09-09-2013, 12:25 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
kaşarlı çatlak poğaça
3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilip soğutulmuş) 1 tatlı kaşığı tuz 3 tane yumurta (birinin sarısını ayırıyoruz kenara) 2 paket kabartma tozu aldığı kadar un yapılışı_ yoğurt,yumurta, yağ ve tuzu karıştırıyoruz kabartma tozu ekleyip unuda azar azar ilave ediyoruz. yumuşak ir hamur yapıp yumurta büyüklüğünde yuvarlayarak açıp içine kaşar peyniri koyuyor ve yuvarlayarak kapatıyoruz. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz. afiyet olsun. |
11-09-2013, 15:43 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
sn hira, harika görünüyorlar ellerinize sağlık. tarifi aldım deneyeceğim |
12-09-2013, 00:37 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sevgili hira, ellerine, tarifine sağlık... |
12-09-2013, 00:53 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
teşekkür ederim ablacım |
12-09-2013, 01:11 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
|
Ne kadar pişiyor |
12-09-2013, 01:16 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
40 dakika kadar bi zamanda pişiyor |
12-09-2013, 13:44 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hira Poğaca yapıldı fırına atıldı az önce. Cıknca foto. yüklerim. Bu ölcüden 15 poğaca cıkardım Az mı oldu ne 1 yıldır bu işlere elimi bulaştırmamıştım, inşallah tadı da güzel olur.. Soğuduğunda kaşar sertleşmez mi ne dersin.? |
12-09-2013, 14:22 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
şimdiden afiyet olsun güzel Cemo ablacığım soğuduğunda kaşar sertleşiyor ama ben daha sonra yine ısıtarak servis ediyorum. kabartma tozunu 2 paket koymamın nedeniyle poğaçalar çatlak çatlak oluyor ama bir paket olsada sorun olmaz |
12-09-2013, 15:02 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Cemo abla! poğaçaları yakmadın değil mi? |
13-09-2013, 10:24 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Yakmadım, yakmadım hira. Fırını kapatır kapatmaz evden cıkmak zorunda kaldım. Görüntüler bu güne kaldı. Akşam soğuduğunda tadına baktım beğendim. Eşim ve komşum da beğendi. Ayrıca sertleşmemişti. Kabartma tozunu bir paket katmama rağmen çatlamıştı poğacalar. 2 paket katsaymışım çatır çatır çatlıyacakmış demek ki Tarif için teşekkürler. |
13-09-2013, 10:38 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
rica ederim.. Cemo ablacım, afiyet olsun tekrar. güzel görünüyorlar. ben poğaça malzemelerinin tamamını göz kararı koydum, 2 paket kabartma tozu eklersem acaba nasıl olur diye çıktım yola |
14-09-2013, 19:47 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
yok ablacım ya 4 paket çok fazla olur sanki, ama sen bilirsin yinede hem zaten sen 1 paket eklediğin halde poğaçaları çatlatmayı başarmıştın |
14-09-2013, 20:01 | #16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilen bilmeyen de, ben sürekli mutfakta poğaca yapıyorum sanır) |
|
14-09-2013, 21:13 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
ama şeker hastalığıda çok kötü ya ablacım, benim annemde şeker hastası hemde 30 yanından bu yana.. bir yerde bıkıyor demekki insan, hep perhiz yapmakta kötü. görende beni hep perhiz yapıyor falan sanır Düzenleyen hira : 31-10-2014 saat 08:14 |
14-09-2013, 22:09 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
bide şöyle birşey var ki; organik un veya kepekli unla yapılan hamur işleri biraz sert oluyor. |
17-09-2013, 13:30 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
hira dün misafirlerime bu poaçayı yaptım bayıldılar. tarif icin teşekkürler. |
18-09-2013, 16:28 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Bu sabah kahvaltı için Sevgili hiranın kaşarlı çatlak poğaça tarifinden yaptım, çok lezzetli oldular, e bahçeden de domates biber olunca, yanına da iki bardak çay, daha ne olsun. Sevgili hira ya teşekkür ederim vermiş olduğu tarif için. Denemeye değdi doğrusu, tavsiye ederim |
18-09-2013, 20:24 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
afiyet bal şeker olsun akçabardak ablacığım teşekkür ederim. |
19-09-2013, 13:36 | #23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz niye görmedik bunları |
|
19-09-2013, 14:34 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
|
Sn akçabardak, Elinize sağlık. Çayla ne güzelde gider, olsa da yesek |
19-09-2013, 15:48 | #25 |
Ağaç Dostu
|
Döner dönmez göreceksin Sabah Ece ye yaptım, dadandım mı dadanıyorum bişeye. Sabah, akşam çatlak poğaça artık.( ben de çatlağım ya)pek sevdim ismini) Ama yarın beyaz peynirli yapacağım, bakalım nasıl olacak |
19-09-2013, 16:48 | #26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Sayın smnvrl, Şunun şurasında iki saatlik yol, misafirim olun size de yaparım. |
|
19-09-2013, 17:47 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
|
Sn akçabardak, Çok teşekkürler, bu samimi davetiniz için . Eve gittiğimde eşimden rica edeceğim artık . Saygılarımla. |
19-09-2013, 22:08 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
poğaçanın yapmanın bir kuralı vardır, ya süt-maya ile veya yoğurt kabartma tozu ile yapılır. mesela sütle yapılan bir poğaçaya yoğurt koyduğunuzda hiç hoş olmaz.. bende buradan yola çıkarak yoğurt ve kabartma tozuyla, uygun gördüğüm kadar ekledim tüm malzemeyi, sadece her zamanklnden farklı olarak 2 paket kabartma tozu ilave ettim, ortaya çatlak çatlak bir poğaça çıkıncada adını öyle koydum ve beğeninize sundum.. ama bu kadar ilgl göreceğini tahmin etmiyordum... beni bekleyin anacım, yine gelicem |
21-09-2013, 22:26 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
afiyet olsun Sn. pomodoro |
Etiketler |
kaşarlı çatlak poğaça |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|