agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen senemr

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2011, 16:34   #1
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Portakallı kudretullah

internetten alıntı bir tarifdir,arkadaşımda yedim çok güzel bir tadı var, belki deneyen olur.ismi ilginç ama kendisi mükemmel görünüyor.
Malzemeler

Karamel için:


◦1/2 su bardağı şeker
Krema için:

◦4 yumurta
◦3 yemek kaşığı şeker
◦1 paket vanilya
◦500 ml süt

◦2 portakalın kabuğunun rendesi
Kek için:

◦3 yumurta
◦1 su bardağı şeker
◦1/2 su bardağı süt
◦1/2 su bardağı sıvı yağ
◦1 paket vanilya
◦2 portakalın kabuğunun rendesi
◦1,5 su bardağı un
◦1 paket kabartma tozu
◦3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı

1.Fırını 175 derecede ısıtın.

2.Dibi kalın bir sos tenceresinde karamel için yarım su bardağı şekeri tamamen sıvılaşıp rengi dönene kadar eritin. Dikkat edin şeker çabuk yanar, onun için başından ayrılmayın.

3.Karameli kalıba boşaltın. Kalıbı yağlamayın!. Kullanılacak kalıp kesinlikle kelepçeli kalıp veya silikon kalıp olmamalıdır. Teflon standard boylarda bir kek kalıbı yahut şık bir sunum için süslü teflon kek kalıbı olabilir.

4.Krem karameli hazırlamak için; derin çelik veya cam karıştırma kabına, tüm malzemeleri koyun. Çırpma teliyle homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Mikser kullanmanıza gerek yok. Zaten krema için yumurtaların çok fazla köpürmemesi gerekiyor. Bu yüzden çırpma teli yeterli olacaktır.

5.Kek için başka bir derin çelik veya cam kasede önce yumurta ve şekeri iyice beyazlayıp kabarana kadar mikserle çırpın. Sonra sırasıyla vanilyayı, yağı ve sütü ilave edip yeniden çırpın. En son un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kasede karıştırıp, çırpılmış yumurtaya 3 kerede ilave edin. Homojen olana kadar çırpın. Çok fazla çırpmanıza gerek yok.

6.Karameli döktüğünüz kalıbınıza önce krema karışımını, onun üstünede kek karışımını boşaltın. Gördüğünüz görüntü sizi yanıltmasın. Piştiğinde mucizevi bir şekilde ayrılıyorlar

7.Keki fırında benmari usulünde 40-45 dakika pişirin. (Benmari Yöntemi ile Pişirme: Kalıbı geniş ve derin bir tepsiye veya rosto kabına oturtun. Tepsinin içine kalıbın yarısından biraz daha yukarıya kadar gelecek şekilde kaynar su koyun).
8.Piştiğini anlamak için kürdan ile test yapın. Keki piştiyse kremasıda pişmiştir. Fırından çıktıktan sonra oda ısısına gelmesini bekleyin. Sonra bir gece buzdolabında dinlendirin. Mutlaka soğuması ve dinlenmesi gerekiyor. Eğer aynı gün içinde servis edecekseniz o zaman en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. (Servis yapana kadar pastayı kalıbında saklayın, buzdolabına kalıbıyla beraber kaldırın. Servis etmeden en az 30 dakika önce kalıbından servis tabağına ters çevirin. Bir sürede o şekilde buzdolabında bekletin. )

9.Servis etmek için kalıbı servis tabağına ters çevirmeden önce bıçakla kekin kenarından geçin. Bir iki kere kabın tabanına vurun. Dilimleyerek servis edin. Arzu ederseniz çatalla dalın gitsin ) afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
Pusarık beğendi.
senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 19:11   #2
ekc
Yeni Üye
 
ekc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Galeri: 1
ya evet hakkaten ayrılıyor mu? tarifi bundan bir sene önce falan okudum ama cesaret edemedim! tadı iyimi gerçekten senemr ?

ekc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 20:12   #3
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
evet tadı çok güzel arkadaşım yaparken yanındaydım, aynı şekilde ayrılmadan çıkıyor, kekin yanlarını tahta kaşıkla biraz açın, soğutup öyle çıkartın

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 22:15   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Çok güzel görünüyor. İsmi de çok enteresan geldi.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024