agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 3 Gönderen hira
  • 1 Gönderen Ahkut06
  • 1 Gönderen dostca

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2013, 04:25   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Lokumlu Güllaç

4 yaprak güllaç
1 lt.süt
2.5 su bardağı şeker
küçük bir parça damla sakızı
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
200 gr. güllü lokum

yapılışı:

süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak
ısıtın.
ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet
güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve
başka bir tepsiye yayın.

içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini
güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın.
tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun..

 
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 10:26   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
En sevdigim tatli dir gullac ama ramazan ayindan ramazan ayina Turkiyede yiyebiliyorum ancak,lokumlu gullac hic yememistim,bu tarife anneme vericem yapsin bende iyiyim tabi bu mevsimde gullac bulabilirsek..cok tesekkurler tarifiniz icin..

hira beğendi.
Ahkut06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 10:36   #3
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Rica ederim Ramazan ayında yazdıgımı hatırlıyorum, açlık vurmuş diycem ama sabahın saat 5 25'inde yazmışım

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 12:27   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
ee eger ogun yediyseniz tadi damaginizda kalmistir belki )

Ahkut06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 16:12   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, bende merak edip yapmıştım, güllacın kendine has olan tadını değiştiriyor ve lokumun da şekeri ile birlikte oldukça ağır bir şeker tadı oluşuyor. Bilmiyorum ama ben beğenmedim bekli süte katılan şeker miktarı daha az konularak bu yoğunluk hafifletilebilir.

hira beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2014, 07:21   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
o zaman dikkatli olup seker oranini azaltmak lazim uyariniz icin tesekkurler

Ahkut06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019