19-11-2011, 13:52 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Ebruli Kek
Ebruli Kek Malzemeler: 3 adet yumurta (oda ısısında) 1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker 3/4 su bardağı mısırözü yağı 1 su bardağı süt 3 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi kürdan Yapılışı: Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin. Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt) Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır. Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın. İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz. 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın. |
19-11-2011, 15:24 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Mükemmel görünüyor, hem de kolay Müsait zamanda denemek lazım kesinlikle. Hem hazırlayıp pişiren, hem de fotoğraflayan ellerinize sağlık Ama bir sorum var. Mısırözü yağı yerine normal ayçiçek yağı kullansak nasıl olur? |
19-11-2011, 16:14 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Teşekkür ederim Gülenmelek, olur tabi neden olmasın bende bazen zeytinyağı kullanıyorum. |
19-11-2011, 16:15 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Pişmemiş halinin görüntüsü daha güzel değil mi Güler Hanım) deneyin çok güzel oluyor. |
19-11-2011, 16:17 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
evet haklısınız ama ölçülere göre yapılırsa sorun olmuyor. |
19-11-2011, 16:18 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
|
Evet aslında gökkuşağı renklerinden oluşan bir kek yapılsa ne güzel olurdu. |
26-07-2012, 14:43 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Ben de denedim, övünmek gibi olmasın ama benimki daha güzel oldu. Desen daha belirgin. Düzenleyen gultar : 14-09-2013 saat 16:36 |
26-07-2012, 17:18 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Bilindik marka paket keklerin tadı nedense daha çok hoşuma gidiyor. Bir çok yerde ev yapımı kekleri yedim. Evde yapılan kekleri bir türlü sevemedim. Tadları hiç hoşuma gitmiyor. Bunun tadı diğer ev kekleri gibi mi? Görsellikte bir yere kadar... |
26-07-2012, 19:45 | #13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Alıntı:
Tariflerden 1 yumurtayı çıkarıp yağı 1/3 veya yarıya yakın azaltıp deneyin şekeri de damak tadınız nasılsa ona göre azaltın sonrası artık kısmet. Ben de normalde kek sevmem market keklerini çocukluğumuzdan beri gelen malum markayı özellikle severim. Artık tarifleri kendime göre oluşturuyorum kesinlikle hoşlanmadığım şey yumurta kokusu, bastırmak için ya tepeleme meyve, portakal kabuğu, kakao ne aklıma gelirse dolduruyorum |
|
27-07-2012, 00:38 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Tarifteki şeker miktarını 1 bardaktan 2 parmak az olarak uyguladım. Ev keklerndeki dişli doku yok. Tam bir pandispanya keki . Çok lezzetli herkesin beğeneceği gibi hafif bir kek. Malzemeyi kaşıkla döktüm çizgiler daha çok ve ince oldu. |
27-07-2012, 09:58 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
|
Aslında öyle de pişse fena bir görüntü değil, |
14-09-2013, 12:27 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
|
Harika görünüyor! |
16-09-2013, 09:50 | #24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 17
|
Kekiniz harika görünüyor, ellerinize sağlık. Bende en kısa zamanda denemek istiyorum. Ancak anlayamadığım kek hamurunu tepsiye dökerken bir sade, bir kakaolu, bir sade, bir kakaolu gibi sırayla mı döküyoruz.. nasıl oluyor merak ettim. |
22-09-2013, 19:26 | #25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 48
|
süper görünüyor, ellerinize sağlık |
22-09-2013, 20:02 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
gerçekten bi harika olmuş yani, ebru sanatı gibi, kesmeye kıyamam ben bu keki duvara asarım |
|
|