agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni33Beğeniler
  • 5 Gönderen almanyalı
  • 3 Gönderen almanyalı
  • 3 Gönderen almanyalı
  • 3 Gönderen almanyalı
  • 3 Gönderen almanyalı
  • 3 Gönderen almanyalı
  • 5 Gönderen almanyalı
  • 1 Gönderen Fagus Sylvatica
  • 1 Gönderen almanyalı
  • 1 Gönderen Fagus Sylvatica
  • 1 Gönderen sındırgılı
  • 2 Gönderen incii
  • 2 Gönderen almanyalı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2013, 23:18   #1
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Ev pizzası

merhaba,
Uzun zamandır yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ev pizzası
Hamur için malzemeler:
1. Yaş maya
2. Aldığı kadar un
3. Ilık su
4. bir tutam tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ.

Sos için malzemeler:
1. 1.5 bardak Domates püresi
2. 1çay kaşığı karabiber,
3. Bir tutam kuru fesleğen, çok az kuru nane,yarım kaşık sıvı yağ.

Iç malzemeleri:
1. Sucuk
2. Mantar
3. Kırmızı ve yeşil biber
4. 1 tane kuru soğan
5. Pizza peyniri
6. Sarımsak tozu.

Gereçler:
Pizza kalıbı/ tepsisi
Hoklava.

 
Orcn, maki01, incii ve 2 kişi beğendi.
almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 23:27   #2
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Name:  aviary_1363643036293.jpg
Views: 828
Size:  34.8 KB

Ilk olarak sosu pişiriyoruz ama kaynatmıyoruz, kaynamaya yakın bir kaseye alıp soğutuyoruz.
Name:  aviary_1363643085236.jpg
Views: 754
Size:  39.8 KB

Sos soğurken kullanacağımız malzemeleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 23:48   #3
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Önce ılık su yarım paket maya, yağ ve tuzu iyice elimizle karıştırıyoruz.
Name:  aviary_1363645480939.jpg
Views: 504
Size:  52.5 KB

Bir tepsi için bir buçuk su bardağı un yetiyor, iki beze yapıyoruz, hamur yumuşak olacak ki çabuk açılsın.
Name:  aviary_1363645540494.jpg
Views: 468
Size:  35.8 KB

Tepsimize denk gelecek biçimde açıyoruz.
Name:  aviary_1363643127751.jpg
Views: 820
Size:  47.4 KB

Pizza tepsimizi kağıt rulo ile iyice yağlıyoruz ki yapışmasın.
Name:  aviary_1363645597202.jpg
Views: 481
Size:  42.6 KB

Açtığımız hamuru tepsiye alıp yayıyoruz, kenarından taşan fazlası varsa kesiyoruz ve çatalla minik delikler açıyoruz k çok kabarmasın.

Eklenen Resimler
 
almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:08   #4
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Name:  aviary_1363646891429.jpg
Views: 496
Size:  29.4 KB

Şekil böyle olmalı, tepsi çabuk pişirmesi için çok ince hamurun fazla kalın olmaması gerek.

Name:  aviary_1363646914465.jpg
Views: 491
Size:  41.3 KB
Domates sosunu heryerine sürüp, kuru sarımsak tozunu hafifce serpiyoruz, taze sarımsak kullanmıyoruz pişince hem tatlı oluyor hemde kokuyor.
Name:  aviary_1363646942733.jpg
Views: 814
Size:  54.6 KB

Pizza peynirinin bir kısmını alta serpiyoruz.

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:14   #5
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Name:  aviary_1363646983604.jpg
Views: 477
Size:  56.2 KB

Ardından sucukları diziyoruz.

Name:  aviary_1363647012290.jpg
Views: 778
Size:  55.7 KB

Ardından pişme sürelerini göz önüne alarak, önce ince doğranmış soğanı serpiyoruz, ardından biberleri en son da mantarı ilave ediyoruz bütün malzeme hamurun heryerine ulaşmalı.
Name:  aviary_1363647034975.jpg
Views: 805
Size:  41.2 KB

Böyle heryeri eşit olmalı.

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:18   #6
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Name:  aviary_1363647121078.jpg
Views: 470
Size:  29.8 KB


Fırınımızı ayarlamayı unutmuyoruz 5 dakika önceden, tel aparatı da koyuyoruz.

Name:  aviary_1363647141357.jpg
Views: 470
Size:  31.9 KB

En üstüne bir tutam daha peynir serpip fırına veriyoruz.

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:21   #7
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Name:  aviary_1363647162442.jpg
Views: 524
Size:  61.0 KB




Ve birkaç dakika sonra altı hafif kızarınça tepsiyi çıkarıp hemen kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun..

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:25   #8
Ağaç Dostu
 
Fagus Sylvatica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2012
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 559
Bu ne biçim bir güzellik sanırım çok kısa sürede de oluyor, müthiş!!

almanyalı beğendi.
Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:31   #9
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
merhaba,

Sevgili Fagus Slyvatica, hazırlaması pişirmesi, yemesi 30 dakika da olup bitiyor.
Aslında tabakta resmini eklemek istiyordum fakat ben ikinci tepsiyi hazırlarken birincisinı çoktan yemişler bile
ani gelen misafirlerime yapıyorum

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 00:34   #10
Ağaç Dostu
 
Fagus Sylvatica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2012
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 559
Müthiş bir şey, sadece 30 dakika, tarif için ellerinize sağlık

almanyalı beğendi.
Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 09:07   #11
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,951
Galeri: 13
Bende firinda pizza pisirmek icin, pizza tasi aldim. Daha yapmaya vaktim olmadi ama onumuzdeki hafta sonu mutlaka yapacagim.
Bu arada pizzaninizda harika gorunuyor. Afiyet olsun.

almanyalı beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 09:23   #12
Ağaç Dostu
 
incii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Viyana / Nigde
Mesajlar: 248
Sevgili Almanyali, sabah sabah istah acici hamur isleri göstermeyin bize) cok güzel görünüyor ellerinize saglik.

Benim de en az hafta bir kez (cocuklarin israrina dayanamadigimdan) yaptigim hamur islerin´den biri pizza´dir.

Pizzaci bir arkadas´dan aldigim hamur icin tarifi sizinki gibi sadece yas mayayi bir badak su da islatip gerisinide ala bildigi kadar sütle yoguruyorum hamuru, (yaklasik bir kilo una 1/2 litre süt) tavisiye ederim, Sevgiler

edip45 ve almanyalı beğendi.
incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 00:09   #13
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
merhaba,

Teşekkür ederim arkadaşlar,

Ev pizzası dememin sebebi, hepimizin mutlaka evinde kendine özgü yaptığı bir pizza tarifi olması.

Bu nedenle sizlerle kendi tarifimi paylaşmak istedim, daha önce değişik şekillerde pişirmeyi de değişik malzemeler kullanmayı da denedim fakat en çok sucuklu sade pizzam ilgi gördü.

Süt ile yoğurmayı da denedim sevgili incii, ama hamur toplanıyor açarken sanki kendini salmıyor gibi geldi bana,
ama tadı güzel oluyor.

Pizza taşı ile yapan bir arkadaşım var sevgili sındırgılı
çıtır çıtır oluyor, yalnız tutarken dikkat edin taş çok sıcak oluyor.

Sizlerde kendi tariflerinizi burda bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Fotoğrafları acele ile çektim,
bi yüzden tam net değiller bir dahaki pizza yapışımda daha net fotoğraflar eklerim.
Ben pizza tepsisi ile yaptım, pizza tavası, pizza taşı normal ince tepsi ile de yapabilirsiniz.
Hamurun kalınlığı size kalmış, bazıları kalın sever ben ince seviyorum bu yüzden ince yaptım delik açtım çatalla, kalın olması için delik açmayın çok kabarıyor zaten.

maki01 ve incii beğendi.
almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 01:05   #14
Ağaçsever
 
Orcn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 64
Ev pizzası

Cok guzel gorunuyor, elinize saglik. Biz de birkac defa evde pizza yapmayi denedik ama hamur konusunu pek beceremedik. Bazen cok sisti ve kalin oldu, bazen de cok sert oldu. Sizin tarifinizle bir daha denesek iyi olacak gibi.

Orcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 02:50   #15
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
ellerinize saglık.. zeytin ve mısır konserveside ayrı bir renk katacaktır deneyin ben sogan yerine onları eklerimde

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019