18-03-2013, 23:18 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Ev pizzası
merhaba, Uzun zamandır yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ev pizzası Hamur için malzemeler: 1. Yaş maya 2. Aldığı kadar un 3. Ilık su 4. bir tutam tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ. Sos için malzemeler: 1. 1.5 bardak Domates püresi 2. 1çay kaşığı karabiber, 3. Bir tutam kuru fesleğen, çok az kuru nane,yarım kaşık sıvı yağ. Iç malzemeleri: 1. Sucuk 2. Mantar 3. Kırmızı ve yeşil biber 4. 1 tane kuru soğan 5. Pizza peyniri 6. Sarımsak tozu. Gereçler: Pizza kalıbı/ tepsisi Hoklava. |
18-03-2013, 23:48 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Önce ılık su yarım paket maya, yağ ve tuzu iyice elimizle karıştırıyoruz. Bir tepsi için bir buçuk su bardağı un yetiyor, iki beze yapıyoruz, hamur yumuşak olacak ki çabuk açılsın. Tepsimize denk gelecek biçimde açıyoruz. Pizza tepsimizi kağıt rulo ile iyice yağlıyoruz ki yapışmasın. Açtığımız hamuru tepsiye alıp yayıyoruz, kenarından taşan fazlası varsa kesiyoruz ve çatalla minik delikler açıyoruz k çok kabarmasın. |
19-03-2013, 00:08 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Şekil böyle olmalı, tepsi çabuk pişirmesi için çok ince hamurun fazla kalın olmaması gerek. Domates sosunu heryerine sürüp, kuru sarımsak tozunu hafifce serpiyoruz, taze sarımsak kullanmıyoruz pişince hem tatlı oluyor hemde kokuyor. Pizza peynirinin bir kısmını alta serpiyoruz. |
19-03-2013, 00:14 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Ardından sucukları diziyoruz. Ardından pişme sürelerini göz önüne alarak, önce ince doğranmış soğanı serpiyoruz, ardından biberleri en son da mantarı ilave ediyoruz bütün malzeme hamurun heryerine ulaşmalı. Böyle heryeri eşit olmalı. |
19-03-2013, 00:25 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 559
|
Bu ne biçim bir güzellik sanırım çok kısa sürede de oluyor, müthiş!! |
19-03-2013, 00:31 | #9 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Sevgili Fagus Slyvatica, hazırlaması pişirmesi, yemesi 30 dakika da olup bitiyor. Aslında tabakta resmini eklemek istiyordum fakat ben ikinci tepsiyi hazırlarken birincisinı çoktan yemişler bile ani gelen misafirlerime yapıyorum |
19-03-2013, 00:34 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 559
|
Müthiş bir şey, sadece 30 dakika, tarif için ellerinize sağlık |
19-03-2013, 09:23 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Viyana / Nigde
Mesajlar: 248
|
Sevgili Almanyali, sabah sabah istah acici hamur isleri göstermeyin bize) cok güzel görünüyor ellerinize saglik. Benim de en az hafta bir kez (cocuklarin israrina dayanamadigimdan) yaptigim hamur islerin´den biri pizza´dir. Pizzaci bir arkadas´dan aldigim hamur icin tarifi sizinki gibi sadece yas mayayi bir badak su da islatip gerisinide ala bildigi kadar sütle yoguruyorum hamuru, (yaklasik bir kilo una 1/2 litre süt) tavisiye ederim, Sevgiler |
23-03-2013, 00:09 | #13 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Teşekkür ederim arkadaşlar, Ev pizzası dememin sebebi, hepimizin mutlaka evinde kendine özgü yaptığı bir pizza tarifi olması. Bu nedenle sizlerle kendi tarifimi paylaşmak istedim, daha önce değişik şekillerde pişirmeyi de değişik malzemeler kullanmayı da denedim fakat en çok sucuklu sade pizzam ilgi gördü. Süt ile yoğurmayı da denedim sevgili incii, ama hamur toplanıyor açarken sanki kendini salmıyor gibi geldi bana, ama tadı güzel oluyor. Pizza taşı ile yapan bir arkadaşım var sevgili sındırgılı çıtır çıtır oluyor, yalnız tutarken dikkat edin taş çok sıcak oluyor. Sizlerde kendi tariflerinizi burda bizimle paylaşırsanız sevinirim. Fotoğrafları acele ile çektim, bi yüzden tam net değiller bir dahaki pizza yapışımda daha net fotoğraflar eklerim. Ben pizza tepsisi ile yaptım, pizza tavası, pizza taşı normal ince tepsi ile de yapabilirsiniz. Hamurun kalınlığı size kalmış, bazıları kalın sever ben ince seviyorum bu yüzden ince yaptım delik açtım çatalla, kalın olması için delik açmayın çok kabarıyor zaten. |
23-03-2013, 01:05 | #14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 64
|
Ev pizzası
Cok guzel gorunuyor, elinize saglik. Biz de birkac defa evde pizza yapmayi denedik ama hamur konusunu pek beceremedik. Bazen cok sisti ve kalin oldu, bazen de cok sert oldu. Sizin tarifinizle bir daha denesek iyi olacak gibi. |
23-03-2013, 02:50 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
ellerinize saglık.. zeytin ve mısır konserveside ayrı bir renk katacaktır deneyin ben sogan yerine onları eklerimde |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|