agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 6 Gönderen hberbul
  • 3 Gönderen hberbul
  • 2 Gönderen kelebek çalısı
  • 2 Gönderen Jezebel

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2012, 16:31   #1
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Grissini

Bu sabah simitle birlikte grissini yaptım.Kızlarım çok seviyor.Sizinle de paylaşmak istiyorum tarifi.
Sabah acele yaptığım için fotoğrafı en son fırından çıkarınca çektim.Tembelliğime verin...

Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 bardak su, oda sıcaklığında
5 yemek kaşığı zeytinyağı
40 adet

Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyuve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
3. Büyükçe bir kesme tahtasının üstünün zeytinyağı ile iyice yağlayın.
4. Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirin ve kesme tahtası üzerine alıp 20 cm x 30cm ebatlarında bir dikdörtgenşeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği ½ cm kalınlığındaolmalı.
5. Hamurun üzerini streçfilm ile kaplayıp 1½ saat ılık bir yerde bekletipiyice mayalanmasını sağlayın.
6. Mayalanan dikdörtgen hamuru keskin bir bıçakla veya pizza kesicisiyle kısa kenarından 2'ye kesin. Aynı hamuru bu kez dikine 1'er cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Herbir hamuru iki ucundan tutarak elinizde hafifçe sallayarak 30cm uzunluğunda (veya tepsinizin boyunda) uzatıp tepsiye yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Eklenen Resimler
 
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 16:40   #2
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Kraker gibi görünüyor.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 16:42   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Üzerine hiç bir şey sürmeden (serpeceklerimize yapışkanlık sağlaması açısından), sadece arzu ettiğimiz susam, çörek otu, v.s serpiştirerek fırına sürüyoruz doğru mudur?

Denemek isterim bu tarifinizi. Paylaştığınız için teşekkürler.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 17:02   #4
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Üzerine hiç bir şey sürmeden (serpeceklerimize yapışkanlık sağlaması açısından), sadece arzu ettiğimiz susam, çörek otu, v.s serpiştirerek fırına sürüyoruz doğru mudur?

Denemek isterim bu tarifinizi. Paylaştığınız için teşekkürler.
Üstüne birşey sürmüyoruz,çörekotu,susamı da yuvarlarken tezgaha yeteri kadar koyup birlikte yuvarlıyorum hamurun içine de geçmiş oluyor.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 22:28   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Grissinileri denedim. Olumlu sonuç aldım. Pancake planım vardı, ona başlamadan önce grissini hamurunu hazırladım ve hamur dinlenirken, pancake hazırlama işini bitirdim. Sonrasında da iki tepsi grissini pişirdim.

Ben sade olarak denedim. Susamları kesilen hamurları çubuk yaparken bulasam da piştikten sonra üzerinden dökülmesi durumunu sevmedim.

Belki de hamurunun içine susam ve çörekotu karıştırarak da denenebilir.


Name:  grissini.jpg
Views: 626
Size:  52.5 KB

Kiraz ve hberbul beğendi.

Düzenleyen kelebek çalısı : 03-11-2012 saat 00:20 Neden: Fotoğraf yükleme
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2013, 21:12   #6
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Evde grissini? güzel fikir aslında .. tarif için teşekkürler..

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2013, 23:25   #7
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Simitcilerin yaptığı gibi pekmeze bulayıp susamlasak nasıl olur acaba.
Bir de yulaf kepeği eklesek de yapsak mı...

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024