agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen yener.T

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2012, 16:15   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Selanik usulü patlıcanlı börek

selanik usulü patlıcanlı börek

malzemeler:
3 adet orta boy patlıcan
250 gr. Kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet taze soğan
yarım demet maydonoz
2 kaşık sıvı yağ
tuz- karabıber-pulbıber

hamuru için : 4 adet hazır yufka
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt


yapılışı: Patlıcanlar alaca soyluduktan sonra küp şeklinde doğranır. Tavaya sıvı yağ konur patlıcanlar ilave edilip kavrulur. Tuz konur. Taze soğan 2 cm boyunda doğranır kavrulan patlıcana ilave edilip ocaktan alınır. Başka bir kapta doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Tuz-karabıber-acı biber ilave edilir. Maydonozlar iri kıyılıp ilave edilip ocaktan alınır. Patlıcanlı harca karıştırılır.

Sıvı yağ, süt yumurta karıştırılır.yufkanın birini açıp üstüne bu harçtan sürülür. üzerine 2. Yufka serpilir.üzerin harçtan sürülür ve yufka ortandan katlanılır. Tepsiye kenarları açıkta kalacak şekilde konur. Iç malzemenın yarısı konur.açıkta kalan kenarlar üzerine katlanır. Kat yürü üstü kalacak şekilde. üsüütüne sütlü harç sürülür. Diğer iki yufkada aynı şekilde yapılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir . Afiyet olsun —

 
Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 16:22   #2
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Çıtır çıtır ve çok nefis görünüyor. Lezzetinin çok güzel olduğunu tahmin etmek de zor değil.
Kim yaptı bilmiyorum ama yapanın ellerine sağlık, Yener Bey paylaştığınız için de size teşekkürler

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 08:40   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Eminim çok lezzetlidir. Denemeğe değer bence. Başka bir şekilde ama kesilirken dağılmasın diye muska veya dikdörtgen sarılabilir.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 11:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 106
Galeri: 2
Anneannem ve büyük teyzen eliyle yufka açıp yapardı bunu ne kadar severim anlatamam.. Ah ahhh

dryad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019