12-02-2013, 19:23 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Açma
şimdi açma zamnı tarifini yazayım bari 1 su barda ğı süt ılık 1 paket maya dr otker hamur mayası üstünde yazıyor zaten 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşıgı tuz 2 tatlı kasıgı şeker ve 500 gr kadar fekat hamura göre un yapılısı bunların hepsini karıştırıyoruz ama unu yavaş yavaş . yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak . 1 saat kadar bekletiyoruz ılık bir yerde mayalansın diye. 1 saat sonra lımon buyuklugunden bıraz buyuk parcalar alıp onları yuvarlayıp yassılaştırıp içine tereyağı ve ya margarin sürüyoruz. tekrar elle yuvarlayıp uzunca şekilde yumurta gibi deil. kenarlarından birleştirip ortası boş lastik gıbı yapıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp. 30 dakka daha bekleyip 170 derece fırında pişiriyozzz afiyet olsun. Düzenleyen serkan_istanbul : 12-02-2013 saat 20:04 |
12-02-2013, 19:43 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
Şehir: KARAMAN-ADANA
Mesajlar: 177
|
Olsa da yesek Size misafir gelebilir miyim hem çiçeklerinizi de yakından görmüş olurum hele orkidelerinizi ? İyi akşamlar.. |
12-02-2013, 19:49 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Sn. serkan İstanbul; tarifli sunumunuzla güzel bir paylaşım ellerinize emeklerinize sağlık. Açmalar çok güzel kabarmışlar oldukça nefis görünüyorlar, size afiyet olsun, torunlara hemen yapmalıyım. Esen kalınız... |
12-02-2013, 20:03 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Sayın rukiyeözgür , milaca2010 çok teşekkür ederim ne yalan sölim yedim harika oldular. Ne zamn isterseniz beklerim rukiye hanım neden olmasın sevgiler. |
12-02-2013, 20:05 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Çok güzel gözüküyorlar, afiyetler olsun. tarifinizi not ettim denemeye deyer. |
12-02-2013, 20:08 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
mutlaka deneyin değiştire bilisinizde zeytinli peynirli kaşarlısıda güzel oluyor. |
29-03-2013, 08:30 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Bugün de mayaladığım hamurdan yapılan patatesli çörek. Hamuru fırından da alabilirsiniz. patatesleri haşlayıp soydum ezdim 3 yumurta kırıldı birirnin sarısı ayrıldı. taze soğan terasımdan ve maydanoz, kuru nane, kimyon, karabiber, kırmızı biber, sıvı yağ biraz tuz güzelce karıştırdım. hamuru elimle açtım sıvı yağla. hazırladığım içten bolca koydum. gelişi güzel dizdim. hamurlar açılabilir ömnemli deil. üzerine yumurta sarısı sürdüm. çörek otu serptim kızgın fırında üzeri kızarana kadar. sonrasında bir bardak çay . afiyet olsun. sevgiler |
29-03-2013, 11:57 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
Şehir: ALMANYA
Mesajlar: 314
|
Oy oy oyy masallah ellerinize saglik harika görünüyorlar ayni tarifi bende yillardir kullanirim gercekten mükkemmel sonuc verir herzaman |
22-09-2013, 19:28 | #10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 48
|
ağzım sulandı bak..açım galiba.. |
|
|