02-11-2012, 16:31 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Grissini
Bu sabah simitle birlikte grissini yaptım.Kızlarım çok seviyor.Sizinle de paylaşmak istiyorum tarifi. Sabah acele yaptığım için fotoğrafı en son fırından çıkarınca çektim.Tembelliğime verin... Malzemeler: 3 bardak beyaz un 1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye 1 silme tatlı kaşığı tuz 1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 bardak su, oda sıcaklığında 5 yemek kaşığı zeytinyağı 40 adet Yapılışı: 1. Eğer elle yapıyorsanız unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır. 2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyuve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır. 3. Büyükçe bir kesme tahtasının üstünün zeytinyağı ile iyice yağlayın. 4. Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirin ve kesme tahtası üzerine alıp 20 cm x 30cm ebatlarında bir dikdörtgenşeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği ½ cm kalınlığındaolmalı. 5. Hamurun üzerini streçfilm ile kaplayıp 1½ saat ılık bir yerde bekletipiyice mayalanmasını sağlayın. 6. Mayalanan dikdörtgen hamuru keskin bir bıçakla veya pizza kesicisiyle kısa kenarından 2'ye kesin. Aynı hamuru bu kez dikine 1'er cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Herbir hamuru iki ucundan tutarak elinizde hafifçe sallayarak 30cm uzunluğunda (veya tepsinizin boyunda) uzatıp tepsiye yerleştirin. 7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. |
02-11-2012, 16:40 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
Kraker gibi görünüyor. |
02-11-2012, 16:42 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Üzerine hiç bir şey sürmeden (serpeceklerimize yapışkanlık sağlaması açısından), sadece arzu ettiğimiz susam, çörek otu, v.s serpiştirerek fırına sürüyoruz doğru mudur? Denemek isterim bu tarifinizi. Paylaştığınız için teşekkürler. |
02-11-2012, 17:02 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Üstüne birşey sürmüyoruz,çörekotu,susamı da yuvarlarken tezgaha yeteri kadar koyup birlikte yuvarlıyorum hamurun içine de geçmiş oluyor. |
02-11-2012, 22:28 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Grissinileri denedim. Olumlu sonuç aldım. Pancake planım vardı, ona başlamadan önce grissini hamurunu hazırladım ve hamur dinlenirken, pancake hazırlama işini bitirdim. Sonrasında da iki tepsi grissini pişirdim. Ben sade olarak denedim. Susamları kesilen hamurları çubuk yaparken bulasam da piştikten sonra üzerinden dökülmesi durumunu sevmedim. Belki de hamurunun içine susam ve çörekotu karıştırarak da denenebilir. Düzenleyen kelebek çalısı : 03-11-2012 saat 00:20 Neden: Fotoğraf yükleme |
10-12-2013, 21:12 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Evde grissini? güzel fikir aslında .. tarif için teşekkürler.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|