agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 9 Gönderen LavantaSE

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2012, 03:52   #1
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Arnavut böreği

Serde baba tarafından Arnavutluk olunca ilk eklediklermden biri de bu tarif olsun istedim) Geleneksel ve son derece meşhur bir böreğimizdir. İlk başta zahmetli gibi görünse de, aslında kolay ve verilen emeğin karşılığını misliyle alacağınız bir tarif. Kıtır kırır ağızda dağılan börekleri sevenler mutlaka tatmalılar.

1 kg un ( 1 su bardağı kadarı açmak için kullanılacak )

2 tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardaı su

2 çorba kaşıı sirke

200 gr tereyağ ( margarin de kullanabilirsiniz ancak tereyağlı başka güzel..)

2 çorba kaşığı sıvıyağ

İçine : 400 gr kıyma, 2 büyük baş soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 kaşığı tereyağ, 2 avuç kıyılmış maydonoz



- Un, su, tuz ve sirkeden özlüce bir hamur yoğuralım. Nemli bir bezin altında dinlenmeye alalım.
- Bu arada içini hazırlayalım. Soğanı küp küp dorayalım ve 1 çorba kaşıı tereyağ ile pembeleştirip kıymayı ekleyelim. Tuzu da katıp kavuralım. Ocağın altını kapatınca karabiber ve kıyılmış maydonozu ekleyelim.
- Hamuru önce 2 ye ayıralım. Her bir parçadan 13er tane beze yapalım.Tabak büyüklüğünde ilk bezeyi açalım. Bir tepsiye koyalım. 200 gr tereyağını sıvıyağ ile eritelim. ilk açtığımızın üzerine sürelim, ikinciyi açıp üstüne koyalım. Her açtıımız bezeyi tereyağlanmış öncekinin üzerine koyalım. 13 beze bitince bu ilk grubu buzdolabına koyalım. İkinci 13 bezeyi de aynı şekilde üst üste araları da yalanmış olarak hazırlayalım ve buzdolabına koyalım.
- İlk grubu çıkaralım ve hepsini birden tepsimizin biraz dışına taşacak büyüklükte açalım. Yalanmış tepsiye serelim. İç malzemeyi döşeyelim. İkinci grubu da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine serelim. Alttaki hamuru üsttekinin üzerine getirip kıvıralım. Dilimler halinde keselim. Üzerine kalan erittiğimiz tereyağını sürelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim.Çıkınca üzerine bir tepsi örtüp 15 dakika dinlendirelim.

Sağlıcakla...

Eklenen Resimler
  
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024