30-01-2012, 15:59 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Revani
Revani Revani malzemeleri ■275 gram ince irmik (6 kahve fincanı) ■50 gram un (1 kahve fincanı) ■240 gram toz şeker (3.5 kahve fincanı) ■60 gram tereyağı (1 kahve fincanı) ■9 adet yumurta ■1 adet küçük limon kabuğu rendesi ■1 tutam tuz Tepsiyi yağlamak için; ■Yarım çorba kaşığı tereyağı ■1 çorba kaşığı un Şurubu için; 950 gram toz şeker (4 su bardağı) ■800 gram su (3.5 su bardağı) ■1 çorba kaşığı limon suyu Revani tarifi 1.Revani karışımını üçte iki kısmına kadar alabilecek yani 24-25 santimetre çapındaki kenarlı yuvarlak bir tepsinin altını yarım çorba kaşığı yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye 1 çorba kaşığı un serperek tepsiyi oynatmalı, unun tepsinin her bir yanına yayılarak yapışmasını sağlamalı, sonra da tepsiyi ters çevirerek yanlarına vurmalı, fazla unların dökülmesini sağlamalı, sonra da yağlanmış ve unlanmış tepsiyi bir tarafta bırakmalıdır. 2.Bundan sonra 9 adet yumurtanın beyaz ve sarısını başka başka tencerelere ayırdıktan sonra yumurta sarılarına, 3.5 kahve fincanı toz şeker ile bir küçük limon kabuğu rendesi katarak telle 7-8 dakika kadar döverek yumurtaları çırpmalı ve bir tarafa bırakmalıdır. 3.Sonra diğer tenceredeki yumurta beyazlarına, bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye dek aşağı yukarı 10 dakika hiç durmadan çırpılmalıdır. 4.Çırpma işlemi bitince yumurta sarısı tenceresine her ikisi de birbiriyle harmanlanmış yani karıştırılmış olarak 5 kahve fincanı irmik ile 1 kahve fincanı un ve köpik haline gelmiş olan yumurta aklarını da katarak, hepsi ancak birbirine karışıncaya dek tahta kaşıkla karıştırmalı, sonra bunlara erimiş fakat soğuk bir halde 1 kahve fincanı da tereyağı katarak tekrar karıştırmalı, yağı yedirdikten sonra bu hamuru içi yağlanmış ve hafif unlanmış olan tepsiye dökmeli ve orta ısıdaki fırında aşağı yukarı 1 saat pişirmelidir. 5.Hamur fırından çıkacağına yakın, bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3.5 bardak su ile bir çorba kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırmalı, şekerin su içinde erimesini sağlamalı, sonra da bu şekerli suyu kendi halinde on dakika kadar kaynatarak orta koyulukta bir şurup yapmalıdır. 6.Revani hamuru pişince fırından alarak, buna hemen kaynar halde olan şurubu katarak yedirmeli ve revaniyi bir saat kadar ılık bıraktıktan sonra tepsinin üstüne bir tabak kapatmalı ve altüst ederek revaniyi tabağa almalı ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır. Ertesi gün servis yapılırsa daha nefis olur. |
25-12-2015, 20:49 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Revani
İnternette pek çok revani tarifi var. Bu tarif daha önce yaptıklarımın hepsini geçti. Çok daha hafif ve lezzetli. Malzemeler: 3 yumurta 1 sb şeker 1sb yoğurt 1/2 sb sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu 1 Sb un 1 Sb irmik Şerbeti için: 4 sb şeker 4,5 sb su yarım limon Taşırken parmağımla bozdum kusura bakmayın. Düzenleyen aleydi : 27-12-2015 saat 01:53 |
25-12-2015, 22:50 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Evet aklıma gelmedi, güzel olur. Biraz daha kalori artar sevgili Mücevherçalısı. Teşekkür ederim sevgilerimle. |
26-12-2015, 01:17 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Süper gözüküyor ellerinize sağlık. Kısa zamanda denemek istiyorum. |
26-12-2015, 01:39 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Hiracım görüşemiyoruz hiç. Çok pratik yapımı çok kolay. Bir kaç püf nokta daha söyleyim sana deniyeceksen. Hamuru çok pişirmiyoruz. şerbeti dökülünce biraz daha kızarıyor. Şerbet soğuğa yakın ılık olacak. Hamur fırından çıkarınca sıcakken döküyoruz şerbeti. |
26-12-2015, 08:03 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Alıntı:
Aleydi'ciğim böyle püf noktalarını paylaşanlara bayılıyorum.. Sevgiler.. |
|
26-12-2015, 11:15 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Püf noktasını yazdığınız iyi olmuş,Aleydi.Çünkü en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. |
26-12-2015, 12:39 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Sevgihocam buraya tarif yazmamdaki sebep hepsi denenmiş tarifler. İlk Tarifimi yazdığımda sağolun hepiniz destek olup yazmamı teşvik ettiniz. Yoksa internette binlerce tarif var. Püf noktaları önemli. Normal derece kızarttığnızda şerbeti döktüğünüzde, hamurun rengi çok koyulaşıp çirkinleşecek. Oysa biz nar gibi kızarmış olsun istiyoruz. Bunun içinde biraz az kızartıp, şerbeti döktüğümüzde koyulaşacak. Nette yazanlar bu tür püf noktalara değinmiyorlar. Şimdiden afiyet olsun. |
27-12-2015, 01:34 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ah çok tatlısınız Aleydi ve Jakin bende sizi özledim ve seviyorum. Evet revaniyi deniyeceğim.. Evlenmeden evvel bir tarif deneyip başarısız olmuştum ve bir daha revani yapmamıştım Püf noktaları ile kesin tuttururum.. |
27-12-2015, 01:51 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Şimdiden afiyet olsun hiracım.Son bir not senin vasıtanla veriyim. Malzemeleri yazılan sıraya göre çırpın. Bende İlk yaptığımda en son yoğurdu koymuştum.Çok yumuşak oldu ve kabarmadı revani. Sevgilerimle. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|