29-02-2012, 10:51 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Pırasalı mısırunlu kek
1 kg sadece zeytinyağı tuz ve az şekerle pişmiş pırasa 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta tuz, karabiber 1 paket kabartma tozu Mısır unu Yapılışı 1kg pırasa 1 su bardağına yakın zeytinyağı ile pişer soğutulur. Diğer malzemeler eklenir. En son göz kararı konan mısır unu yavaş yavaş koyu bulamaç kıvamına gelene kadar eklenir ve karışır. 160 derecede pişer. |
29-02-2012, 16:38 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 194
|
Sevgili Benol hanım, evde zeytinyağlı pırasa vardı. Tarifinizi okur okumaz hemen mutfağa daldım. Nasıl olsa hazır harç vardı mısır ununa biraz da un ekledim, yumurta, yoğurt ve diğerleri ile hemen harmanlayarak doğru fırına.Sonuç, fotoğraftakinin aynısı ve belki de daha lezzetlisi.Tarifiniz için teşekkürler. |
29-02-2012, 19:13 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Afiyet olsun. Misafir günleriniz için çok pratik tariftir. Pırasayı zeytinyağıyla havuçsuz ve pirinçsiz pişirip dipfrize atabilirsiniz. Yazın elinizin altında hazır olur. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|