25-02-2013, 23:03 | #31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Susamların rengi konusunda haklısınız, benim aklıma takılmamıştı ama renkteki açıklıklar pişmediği anlamına gelmesin. Susamda farklı cinsler var mı bilmiyorum ama ondan da kaynaklı olabilir. Yine simitte kullanılan pekmez yerine şekerli farklı maddeler kullanılıyor, bu da susamı daha kolay yakıyor olabilir, v.s... Deneyimler ve paylaşırsanız daha da güzel olur, verdiğim tariften faydalanarak eğer memnuniyetini dile getiren, temiz ve lezzetli bir simit yedik iç rahatlığı ile diyen bir üyemiz dahi olsa beni çok mutlu eder. Teşekkür ederim. |
|
25-02-2013, 23:11 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Simitçilerin kullandığı susamların menşei, markası, ya da hijyen açısından uygun koşullarda muhafaza edildiğine inanıyorsanız neden olmasın diyeceğim ama yine de tam olarak güvenmeyiniz. |
25-02-2013, 23:22 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Fırınlarda üretilen simitlerin susama batırılırken, susam tepsisindeki susamların simitin susama bulanmadan önceki karışım ile sürekli ıslanarak tepside kalan susamların nemlenmesi, bu nemlenme, ıslanma sonucu topaklanarak birbirlerine yapışmaları ve bu durumun susamların kalitesine olumsuz etkisi küflenmedir. Küflenmiş susamlı simitler lezzet yönünden bozuk simit yememize yol açtığı gibi, küflü susam demek aflatoksinli susam demektir. Bedenimizde kısa dönemde olmasa da uzun dönemde ağır tahribata yol açan aflatoksin kanserojen etkiye sahiptir. Sağlık adına bütün bu uğraşlar aslında. Yoksa gönül rahatlığı ile, temiz, lezzetli ve kaliteli bir simidi fırından sıcak sıcak alarak tüketmeyi istemez miyiz... |
26-02-2013, 23:22 | #34 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
|
Alıntı:
|
|
27-02-2013, 01:07 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Sn. miralay, Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim. Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim. Afiyet olsun. |
27-02-2013, 08:34 | #36 |
Ağaç Dostu
|
'Ankara simidi' kanser yapar! - Radikal Türkiye Antalya'daki büfe işletmecilerine Adonis Otel'de seminer veren Ali İlkbahar, meşhur ‘Ankara simidi’ ile ilgili uyarılarda bulundu. Simit pişirilirken yandığı zaman, yanan kısmının insan sağlığına zararlı olduğunu herkesin bildiğine dikkat çeken İlkbahar, bu yanan kısmın kansere neden olduğunu dile getirdi. İlkbahar, ‘Ankara simidi’nin hamurunun üzerine pekmez sürüldükten sonra alevin içine sokulup çıkartıldığını belirtti. Ali İlkbahar, “Ankara'daki fırınların yüzde 80'inde maalesef ateşe direkt maruz bırakılarak pişiriliyor. Onlar da yandığı için sağlığa zarar veriyor. Biz fabrikada direkt ateşle temas ettirmiyor, ateş boruların içinden geçiriyoruz. Bazı fırınlar ucuz diye pekmez yerine şekerli su kullanıyor. Bu da insan sağlığına zararlı” dedi. İlkbahar, son günlerdeki denetimlerin ise umut verici olduğunu ve daha ciddi boyutlara ulaştırılmasının beklendiğini kaydetti. (dha) |
27-02-2013, 12:08 | #37 |
Ağaç Dostu
|
SUSAM "....Maalesef ithal edilen susam tohumlarının kalitesi, ülkemiz susamlarıyla kıyaslanmayacak kadar kötüdür. İthalat yaptığımız ülkelerin başında 16805 tonla Etiyopya başı çekmektedir. Bunu Hindistan (15140 ton), Afganistan (10202 ton) ve Sudan (9382 ton) takip etmektedir. Görüldüğü gibi ithalatımız çoğunlukla üçüncü dünya ülkelerinden gerçekleşmektedir." Eskiden susamlar iri iri olurdu, şimdinin simitlerinin susamına dikkat ettiniz mi, çok minikler. Ev için susam alırken belki yerlisini buluruz. |
27-02-2013, 12:50 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Anladigim kadariyla yerli susam kavruk renkte olurmus, bizim marketten aldiklarimiz pisince bile beyaz kalan susamlar. Susam saksida yetisir mi ve yerli tohum nasil bulunur acaba? |
27-02-2013, 13:05 | #39 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Susam (Sesamum İndicum L.) Lütfen bu başlık altından devam eder misiniz? Bu arada, Fotoğrafları foruma yükleyin diye sürekli "tantana yapmamın" nedenini de, Susam konusuna gidince görmüş olacaksınız... |
|
27-02-2013, 13:16 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Aslinda buraya yazmadan once arama yaptim guya. Sitede susam konusunu bulamadim. Sonra tohum takasa bakayim orada takas edilmis mi diye dedim. Nick'i susam olana rastladim sadece. Bu yonu ile bu sitede kullanici adlari bitki adi olmasa daha mi iyiymis neymis ) |
27-02-2013, 13:48 | #41 |
agaclar.net
|
Aramayı konu adına göre yaptınız değil mi? Arama Nasıl Yapılır?
__________________
. | *** işaretli kelimeler için bakınız: Yanlış yazdığınız için görünmeyen kelimeler | | Forum Kuralları | Forum Yardım | Forum Kullanma Kılavuzu | Fotoğraf Yarışması Kuralları | Satış İlanı Kuralları | Düzenleyen malina : 27-02-2013 saat 13:49 Neden: Sonra bu mesajları sileceğim |
27-02-2013, 14:31 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Sizin linki acamadim ama hatami buldum. Galeride ara basligi altindaki ayrintili aramayi tiklamisim sanirim. Nereye gitti bu konu basliklarinda ara komutu diye bakindim durdum... |
27-02-2013, 17:53 | #43 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
|
Alıntı:
|
|
27-02-2013, 21:23 | #44 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
...İbrahim Saraçoğlu, simitteki susamın insanda neden alerjik reaksiyona yol açabileceğini ve ürtikeri olanlarda hastalığı tetikleyebileceğini şöyle aktardı: "Son yıllarda ürtiker (kurdeşen) denilen rahatsızlık, fazlasıyla artmaya başladı. Aynı şey benim başıma geldi. Vaka ürtiker olarak değil, ellerim ve diz kapağımdan alt tarafım kaşınmaya başlıyordu. Özellikle de öğleden sonraları. Ben günlük yediğim herşeyi, ne yeyip içersem yazıyorum. Çünkü kendime de kür uyguluyorum. Simitler satılıyor biliyorsunuz. Ne zaman simit yesem, bu tamam. Çünkü yaklaşık olarak en geç 4 saat içinde etkisini gösteriyor. Ellerim kaşınmaya başlıyor. 'Bu neden olabilir?' falan diyorum, sorguluyorum, notlarıma bakıyorum, ne zaman ne yedim bakıyorum. Bir iki ay içerisinde bunu çözdüm. Simitten kaynaklanıyor. Susamdan. Bunlar ithal susamdır. Kırık genli susamlar. Genleriyle oynanmış demiyorum. Kırık genli. Dolayısıyla alerji bu tür bir reaksiyon veriyor. Bu konuda çok sayıda şikayeti olan insanlar var. Ürtikeri olan insanların da ürtikerini tetikliyor." Prof. Dr. Saraçoğlu, daha önceki dönemlerde simitle ilgili böyle bir sorunun olmadığını ifade ederek "Eskiden de simit vardı ama susam doğal susamdı. Şimdikiler maalesef böyle değil" diye konuştu. Simitteki tehlikeyi biliyor musunuz? simit zararları, simit, susam faydaları, susam zararları, saraçoğlu simit açıklama, ibrahim saraçoğlu, ibrahim saraçoğlu saba tümer, saraçoğlu izle saba tümer haber haberler haberleri |
11-05-2014, 02:19 | #45 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
|
Alıntı:
Aslında 60'lı yıllarda Samsun'da geçen çocukluğum zamanlarından hatırladığım gibi değil bugün yapılan simitler. Genel olarak değil lakin kendi tesbitim olarak belirtiyorumki kısa zaman zarfında lastik gibi uzayan ve kopmayan simitlerin eskiye nazaran farklı üretimi kesinlikle söz konusudur, sebebi hangi farklı işlem bölümünde yatıyor acaba? İşte bu kafamı kurcalıyor, mutlaka bir sebebı olmalı. Bilenleriniz varmıdır acaba, veyahutta aynı tesbiti yapanlarımız? Belki en yakın fırıncınızdan da bilgi alabilirsiniz. Lütfen paylaşalım, şimdiden gönülden teşekkürler. |
|
11-05-2014, 02:24 | #46 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
|
Alıntı:
|
|
11-05-2014, 11:04 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Benim adım Hıdır, elimden gelen budur. Sn. Bahçemiz, fırından aldığım simitte de saatler geçtikçe bahsettiğiniz yumuşama ve lastik gibi, ısırdığınızda kopmayan, yemesi keyif vermeyen bir hale geliyor. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu karşısındaki fırından aldığım simiti çok beğenerek tüketiyorum. Biraz oyalanır ve kısa sürede tüketmezsem dediğiniz yumuşama ile sanki susamlı ekmek yesem daha lezzetli olur dedirten durum oluşuyor. Kısacası ben püf noktasının simitin taze kaldığı sürede olduğunu düşünüyorum. Mayalı hamur işlerinin dayanma süresi kısadır. |
22-01-2015, 21:26 | #48 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 35
|
Tarif tamam sadece kullanılan susam önce teflon tavada hafifce kavrulacakki susamın beyazlığı gitsin yoksa simitte beklenen renk sağlanamaz.selamlar. |
|
|