agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 4 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2013, 23:39   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Güllaç Dolması

6 adet güllaç yaprağı
2 litre süt

şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

üzeri için;
nar taneleri
antep fıstığı

şerbet için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.

güllaç yapraklarının her birini dörde bölüp 1 litre ılık sütle
ıslatıyoruz.
kalan sütü kestiriyoruz ( kestirme işlemi, sütü bir gece oda
sıcaklığında bekletip ertesi gün ocağa oturtup lor haline
getirilmesidir)

sonra bu loru güllaç yapraklarının ortasına koyup, sarma sarar gibi sarıyoruz
servis tabağına aldığınız güllaç dolmalarının üzerine soğuk şerbet döküp fıstık ve nar taneleriyle süslüyoruz.

afiyet olsun.

 
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
güllaç dolması

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019