02-08-2013, 00:39 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Güllaç Dolması
6 adet güllaç yaprağı 2 litre süt şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu üzeri için; nar taneleri antep fıstığı şerbet için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. güllaç yapraklarının her birini dörde bölüp 1 litre ılık sütle ıslatıyoruz. kalan sütü kestiriyoruz ( kestirme işlemi, sütü bir gece oda sıcaklığında bekletip ertesi gün ocağa oturtup lor haline getirilmesidir) sonra bu loru güllaç yapraklarının ortasına koyup, sarma sarar gibi sarıyoruz servis tabağına aldığınız güllaç dolmalarının üzerine soğuk şerbet döküp fıstık ve nar taneleriyle süslüyoruz. afiyet olsun. |
Etiketler |
güllaç dolması |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|