agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen esk nisagül
  • 1 Gönderen esk nisagül

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2012, 08:58   #1
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
ıspanaklı kolay börek

ISPANAKLI AÇMA BÖREK
Yarım kg ıspanak
1 su bardağı dolusu lor
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanakları yemeklik gibi doğrayalım.Kuru soğanlarıda ıspanağın üzerine yine yemeklik gibi doğrayalım.1 tatlı kaşığı tuzla beraber bu malzemeyi iyice suyu çıkıncaya kadar var gücünüzle ovun .Sonra malzemeyi avucunuzun içine alarak suyu kalmayıncaya kadar sıkarak başka bir kabın içine alalım .İçerisine loru ,sıvı yağı ve bir miktar tuzu koyarak malzemeyi karıştıralım.İç malzememiz hazırdır.

HAMURU
Bir çay bardağı dolususüt
birçay bardağı sıvı yağ
yarım cay bardağı yoğurt
1kabartma tozu
1 yumurta
1tatlı kaşığı sirke
tuz,
200 gr margarin hamurun üzerine
Malzememizin hepsini aynı kaba alarak yoğuralım.Yalnız bu börekteki püf noktası hamurumuza unu azar,azar koyarak yoğuralım ki hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak.Hamur biraz elinize yapışacak kıvamda.Daha sonra hamurumuzu 20 tane beze yapalım 10 altına 10 üzerine daha sonra bezelerimizin her birini yemek tabagı büyüklüğünde bir miktar unlayarak açalım.Açtığımız bezelerin aralarına elimizle nişasta sürerek üst, üste 10 ar tane olunca oklava veya merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım.Az yağladığımız tepsiye açtığımız hamurumuzu yayalım.Üzerine iç malzememizi döşeyelim daha sonra tekrar üzerine aynı işlemle hamurumuzun geri kalanını açalım.Hamurunuzun kenarlarını bukerek kıvırın.En son işlem olarak hamuru istediğiniz büyüklükte kare ,kare kesin üzerine 200 ğr margarini eriterek fırca yardımıyla sürün 170 derece önceden ısıtılmış fırına verin AFİYETLE YİYİN



Hamur açamam diyen hanımlar haydi buyrun sizlere kolayca acılan bir börek bu lezzete sizde inanamıyacaksınız.

 
mandalinci beğendi.

Düzenleyen esk nisagül : 05-04-2012 saat 09:09 Neden: eksik anlatım
esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 09:39   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Baklava hamurundan börek, şahane olur. Elinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 09:44   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Başlığa aldanıp baktım ama.. Acemi biri için çok zor
Daha kolayı yok mu?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 09:53   #4
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
acemi arkadaşlar bir kere deneyin göreceksiniz ne kadar kolay olduğunu

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 10:05   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Hiç baklava yapmadığım için zor geldi.. Denemek istiyorum bakalım yapabilecek miyim?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esk nisagül Mesajı Göster
1 tatlı kaşığı tuzla beraber bu malzemeyi iyice suyu çıkıncaya kadar var gücünüzle ovun
Burayı anlamadım.. Amaç ıspanakların suyunun çıkması mı yanlızca? Soğanla kavurup suyunu süzsek de olur mu?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 10:33   #6
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
Sevgili selis herkes ıspanagı farklı şekilde hazırlar benim şimdiye kadar tadına baktığım iç malzemelerde benim yaptığım usul hariç tadını alamadım tuzla ovmak hem hacmi küçültmek hemde soğanla ıspanagın suyunu atmak deneyince farklı bir tad olduğunu göreceksiniz baklava acmakta ayrıca zor bir iş değildir yeterki yoğurduğunuz hamur oldukca yumuşak olsun o zaman en acemisi bile açabilir baklava açmak isterseniz yardımcı olurum .İç malzemeyi kavurmayı düşünmeyin bu hamurda ağır ve yağlı olur

selis beğendi.
esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 19:15   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Bu tarifi İkbal Gürpınarın proğramında görüp hemen denemiştim.Gerçekten çok güzel bir börek yufkaların düzgün açılması da şart değil, hiç yufka açmasını bilmeyenler bile yapabilir, tabak kadar açmanız yeterli ilk etapta bu böreği herkese tavsiye ederim yaptığım en güzel börek diyebilirim, kıymalı veya peynirliside güzel oluyor.....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 13:11   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Sonunda yaptım.. Daha doğrusu yapmaya çalıştım..
Ispanaktan artan suyu da dökmedim.. Başka bir yemeğe eklicem..

Hamur çok yumuşak olduğu için açtığım tüm bezeler şekilsiz şemalsiz oldu
Name:  100_4480.jpg
Views: 592
Size:  44.0 KB
Yamalar sorun olmaz diye düşündüm..
Name:  100_4482.jpg
Views: 633
Size:  50.6 KB
Nitekim olmadı da.. Çıtır çıtır oldu..
Name:  100_4483.jpg
Views: 573
Size:  61.2 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 13:33   #9
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
börek

Sevgili selis pişirmeden önceki görünüm güzel fakat fazlaca sıcak ayarda pişirmişsin fırını ısıttıktan sonra daha düşük bir ısıya almalıydın üzeri hafif kızarmalı birde o kullandığın çinko tepsilerde hiç bir hamuru pişirme nedeni ise o tepsiler sıcağı daha fazla yansıtıyor hamurların hep çok kızarmış ve altları yanık gibi olacaktır ben aliminyum tepsi kullanırım çok şey yazmışsın demezsen sanki aralardaki nişastada biraz fazla gibi görünüyor birdaha kine bir çimdik kullan nişastayı agıza alındığında yumuşak ve çıtır çıtır olmalı
ellerine sağlık

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 13:37   #10
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
baklava

Eh bu kadar hamur açtığına göre baklavada açtırırız sana

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 13:42   #11
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
börek

Sevgili selis pişirmeden önceki görünüm güzel fakat fazlaca sıcak ayarda pişirmişsin fırını ısıttıktan sonra daha düşük bir ısıya almalıydın üzeri hafif kızarmalı birde o kullandığın çinko tepsilerde hiç bir hamuru pişirme nedeni ise o tepsiler sıcağı daha fazla yansıtıyor hamurların hep çok kızarmış ve altları yanık gibi olacaktır ben aliminyum tepsi kullanırım çok şey yazmışsın demezsen sanki aralardaki nişastada biraz fazla gibi görünüyor birdaha kine bir çimdik kullan nişastayı agıza alındığında yumuşak ve çıtır çıtır olmalı
ellerine sağlık

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 22:32   #12
Ağaç Dostu
 
papatya73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2011
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 109
Ellerinize ve tarif için ağzınıza sağlık, harika görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim tabii becerebilirse. Denediğimde sonucu bildiririm.

papatya73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 07:40   #13
Ağaç Dostu
 
esk nisagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 214
istemek başarmaktır

Elbetteki benden daha güzel yapacağınıza eminim sevgili papatya.Bizim hanımlarımız marifetlidir bakın arkadaşımız hamur açmayı bilmediği halde güzel yapmış

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 09:09   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Nisagül nişasta çok demişsiniz ama, hamur yumuşak olduğu için zaten çok zorlandım.. Bir de nişasta ile hamurdaki yağ birleşip mermerin üzerinde bir katman oluşturdu.. Daha kötü oldu..
Ama, böyle de yedi herkes sorun yok

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019