04-01-2010, 17:32 | #1 |
Moderatör
|
Rulo Pasta (Muzlu)
Rulo pastanın hamurunu hazırladıktan sonra ister muzlu, ister çikolatalı veya frambuazlı yapabilirsiniz. Seçim size kalmış. 5 adet yumurtanın sarılarını ayırdıktan sonra aklarını iyice çırparak kar gibi yapın. Bu beyazların içine 5 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ettikten sonra yumurta sarılarınını da teker teker katarak mikserde çıprmaya devam edin. Daha sonra 5 çorba kaşığı kek unu (sade) içine bir paket vanilya ilave ederek bunu da malzemelere ekleyin, bu durumda artık çırpmak yok tahta kaşıkla karıştırmak zorundasınız. Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı döşedikten sonra malzemeyi boşaltarak spatula ile aynı kalınlıkta yayın. Fırın ayarını 160° turboda ayarlandıktan sonra 8-10 dakika arasında pişiyor. Hamurun kağıt kenarları hafifçe pembeleşince tamamdır. Ortasına bir kibrit çöpü batırın ıslak çıkmıyorsa olmuş demektir. Fırın tepsisini mutlaka ıstak bir bez üzerine oturtun. Daha sonra kağıt ile rulo gibi sarıp hemen açın sakın fazla sarılı bekletmeyin yapışır. Bu işlemi birkaç sefer yapın ki hamur sarılma formunu alabilsin. Hamur iyice soğuduktan sonra yavaşça hamuru kağıttan çıkarın. İster hazır satılan pastacı kremalarından, ister koyuca hazırladığınız puddingten veya kendi yapacağınız pasta kremasından sürerek rulo gibi sarın. Bu sarma aşamasında krema sürdükten sonra da üzerine minik minik kestiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz. Rulo şeklinde sardıktan sonra, rulonun iki ucunu baş ve son kısımlarını da düzgünce kestikten sonra pastanızın üzerine eleyeceğiniz pudra şekeri veya kakao dan sonra süsleyebilirsiniz. Yumurta sarıları ve kar şekline getirilmiş yumurta akları |
04-01-2010, 23:12 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Elinize sağlık Güler Hanım çok güzel görünüyor. Güzel süslemişsiniz. Yılbaşı akşamı için ben de muzlu rulo pasta yapmıştım. Kekun kullanmadan da gayet iyi oldu. Daha önce yaptıklarımda istediğim gibi, sünger gibi, bir kek olmamıştı. Sizinde yaptığınız gibi işin püf noktası; sarıyı ve akı ayrı çırpıp, yavaşça kaşıkla karıştırmak. Bugün ben de yazayım diyordum geriye 1 dilim pasta kalınca vazgeçmiştim. Çok hafif bir pasta nasıl bittiğini anlamıyor insan. |
05-01-2010, 07:43 | #17 |
Moderatör
|
Dalgacı, nasıl yaptığımı gel de Oğuz'a sor!! Sakın yanlış anlama fotoğrafları Oğuz çekmiyor. Hımmm şimdi de pastayı mı o yapıyor diyeceksin ama ııı ıhh onu da yapmıyor, yani hiç bir şeye elini sürmüyor inan. |
06-01-2010, 10:00 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, siz böyle anlatınca insana çok kolaymış gibi geliyor. O hamuru o hale sokmak ciddi zor bir iş. Püf noktası acaba o kağıtlı haliyle alıştırma yapmak mı? Ben çok yıllar önce yaptığımda, hamuru bir türlü rulo haline getiremeyip parçalamıştım. Hoş onu da öyle parça börçük serip normal pasta olarak yemiştik ya. İşte o gündür, bu gündür içimde yaradır bu Bir kendime güvendiğimde yaparım belki. |
06-01-2010, 10:30 | #23 |
Moderatör
|
Sevgili nevsune, ben malzemeyi kâğıt üzerine döküyorum, fırında 0n dakika cıvarında oluyor. Hamurun kâğıt uçları pembeleşince hemen ortasına bir kibrit batırın bakın kuru çıkıyor mu. Hamuru çok pişirirseniz takır takır olur ve rulo yapamazsınız. Bir de tepsiyi hemen çok ıslak bir bez üzerine çıkartın(oturtun) Tepsinin sıcaklığını azaltır, biraz bekledikten sonra kâğıt ile hemen bir sarın ve hemen açın sakın bekletmeyin yapışır. Bu işi bir iki kere yaparsınız artık form almıştır, korkmayın ertesi günü bile sarabilirsiniz. |
06-01-2010, 10:38 | #24 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu deneyeceğim ben de, çok gözüme battı bu konu bu hafta Yemezsem çatlayacağım Yapamasam bile yapan güzel bir yer biliyorum, gidip ordan alacağım en kötü ihtimal Düzenleyen Dudi : 06-01-2010 saat 10:38 Neden: harf hatası |
06-01-2010, 10:43 | #25 |
Moderatör
|
Aynı gün bir de çikolatalı yaptım. Bunun iç malzemesinde hazır pastacı kreması kullanmadım çikolatalı royal pasta kreması hazırladım. Evde hazırladığımız iç kremalar daha çok hoşuma gidiyor, hazırları gibi köpük hissini vermiyor. Buyrun bunu da size ikram edeyim. |
06-01-2010, 15:07 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Bu da çok güzel görünüyor Güler Hanım, elinize sağlık. |
|
|