agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 2 Gönderen Sim u Zer
  • 2 Gönderen hüsnüyusuf
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2013, 17:33   #1
Yeni Üye
 
Sim u Zer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Süt receli

Merhaba bu bölümde paylaştıgınız guzel ve değişik tatları görünce ( özellikle malak tatlısı ve süt helvası) ben de süt reçelini paylaşmak istedim sizlerle. Daha cok arapların yaptıgı bir tatmış.Arjantin'de ve Meksika'da ise "dulce de leche" adıyla yapılıyormuş. Fakat sakın kutu sütten yapmayın olmuyor, şişe süt ya da en iyisi bulursanız normal sokak sütüyle yapın. Karamel gibi bir tadı, kokusu ve dokusu var. İnternette bayağı bir sitede de tarifi var.( Resim ve tarif için SÜT REÇELİ - Senem'in Yemekleri ) Ben resim ekleyemiyorum çünkü hepsini yedik

Malzemeler
1 lt süt
1 bardak şeker ( ben 2 parmak eksiik koydum)
1 silme çay kaşığı karbonat

Evet sadece bu kadar malzeme gerekli..

Sütle şekeri derin bir tencerede kaynama noktasına gelene dek pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca karbonatı ekliyoruz aman dikkat bu asamada altını biraz daha kısabilirsiniz çünkü kabaracak. Şimdi gide gele karıştıra karıştıra bir iki saat
pişireceksiniz. Gözünüz korkmasın sürekli başinda durmak daha iyidir kuşkusuz ama ben küçük kızımla oynarken arada gidip gelip karıştırdım gayet de güzel oldu. Olduğunu nasıl mı anlayacaksınız? Boza ya da muhallebi kıvamında olunca tamamdır soğuyunca daha da katılaşacak. İlk denemenizden sonra sevdiğiniz kıvamı kendiniz bulursunuz nasılsa.

Kaşık kaşık yiyebilir ya da kurabiyelerin üstüne sürebilirsiniz ama kaşığınız küçük olsun bence
Afiyet olsun

gultar ve Cymbelina beğendi.
Sim u Zer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 09:21   #2
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
çok enteresan bir reçel tarifi ellerinize sağlık.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 20:23   #3
Ağaç Dostu
 
hüsnüyusuf's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 315
Galeri: 15
Tarif ev yapımı çikolatalı krema yapmak için de kullanılıyor. Kıvam aldıktan sonra bitter çikolata eklenerek hazırlanabilir. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye edilir.

http://cahidejibek.com/?s=s%C3%BCt+re%C3%A7eli

tekkir ve limon_sever beğendi.
hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2014, 12:14   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Treliçede kullananılan condense süt bu şekilde hazırlanıyormuş.
Yurt dışında kutu sütü olarak satılıyor ama ülkemizde satılmıyor.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2014, 15:17   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayin Benol Hazaroglu; macrocenter yeniden getirmeye basladi.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2023, 02:36   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2023
Şehir: Ankara
Mesajlar: 18
Ben teflon tencerede denediğimde bile dibi tutuyordu. Dibinin tutmamasını nasıl sağlarız?

bnzbk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024