agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen yaşar kaptan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-12-2010, 14:59   #1
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Evde boyoz yapımı

Havanın kötü oldugu ve denize çıkamadıgım zamanlar.ya bahçedeyim ya mutfakta.Bugün yine hava kötü ve ben mutfaktayım.Epeydir canım ister boyoz yapıcam.Birsüredir boyozumu kendim yapıyorum satılanlar katı yagla yapıldıgından ve artık bize yasaklandıgından.kendim yapmak zorundayım çünkü sıvı yagla yapıyorum..Yaparken aklıma geldi görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim.Belki uzaklarda biryerlerde isteyipte bulamayan arkadaşlar yapmak ister. Hadi başlayalım

1 kg un 2.5 tatlı kaşıgı tuz yarım tatlı kaşıgı şeker.Malzeme ve ölçü bu siz ister azaltın ister çogaltın.Unu bir kaba mutlaka eleyin tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın,ılık suyla özlübir hamur yogurun.

Hamuru temiz bir naylon torbaya koyup 15 dk dinlendirin dinlenen hamuru yuvarlayıp kalınca bir silindir haline getirin.silindirden kahve fincanı büyüklügünde parçalar koparın,ve parçaları yuvarlayıp top şekline getirin.üzerini naylonla örtüp 15 dk dinlendirin.

Dinlenen topları meyve tabagı büyüklügünde merdaneyle açın ve arkasını önünü sıvı yagla elinizle sürerek yaglayın.Beşer beşer üst üste tabaga sıralayıp 15 dk dinlendirin.

Tabaktan hamurları birer birer alıp tekrar merdaneyle birazdaha açın üzerine sıvı yag sürüp elinizle çekerek açın.üzerini yaglamak için birkaseye koydugunuz sıvı yaga parmaklarınızı batırarak yukardan damlatarak hertarafını yaglayın.

Mektup zarfı şeklinde katlayıp ruko yapın.ruloları tepsiye sıralayıp üzerini naylonla örtün 15 dk sonra işaret ve başparmagınızla roloları burkarak 4 parmak genişliginde parçalar koparın parçaları parmaklarınızı birleştirerek altan ve üstten bastırarak yuvarlak hale getirin.

Tepsiye dizin 200 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin

Eklenen Resimler
     
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 15:01   #2
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Evde boyoz yapımı

Resimlere devam

Eklenen Resimler
    
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 15:10   #3
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Resim

Resim

Eklenen Resimler
     
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 15:12   #4
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Boyoz

Boyoz

Eklenen Resimler
   
violet19 beğendi.
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 16:01   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Harika görünüyor afiyet olsun.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 17:19   #6
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
Oğlum boyozu çok sever, ama son zamanlarda hazır aldığımız boyozlar aşırı derecede yağlı ve içleri genelde hamur halinde. Tarifinizi kendisine gösterdim ve hayran bakışlar ile karşılaştım. Sanırım sizin tarifiniz önümüzdeki günlerde bizim evimizde uygulanacak. Çok teşşekkür ederim ellerinize sağlık.

şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 17:33   #7
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sayın yaşarkaptan, tarif için çok teşekkürler. Neredeyse hastalık derecesinde sevdiğim bu güzel yiyeceği daha sağlıklı bir şekilde yeme imkanı bulduğum için çok mutlu oldum. Emeğinize sağlık.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 19:23   #8
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Üniversitemi izmirde okudum her sabah yerdim boyoz ,Buralarda adını bile bilmiyorlar, Evde yapılabileceği hiç düşünmemiştim, anneme yaptırcam tarif için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık...

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 21:18   #9
nby
Ağaçsever
 
nby's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2009
Şehir: izmir-bornova/balıklıova
Mesajlar: 72
sayın yaşar kaptan tarif için teşekkürler. boyozun hamuruna tahin de konduğunu duymuştum. sizin tarifinizi hem bu şekilde hem de biraz tahinle denemek lazım.

nby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2010, 21:31   #10
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
sayın yaşar kaptan . boyoz tarifiniz çok güzel eskiden , yanında haşlanmış yumurta ile servis yapılırmış ,elinize sağlık .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 19:49   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Haşlanmış yumurta ile kahvaltınızın vazgeçilmezlerinden olabilir. İzmir'e gidip sabah sahilde aç karnına yürüyüşe gidiyorum bahanesiyle boyoz ve yumurta yemeye çok güzel gidilir

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 09:56   #12
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
boyos ile birlikte servis edilen, haşlanmış yumurta (uevos roşoş) tarifi

10 tane yumurta
kuru soğan kabukları
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tepeleme kahve
1 çay kaşığı silme karabiber
su

yapılışı:
derince bir çelik tencerenin içine kuru soğan kabukları konularak ,üzerine yumurtalar dizilir ,diğer malzemeler eklenip üzerini örtecek kadar su ilave edilip , kısık ateşte 3 -4 saat pişirilir , bu tarife göre bütün malzemenin lezzeti yumurtalara geçer .


Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 20:10
yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 10:29   #13
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Bu konuyu açıp,sonrada bulamamıştım..İlginize teşekkürler arkadaşlar..faydalı olabildiysem negüzel..İzmir,lilerin sabah kahvaltılarında olmassa olmazıdır boyoz.yanında da mutlaka kaynamış yumurta olmalıdır ..


Düzenleyen yaşar kaptan : 22-01-2011 saat 10:32 Neden: yanlış yazım
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 12:26   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan Mesajı Göster
Bu konuyu açıp, sonra da bulamamıştım..
Foruma yazdığınız mesajları nasıl görebilirsiniz?


malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 12:30   #15
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 Mesajı Göster
haşlanmış yumurta (uevos roşoş)
Huevos rotos ?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 17:48   #16
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Sayın Malina ilginize teşekkür ederim..site kullanımını biraz geç ögrenince hatalarım oluyor..bagışlayınız lütfen..

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 19:06   #17
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
sayın malina .haşlanmış yumurta diğer adı sefarad yemeklerinde ,aynı adla anılır(Uevos roşoş) diğer adı yahudi yumurtası boyos ile birlikte sefarad mutfağına ait bir tariftir, bu iki tarif de Sefarad mutfağından bizim kültürümüze geçmiştir..

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2011, 21:26   #18
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan Mesajı Göster
Sayın Malina ilginize teşekkür ederim..site kullanımını biraz geç ögrenince hatalarım oluyor..bagışlayınız lütfen..
Sadece yardım etmeye çalıştım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2011, 13:12   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
Fotoğraflar harika hayatında hiç hamur yoğurmamış biri olarak girdim mutfağa bakalım sizin gibi becerebilecekmiyim.

demirdoven35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2011, 13:49   #20
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Haydi hayırlısı bakalım..insan yeterince isteyip,yeterince emek harcarsa yapamıyca hiçbir şeyin oldugunu sanmıyorum...kolay gelsin..( Birkaç resimle sonucu merakla bekliyorum..)

yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2011, 18:23   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
Sanırım ben beceremedim yaşar bey tadı boyoza benziyordu ama, tel tel olmadı. Bence bunun sebebi birincisi geniş bir alanım yoktu istediğim kadar ince açamadım ikinciside merdane değilde oklavayla yapmaya çalıştım pek olmadı (yerim dardı yani) ama bir dahaki sefere hem merdane alacağım hem de daha geniş bir zeminde tekrar deneyeceğim. Foto çekemedim malesef gerçi pek çekilcek tarafıda yoktu ama bir dahaki enemede mutlaka çekeceğim.

demirdoven35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2011, 22:52   #22
Yeni Üye
 
erkanyazici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 8
yaşar kaptan sizde baya marifetli ve hamaratmışsınız elinize sağlık izmire geldiğimde bende çok yerim tarif için teşekkürler

erkanyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 11:08   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
yaşar kaptan eline sağlık İzmir 112 den ali (soner, sertaç) maşallah kaptanlıktan e balıktaki maharetinde sonra başka daha ne marifetler varmış bahsetmedin

mali_8835 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024