26-09-2013, 16:38 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Tavada sebzeli pide
Teflon tavada sebzeli pide Tarifi çok kolay ve çabuk hazırlanan bir tarif. Malzemeler: 2 yumurta 8-10 tatlı sivri biber 2-3 orta boy domates 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat, tuz 2 su bardağı un 1 çay bardağ zeytin yağı Yapılışı: Biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğradım, domatesler de yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ufak ufak küp şeklinde doğradım, derin bir kabın içine doğranmış domates ve biberleri aldım, yumurtaları, sütü, zeytin yağı, karbonatı ve tuzu da ilave ettikten sonra, yavaş yavaş unu ilave ederek kaşıkla tüm malzemeyi karıştırdım, ocakta teflon tavaya 1 yemek kaşı kadar sıvı yağı koyup kızdırdım, hazırlamış olduğum harcı ikiye bölerek tavada arkalı önlü iki tane pideyi pişirdim. Afiyetler olsun Not: hamuru mücver gibi ama biraz daha koyu olacak. Yanına da çay demledim, bir taraftan da eşim çayını yudumlarken bulmacasını çözüyor Buyurun hep beraber olsun. |
26-09-2013, 16:44 | #2 |
Moderatör
|
Ellerinize sağlık, yazlık-kışlık ayrımına başladım, evin içinde dönecek yer kalmadı. O kadar da yorgunum ki, bu çay süper geldi. Hele pide de nefis görünüyor. Hava da bugün o kadar güzel ve sıcak ki, erken mi başladım diyeceğim ama bayramda misafirler var, ben de burada olmayacağım. Çoluk çocuk ne nerde bilemezler diye onların yorganlarını-battaniyelerini ayarlayayım istedim. |
26-09-2013, 16:48 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 103
|
Çok güzel görünüyor. bir an önce tadına bakmak için eşime havale edeceğim. |
26-09-2013, 17:24 | #4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
En sevdiğim mevsim ne çok sıcak, ne çok soğuk, insanın içi kıpır kıpır oluyor tam işlenecek zamanı ama ben daha o işlere başlamadım bile. Bir yandan da bayram teleşı, bu bayramı biz misafirsiz geçireceğiz, yaz boyunca hep misafirlerim vardı, biraz başbaşa kalalım. Size kolay gelsin |
|
26-09-2013, 17:28 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Hoş geldiniz sayın kimyager147, bence de havale edin ve tadına bakmanızı tavsiye ederim, afiyet olsun. |
|
26-09-2013, 18:15 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Çok teşekkür ederim sayın kiraz çiçeği. Şimdiden afiyet olsun, umarım tadını beğenirsiniz. |
04-07-2014, 00:30 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Karbonat yerine instant maya kullanarak (mücver yaparken kullandığım gibi) da yapılabileceğini düşündüm. Domatesin suyu ve çekirdeklerini ayrıştırıp o şekilde kullanıyoruz sanırım. Deneyeceğim pratik, sağlıklı bir yaz lezzeti. Kışın domates tüketmediğimden, tam zamanıdır. Elinize sağlık. |
04-07-2014, 17:27 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı. Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım. Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur. Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun. |
04-07-2014, 17:35 | #9 |
agaclar.net
|
Kış için yazdan biraz domates konservesi hazırlamıyor musunuz? |
04-07-2014, 18:03 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Konserve olarak yapıp kullanınca hoşuma gider mi bilmiyorum. Hiç düşünmemiştim bunu açıkçası. Çok gerektiğinde hazır konserve olarak tükettiğim oluyor, bütün veya, doğranmış şekilde burada bulunuyor. Domatessiz yemek gerçekten tatsız ve özellikle zeytinyağlılar boynu bükük kalır ama alışmışım, aramıyorum bile. |
04-07-2014, 18:12 | #11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi deneyecektim bu tarifi ama şansa bakın evdeki son süt de kefir mayalamaya gitti az önce. Artık yarın keyifle yapacağım. Domates çok sulu ise azaltarak deneyeyim. Domatesin kalan suyunu da ziyan etmeyip azcık zeytinyağı, tuz, çekilmiş karabiber ile mideye indirmek gerek ama. Teşekkür ediyorum. |
|
04-07-2014, 18:19 | #12 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Birkaç kavanoz yapın bence, seneye çok yaparsınız... Domates (konserve, kurutma, sos) |
|
04-07-2014, 18:36 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Bence de denemeye değer sevgili kelebek çalısı, sevgili malinanın da dediği gibi çok seveceksiniz, yazın domatesin en bol olduğu zaman kavanozlara koyuyorum kışın o kadar rahat oluyor ki, her şeyde kullanılabiliyor ve çok lezzetli oluyor. |
04-07-2014, 19:17 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
iftar için pratik ama lezzetli bir tarif bakınıyordum tamda... tek başına yemekte istemiyor insan. Çok pratik ve lezzetli gözoküyor, elllerine sağlık Sn. akçabardak |
04-07-2014, 19:44 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Teşekkür ederim sevgili jojoba, denemeden lezzetini anlayamazsınız. |
05-07-2014, 17:33 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Çok beğendim. Tariften farklı, domates suyu ve çekirdekli kısımları eksilttim, karabiber çektim ve instant maya (5 gr.) kullandım. Nefis oldu. Çok teşekkürler Sayın akçabardak. Ne iyi ettiniz de paylaştınız bizlerle. Yanında dünden mayalanmış kefirim ve cecil peyniri yakıştı. Sevgilerimle. |
05-07-2014, 19:08 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sayın limon-sever her iki tavayla da yapabilirsiniz, ben 30 cm. lik olanla yaptım, önemli olan alt üst edip çevirmek, 20 lik tavayla yaparsanız hamuru 2'ye bölüp kısık ateşte iki defada pişirebilirsiniz, hangisi kolayınıza giderse onu tercih edin, afiyetler olsun, iyi ramazanlar dilerim. |
05-07-2014, 19:12 | #19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
|
|
05-07-2014, 19:23 | #20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeytin ve peynirde katmayı düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacak... |
|
05-07-2014, 19:41 | #21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Kolay gelsin afiyet olsun. |
|
06-07-2014, 00:36 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık. Bence bu tarife sosiste yasışabilir |
06-07-2014, 08:24 | #24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Çok güzel olmuş sayın limon_sever, beğenmeniz hoşuma gitti ellerinize sağlık, miniklerin hoşlarına gitmesi çok sevindirici onlar için sebzeli olması çok sağlıklı bir yiyecek afiyetler olsun. |
|
06-07-2014, 10:44 | #25 |
Ağaç Dostu
|
Bir dahaki sefer biraz daha malzeme olarak pizzaya benzetmeye çalışacağız ama yine bu şekil hepsini karıştırıp yapacağız. Sanırım sucuk, salam, sosis ve kıymayı biraz pişirmek gerekebilir. |
31-10-2014, 17:07 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Tamda beş çayına uygun bir tarif. Gerçi ben öğlende yaptım ama şimdiye kaldı İçine ekstra peynir, zeytin ve kuru kekik ekledim. Teşekkürler akçabardak ablacım |
31-10-2014, 17:17 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 535
|
Bende hafta sonu deneyeyim bari, çok güzel görünüyor |
31-10-2014, 17:18 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Afiyet bal şeker olsun canımmm, ellerine sağlık çok güzel görünüyor. |
24-12-2014, 11:25 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kahvaltıya sebzeli pide yapıyorum. akçabardak ablacım, bu tarifi paylaştın, hep senin yüzünden kilo alıyorum |
24-12-2014, 13:59 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
Şehir: amasya
Mesajlar: 921
|
Afiyet olsun kilo degil sifa olsun.Boyle pideler filan kiskaniyorum.Hastanede kahvalti olayi yok,oglene kadar az sekerli cay😞 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|