19-08-2013, 11:33 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 658
|
Künefe
Merhaba arkadaşlar; Dün künefe yapımımı ben neden ağaçlar.nete yazmıyorum diye düşünerek sizlerle paylaşmak istedim. Aslında yapımını fotoğraflarla anlatmıştım ama sonra bi ara geri vazgeçmiştim ve silmiştim ve şu an sildiğime çok pişmanım.. Ama en yakında yeniden yapıcam ve o zaman fotoğraflarıda silmeyip hemen burda paylaşcam... MALZEMELER; 3/3 ölçekte şerbet 500 gr. kadayıf 1.5 yemek kaşığı pekmez 90 gr. margarin 10 gr. teremyağ 15 cm yarıçapında metal tepsi peyniri olarak ben temin edimesi çok zor olan hatay peyniri yerine tam yağlı 250 gram tam yağlı dil peyniri kullanıyorum ama buda onu aratmıyor.. Bu peyniri a101 in satış yaptığı ürünler arasında yer alıyor. YAPILIŞI; Önce teremyağ ,margarin ve pekmezi bir güzel homojen bir görünüm elde edilene kadar karıştırıyoruz.Bunun yarısını tepsinin iç kenarlarıda dahil olmak üzere heryerine yayıyoruz. sonra kadayıfın yarısını alıp tepsiye serip dilimlediğimiz peynirleri yelştirip geri kalan kadıyıfı da üstüne örtüyoruz . Sonra elimizle iyice bastırabildiğimiz kadar bastırıp sıkıştıralım. Hatta güzel sıkışması için üstüne pöşet koyup çiğneyenler varmış el gücünüz yeterli değilse buda çok güzel bir yöntem çünki iyice sıkışması gerekiyor.. sonra iki elinizede fırın eldiveni geçirip ocağın üstüne koyun büyük gözde orta derecede pişirin ama üstüne koyupta gitmeyin çünki o tepsi ocağınızdan büyükse onun her tarafını eşit derecede pişirin yağın erime sesinin gelmesinden bir 4-5 dk pişirin tabi bu ocağının gücünede bağlı ama genlde böyle oluyor. sonra ocağın üstünden alın ve diğer bit tepsi yardımı ile bunu ters çevirin ve sıcak tepsinin içine geri kalan yağ ve pekmez karışımını sürün ve pişen taraf üste gelcek şekilde koyun ve onuda aynı eşitlikte pişirin her tarafı eşit olsun. Yok ben ocakya uğraşmak istemiyorum diyorsanız fırına 175 dercede 15-20 dk üstü pembeleşene kadar pişirin tersçevirip altına yağ sürün ve aynısını öbür tarafada yapın.. sonrada sıcağıyla üstüne sıcak ya da ılık olan şerbetinizi döküp yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.. bu arada yapım fotoğraflarınıda en yakın zamana koyarım. |
20-08-2013, 23:53 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 39
|
Ben murat bey'in dil peynirini kullanıyorum diğer dil peynirleri tadını vermiyor diye bir de pekmez kullanmıyorum ama daha yumuşak peynir bulmak lazım galiba. Resim ekleyecem şimdi |
21-08-2013, 00:09 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 39
|
tavada yapıyorum. |
31-07-2015, 14:50 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 39
|
Murat Bey de bozdu peyniri, kıvamı değişti BİM marketlerde KOLOT peynirini tavsiye ederim |
08-08-2021, 00:40 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2021
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 8
|
Hak veriyorum kendisine bim kolot peyniri çok daha iyi bir tercih olacaktır. Ama ana maddesini bimden aldığımız bir tatlıyı kendimizi yorup yapmamıza gerek var mı? Bim künefe fiyatı olsun tadı olsun her bakımdan güzel bence denemenizi tavsiye ediyorum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|