02-10-2010, 01:55 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Tatlandırıcı İle Tatlı Yapımı
Piyasada satılan granül şeklindeki tatlandırıcılarla tatlı deneyen varsa tariflerini paylaşabilirse sevinirim Ben yarın irmik helvası deneyeceğim. Buradan sizinle paylaşırım. |
25-05-2011, 18:18 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dudi, irmik helvası başarılı oldu mu? Babamın da şekeri biraz yüksek çıktı. Tatlıya da acayip düşkündür normalde ama şimdi mümkün olduğunca uzak duruyor. Geçen gün evde toz Splenda ile beze yapmaya çalıştılar ama beyaz ve kabarık olması gereken bezeler yavru ağzı ve topak topak oldu. |
26-05-2011, 13:35 | #3 |
agaclar.net
|
beze yaparken Krem Tartar - Potasyum Bitartarat kullandınız mı? |
09-01-2012, 18:56 | #4 |
Ağaç Dostu
|
ben tatlandırıcı olarak stevia'yı kullanmaya başladım işlenmiş olsa da diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu okudum stevia ile yapılan bir muffin tarifi var (bir ara dukan diyetini araştırırken rastlamış ve yapmıştım) yalnız bu tarifte un yok 60 gr kakao (gözünüze çok gelirse 50 gr. yapın) 2 yumurta 4 yemek kaşığı yulaf kepeği 2 yemek kaşığı buğday kepeği (bunların hepsi yulaf kepeği de olabilir) 1 su bardağı süt 150 gr tatlandırıcı 1 paket kabartma tozu Yumurtayı iyice çırpın, sütü ekleyin karıştırmaya devam edin, daha sonra diğer tüm kuru malzemeleri ekleyerek, kalıplara dökün. 175 derecede kontrollü olarak 20-25 dk. pişirin. Her fırının özelliği farklı, bu nedenle kontrol etmek lazım, afiyet olsun. not: isterseniz içine biraz diyabetik çikolata da eritip koyabilirsiniz |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|