yardıma ihtiyaç olursa ben buradayım, bir koşup gelirim, ben de zaten biraz nefes alasınız diye hazırladım afiyet olsun, işler bitmez oturun biraz soluklanın, evet hava çok güzel, güneş sıcacık sıcacık ısıtıyor.
En sevdiğim mevsim ne çok sıcak, ne çok soğuk, insanın içi kıpır kıpır oluyor
tam işlenecek zamanı ama ben daha o işlere başlamadım bile.
Bir yandan da bayram teleşı, bu bayramı biz misafirsiz geçireceğiz, yaz boyunca hep misafirlerim vardı, biraz başbaşa kalalım.
Size kolay gelsin

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 17:28   #5
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kimyager147 Mesajı Göster
Çok güzel görünüyor. bir an önce tadına bakmak için eşime havale edeceğim.

Hoş geldiniz sayın kimyager147,

bence de havale edin ve tadına bakmanızı tavsiye ederim,
afiyet olsun.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 18:15   #6
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Çok teşekkür ederim sayın kiraz çiçeği.
Şimdiden afiyet olsun, umarım tadını beğenirsiniz.

loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 00:30   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Karbonat yerine instant maya kullanarak (mücver yaparken kullandığım gibi) da yapılabileceğini düşündüm. Domatesin suyu ve çekirdeklerini ayrıştırıp o şekilde kullanıyoruz sanırım. Deneyeceğim pratik, sağlıklı bir yaz lezzeti. Kışın domates tüketmediğimden, tam zamanıdır.

Elinize sağlık.

akçabardak beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 17:27   #8
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı.

Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım.
Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur.
Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 17:35   #9
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Kışın domates tüketmediğimden, tam zamanıdır.
Kış için yazdan biraz domates konservesi hazırlamıyor musunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 18:03   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Kış için yazdan biraz domates konservesi hazırlamıyor musunuz?
Konserve olarak yapıp kullanınca hoşuma gider mi bilmiyorum. Hiç düşünmemiştim bunu açıkçası. Çok gerektiğinde hazır konserve olarak tükettiğim oluyor, bütün veya, doğranmış şekilde burada bulunuyor. Domatessiz yemek gerçekten tatsız ve özellikle zeytinyağlılar boynu bükük kalır ama alışmışım, aramıyorum bile.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 18:12   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı.

Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım.
Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur.
Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun.
Benim de mayaya karşı midem hassas ama tam çözemedim bu durumu. Mücverde maya kullanıyorum mideme hiç dokunmuyor ama mayalı fırın ürünlerini yapıp tükettiğimde iyi gelmiyor. Bileşimindeki malzemelerle mi ilgili bunu bir türlü çözemedim.

Şimdi deneyecektim bu tarifi ama şansa bakın evdeki son süt de kefir mayalamaya gitti az önce. Artık yarın keyifle yapacağım. Domates çok sulu ise azaltarak deneyeyim. Domatesin kalan suyunu da ziyan etmeyip azcık zeytinyağı, tuz, çekilmiş karabiber ile mideye indirmek gerek ama.

Teşekkür ediyorum.

akçabardak ve A_NOMAD beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 18:19   #12
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Konserve olarak yapıp kullanınca hoşuma gider mi bilmiyorum.
Denemeden bilinmez
Birkaç kavanoz yapın bence, seneye çok yaparsınız...

Domates (konserve, kurutma, sos)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 18:36   #13
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Bence de denemeye değer sevgili kelebek çalısı, sevgili malinanın da dediği gibi çok seveceksiniz, yazın domatesin en bol olduğu zaman kavanozlara koyuyorum kışın o kadar rahat oluyor ki, her şeyde kullanılabiliyor ve çok lezzetli oluyor.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 19:17   #14
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
iftar için pratik ama lezzetli bir tarif bakınıyordum tamda... tek başına yemekte istemiyor insan. Çok pratik ve lezzetli gözoküyor, elllerine sağlık Sn. akçabardak

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 19:44   #15
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Teşekkür ederim sevgili jojoba, denemeden lezzetini anlayamazsınız.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 17:33   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Çok beğendim.


Tariften farklı, domates suyu ve çekirdekli kısımları eksilttim, karabiber çektim ve instant maya (5 gr.) kullandım.

Nefis oldu. Çok teşekkürler Sayın akçabardak. Ne iyi ettiniz de paylaştınız bizlerle.

Name:  Home-made pan fry pitta.jpg
Views: 739
Size:  54.1 KB

Name:  Looks yummy .jpg
Views: 735
Size:  42.7 KB

Yanında dünden mayalanmış kefirim ve cecil peyniri yakıştı.

Sevgilerimle.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 18:05   #17
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Sayın akçabardak,

İftar için yapmayı düşünüyoruz. Teflon tavalardan çapı 20 cm ve 30 cm olanlardan var, hangisiyle yaptınız acaba?

akçabardak beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 19:08   #18
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Sayın akçabardak,

İftar için yapmayı düşünüyoruz. Teflon tavalardan çapı 20 cm ve 30 cm olanlardan var, hangisiyle yaptınız acaba?
Sayın limon-sever her iki tavayla da yapabilirsiniz, ben 30 cm. lik olanla yaptım, önemli olan alt üst edip çevirmek, 20 lik tavayla yaparsanız hamuru 2'ye bölüp kısık ateşte iki defada pişirebilirsiniz, hangisi kolayınıza giderse onu tercih edin, afiyetler olsun, iyi ramazanlar dilerim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 19:12   #19
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Çok beğendim.


Tariften farklı, domates suyu ve çekirdekli kısımları eksilttim, karabiber çektim ve instant maya (5 gr.) kullandım.

Nefis oldu. Çok teşekkürler Sayın akçabardak. Ne iyi ettiniz de paylaştınız bizlerle.

Eklenti 506993

Eklenti 506994

Yanında dünden mayalanmış kefirim ve cecil peyniri yakıştı.

Sevgilerimle.
Ellerinize sağlık sevgili kelebek çalısı, çok güzel görünüyor görünce benim de canım çekti şimdi, çeçil peyniri de çok güzel yakışmış afiyet bal şeker olsun, iyi ramazanlar dilerim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 19:23   #20
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sayın limon-sever her iki tavayla da yapabilirsiniz, ben 30 cm. lik olanla yaptım, önemli olan alt üst edip çevirmek, 20 lik tavayla yaparsanız hamuru 2'ye bölüp kısık ateşte iki defada pişirebilirsiniz, hangisi kolayınıza giderse onu tercih edin, afiyetler olsun, iyi ramazanlar dilerim.
Teşekkürler, hemen yapımına başlıyoruz. İftara az kaldı

Zeytin ve peynirde katmayı düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacak...

maki01 ve akçabardak beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 19:41   #21
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Teşekkürler, hemen yapımına başlıyoruz. İftara az kaldı

Zeytin ve peynirde katmayı düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacak...
Bence çok güzel olur iyi düşünmüşsünüz. Aslında bu hamura dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz, kıymalı olur, haşlanmış patatesli, peynirli, hatta fırında yapılırsa üzerine kaşar rendesi çok yakışır, nar gibi kızarır, pizza gibi olur.

Kolay gelsin afiyet olsun.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 00:24   #22
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
İftara tam zamanında yetişen pidemiz süper lezzetli olmuş. Miniklerin çok hoşuna gitti.

Name:  sebzeli_pide.jpg
Views: 1121
Size:  31.3 KB

İlk mesajdaki pidelere göre biraz koyu oldu Sanırım peynirden kaynaklanıyor.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 00:36   #23
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık. Bence bu tarife sosiste yasışabilir

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 08:24   #24
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
İftara tam zamanında yetişen pidemiz süper lezzetli olmuş. Miniklerin çok hoşuna gitti.

Eklenti 507051

İlk mesajdaki pidelere göre biraz koyu oldu Sanırım peynirden kaynaklanıyor.

Çok güzel olmuş sayın limon_sever, beğenmeniz hoşuma gitti ellerinize sağlık, miniklerin hoşlarına gitmesi çok sevindirici onlar için sebzeli olması çok sağlıklı bir yiyecek afiyetler olsun.

limon_sever beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2014, 10:44   #25
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Çok güzel olmuş sayın limon_sever, beğenmeniz hoşuma gitti ellerinize sağlık, miniklerin hoşlarına gitmesi çok sevindirici onlar için sebzeli olması çok sağlıklı bir yiyecek afiyetler olsun.
Bir dahaki sefer biraz daha malzeme olarak pizzaya benzetmeye çalışacağız ama yine bu şekil hepsini karıştırıp yapacağız. Sanırım sucuk, salam, sosis ve kıymayı biraz pişirmek gerekebilir.

akçabardak beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2014, 17:07   #26
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Tamda beş çayına uygun bir tarif. Gerçi ben öğlende yaptım ama şimdiye kaldı İçine ekstra peynir, zeytin ve kuru kekik ekledim. Teşekkürler akçabardak ablacım

Eklenen Resimler
 
akçabardak ve pares beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2014, 17:17   #27
Ağaç Dostu
 
pares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 535
Bende hafta sonu deneyeyim bari, çok güzel görünüyor

akçabardak ve hira beğendi.
pares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2014, 17:18   #28
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Tamda beş çayına uygun bir tarif. Gerçi ben öğlende yaptım ama şimdiye kaldı İçine ekstra peynir, zeytin ve kuru kekik ekledim. Teşekkürler akçabardak ablacım
Afiyet bal şeker olsun canımmm, ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

hira beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 11:25   #29
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Kahvaltıya sebzeli pide yapıyorum. akçabardak ablacım, bu tarifi paylaştın, hep senin yüzünden kilo alıyorum

akçabardak ve efeege beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 13:59   #30
Ağaç Dostu
 
samur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-11-2014
Şehir: amasya
Mesajlar: 921
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Kahvaltıya sebzeli pide yapıyorum. akçabardak ablacım, bu tarifi paylaştın, hep senin yüzünden kilo alıyorum
Afiyet olsun kilo degil sifa olsun.Boyle pideler filan kiskaniyorum.Hastanede kahvalti olayi yok,oglene kadar az sekerli cay😞

akçabardak, hira ve dinozor beğendi.
samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024