agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni53Beğeniler
  • 5 Gönderen senemr
  • 1 Gönderen gülenmelek
  • 19 Gönderen gultar
  • 1 Gönderen limon
  • 1 Gönderen alperfect
  • 8 Gönderen gultar
  • 7 Gönderen gülenmelek
  • 6 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen Türkan
  • 3 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2011, 13:52   #1
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Ebruli Kek

Ebruli Kek


Malzemeler:


3 adet yumurta (oda ısısında)


1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker


3/4 su bardağı mısırözü yağı


1 su bardağı süt


3 su bardağı un


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


3 yemek kaşığı kakao


şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi


kürdan



Yapılışı:

Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.

Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.

Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.

Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)

Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.

Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.

Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.

Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.

İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.

170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.

 
Eklenen Resimler
  
senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 15:04   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,470
Galeri: 103
Yarın arkadaşımız eylems'in düğünü var ona gideceğim, Pazartesi Perpa'da toplantı, yine vakit yok ama inşallah Salı günü denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 15:24   #3
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Mükemmel görünüyor, hem de kolay Müsait zamanda denemek lazım kesinlikle. Hem hazırlayıp pişiren, hem de fotoğraflayan ellerinize sağlık
Ama bir sorum var. Mısırözü yağı yerine normal ayçiçek yağı kullansak nasıl olur?

akçabardak beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:00   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Geçen hafta yaptım, fakat fırından çıkan kek %90 kakaoluydu.. Hamurun kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:11   #5
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
3 renkli denemiştik bizde Harika olmuştu. Hedef gökkuşağı renkleri olsun renk renk çok güzel olr aslında. Dökerken dikkatli olundumu çok güzel renkler yakalanıyor

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:14   #6
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Mükemmel görünüyor, hem de kolay Müsait zamanda denemek lazım kesinlikle. Hem hazırlayıp pişiren, hem de fotoğraflayan ellerinize sağlık
Ama bir sorum var. Mısırözü yağı yerine normal ayçiçek yağı kullansak nasıl olur?
Teşekkür ederim Gülenmelek, olur tabi neden olmasın bende bazen zeytinyağı kullanıyorum.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:15   #7
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yarın arkadaşımız eylems'in düğünü var ona gideceğim, Pazartesi Perpa'da toplantı, yine vakit yok ama inşallah Salı günü denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.
Pişmemiş halinin görüntüsü daha güzel değil mi Güler Hanım) deneyin çok güzel oluyor.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:17   #8
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Geçen hafta yaptım, fakat fırından çıkan kek %90 kakaoluydu.. Hamurun kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor..
evet haklısınız ama ölçülere göre yapılırsa sorun olmuyor.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 16:18   #9
Ağaçsever
 
senemr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 92
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
3 renkli denemiştik bizde Harika olmuştu. Hedef gökkuşağı renkleri olsun renk renk çok güzel olr aslında. Dökerken dikkatli olundumu çok güzel renkler yakalanıyor
Evet aslında gökkuşağı renklerinden oluşan bir kek yapılsa ne güzel olurdu.

senemr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 14:43   #10
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Ben de denedim, övünmek gibi olmasın ama benimki daha güzel oldu. Desen daha belirgin.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen gultar : 14-09-2013 saat 16:36
gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 15:08   #11
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Ebru sanatı olmuş.

gultar beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 17:18   #12
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bilindik marka paket keklerin tadı nedense daha çok hoşuma gidiyor. Bir çok yerde ev yapımı kekleri yedim. Evde yapılan kekleri bir türlü sevemedim. Tadları hiç hoşuma gitmiyor. Bunun tadı diğer ev kekleri gibi mi?

Görsellikte bir yere kadar...

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 19:45   #13
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 280
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bilindik marka paket keklerin tadı nedense daha çok hoşuma gidiyor. Bir çok yerde ev yapımı kekleri yedim. Evde yapılan kekleri bir türlü sevemedim. Tadları hiç hoşuma gitmiyor. Bunun tadı diğer ev kekleri gibi mi?

Görsellikte bir yere kadar...
Sevgili limon_sever sanırım ev kekleri size de ya fazla tatlı ya da fazla yağlı geliyordur;
Tariflerden 1 yumurtayı çıkarıp yağı 1/3 veya yarıya yakın azaltıp deneyin şekeri de damak tadınız nasılsa ona göre azaltın sonrası artık kısmet.
Ben de normalde kek sevmem market keklerini çocukluğumuzdan beri gelen malum markayı özellikle severim. Artık tarifleri kendime göre oluşturuyorum kesinlikle hoşlanmadığım şey yumurta kokusu, bastırmak için ya tepeleme meyve, portakal kabuğu, kakao ne aklıma gelirse dolduruyorum

limon_sever beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 00:38   #14
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Tarifteki şeker miktarını 1 bardaktan 2 parmak az olarak uyguladım. Ev keklerndeki dişli doku yok. Tam bir pandispanya keki . Çok lezzetli herkesin beğeneceği gibi hafif bir kek. Malzemeyi kaşıkla döktüm çizgiler daha çok ve ince oldu.

Eklenen Resimler
 
gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 09:58   #15
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Aslında öyle de pişse fena bir görüntü değil,

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:31   #16
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Bir tane de benden Çok kabarmadı, küçük oğlum kuru olmuş dedi, ama görüntüsü yetiyor Bir de vanilya koymayı unutmasaydım

Eklenen Resimler
  
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 18:51   #17
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Çayın yanına...
Kürdanla çizme işlemi bittikten sonra, ortasına ayırdığınız zıt renkteki hamurdan damlatırsanız ortası da güzel görünür.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen sakagun : 29-07-2012 saat 20:50
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 19:15   #18
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
aaaaaaaaaaaaaa bu bas bayagi benim yaptigim zebra keki.cok guzel oluyo gercekten.hepiniz cok guzel yapmissiniz ellerinize saglik

gülenmelek beğendi.
Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 11:48   #19
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Tadı da güzel görüntüsü de. Misafire çıkarılabilecek bir kek.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 12:49   #20
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,166
Galeri: 6
Ellerinize sağlık arkadaşlar, gerçekten çok güzel görünüyor kekleriniz. Dilimlediğinizde dilimlerin kesidi nasıl bir görüntü veriyor onu merak ettim.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 13:07   #21
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,000
Galeri: 107
Benimkinin kesidi bu şekilde. Kakaolu hamuru az tutmuşum sanırım. Onun için çizgiler tam belirgin değil.

Eklenen Resimler
 
Müge, sakdag ve Türkan beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 13:15   #22
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
canim cekti valla.cok guzel

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2013, 12:27   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 255
Harika görünüyor!

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2013, 09:50   #24
Yeni Üye
 
selenga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 17
Kekiniz harika görünüyor, ellerinize sağlık. Bende en kısa zamanda denemek istiyorum. Ancak anlayamadığım kek hamurunu tepsiye dökerken bir sade, bir kakaolu, bir sade, bir kakaolu gibi
sırayla mı döküyoruz.. nasıl oluyor merak ettim.

selenga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 19:26   #25
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-09-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 48
süper görünüyor, ellerinize sağlık

kaktüsçüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 20:02   #26
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
gerçekten bi harika olmuş yani, ebru sanatı gibi, kesmeye kıyamam ben bu keki duvara asarım

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019