agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 11 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen agozce
  • 2 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2012, 21:25   #1
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Mamul kurabiye

Üniversite öğrencisiyken Mersin'li sevgili ev arkadaşım "Dondurmacı Halil" den bize kutu kutu Mamul Kurabiye ve Kerebiç taşırdı. Taşıdıkları yermezdi de ablalarına koli yaptırırtıp otobüsle getirtirdi. Taaa o zamanlardan damakta kalan lezzetleri yeniden bulmak nasıl bir keyiftir bilemezsiniz. "Kerebiç" Mamul kurabiyenin özel köpük şekerle harmanlanmış tatlı hali. İstanbul'da satan yere rastlamadım.
Mamul kurabiyenin tarifini deriiiiin internet araştırmalarım sonunda bulabildim. Özel kalıplarını bulmak mümkün. Ben Eminönü'nde Nüans'tan aldım. Yücel Pastacılıkta da var. Ayrıca internet üzerinden satış yapan bir site de buldum. Belki bu yolla edinmek istersiniz diye buraya da ekleyivereyim:
Kerebi Kalb (Kurabiye Kalb)

Gelelim tarifine:
2 su bardağı un
1su bardağı irmik
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı ayçiçek yağı
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı pudra şekeri
İçine:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine:
Pudra şekeri

- Su ve sıvıyağ hariç tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Önce yağı ekleyelim. Sonra yavaş yavaş suyu ekleyip hamur yoğuralım. Dağılacak gibi olursa az biraz su ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzdan cevizden irice parçalar koparıp çay tabağı kadar açalım ve içine bir tatlı kaşığı ceviz,tarçin,şeker karışımından koyalım. Kenarlarını toplayıp kapatalım. Kerebiç kalıbına ( ekli yer yukarıda kalacak) bastırarak şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Eklenen Resimler
   
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 22:23   #2
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Kerebiçin kreması, çöven kökünden kaynatılır. Harika bir aroması vardır. Hazır satılanlara çok şeker koyuyorlar..Oysa sade çok daha güzeldir.

Çok aradım ama çöven kökü bulamadım.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 08:23   #3
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Bildiğim kadarıyla Kerebiç köpüğü, çöven otu ya da kökünün bir gece suda bekletilip sonra kaynatılarak aromasının alınması ve şekerle uzun süre çırpılması sonucu elde ediliyor. Ama sevgili agozcenin de belirttiği gibi çövenotunu bulması çok zor.

Ben aşağıdaki linkten bulup sipariş ettim.
ÇÖVEN KÖKÜ 100 GR GittiGidiyor'da 41828906

Geldiğinde deneyeceğim. Tarifi deneyip sizlerle yine buradan paylaşırım.

Sağlıcakla...

LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 10:16   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Bu tarifi dolgu malzemesini ceviz, hurma, tarçın, antepfistigi ve cok az hindistan cevizi şekeri olarak degistirip yaptim. Sonuctan memnun kaldık. Ama hamur biraz kabarinca kalibinin izi istediğim gibi çıkmadı. Kabartma tozu kullanmayip hamuru sogutarak denemeyi düşünüyorum.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
kurabiye, mamul kurabiye, mersin, tatlı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024