agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2013, 23:03   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon Mesajı Göster
Sokak simitinin susamları daha koyu renkli oluyor, acaba onları susamladıktan sonra mı pekmezliyorlar? Sizin simitler de nefis görünüyor bu arada...

Erkek olmama rağmen ben de hamur işlerinde fena sayılmam İlk fırsatta deneyeceğim, elinize emeğinize sağlık...
Evde simit yapmaya başlamadan önce dışarıdan alarak tükettiğim simitlerde artık eski çocukluğumun lezzetini bulamaz olmuştum. Görsel olarak iştah açan ama yemeye başladıktan bir süre sonra boğazda kalmaya başlayan, kupkuru, sert, çiğnemesi zorlaşan simitte yine yer yer hissedilen küf tadı ya da izmarit kokusu gibi eksi yönler beni evde kendi simidimi yapmaya iten nedenler oldu.


Susamların rengi konusunda haklısınız, benim aklıma takılmamıştı ama renkteki açıklıklar pişmediği anlamına gelmesin. Susamda farklı cinsler var mı bilmiyorum ama ondan da kaynaklı olabilir. Yine simitte kullanılan pekmez yerine şekerli farklı maddeler kullanılıyor, bu da susamı daha kolay yakıyor olabilir, v.s...


Deneyimler ve paylaşırsanız daha da güzel olur, verdiğim tariften faydalanarak eğer memnuniyetini dile getiren, temiz ve lezzetli bir simit yedik iç rahatlığı ile diyen bir üyemiz dahi olsa beni çok mutlu eder.


Teşekkür ederim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 23:11   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sanirim simitciler kavrulmus susam kullaniyor. Ben de deneyecegim bu tarifi. oncesinde simitciden susam almayi dusunuyorum )
Simitçilerin kullandığı susamların menşei, markası, ya da hijyen açısından uygun koşullarda muhafaza edildiğine inanıyorsanız neden olmasın diyeceğim ama yine de tam olarak güvenmeyiniz.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 23:22   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Fırınlarda üretilen simitlerin susama batırılırken, susam tepsisindeki susamların simitin susama bulanmadan önceki karışım ile sürekli ıslanarak tepside kalan susamların nemlenmesi, bu nemlenme, ıslanma sonucu topaklanarak birbirlerine yapışmaları ve bu durumun susamların kalitesine olumsuz etkisi küflenmedir.

Küflenmiş susamlı simitler lezzet yönünden bozuk simit yememize yol açtığı gibi, küflü susam demek aflatoksinli susam demektir. Bedenimizde kısa dönemde olmasa da uzun dönemde ağır tahribata yol açan aflatoksin kanserojen etkiye sahiptir.

Sağlık adına bütün bu uğraşlar aslında. Yoksa gönül rahatlığı ile, temiz, lezzetli ve kaliteli bir simidi fırından sıcak sıcak alarak tüketmeyi istemez miyiz...

gece ve Tura beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 23:22   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Açıkçası mutfağınızda hangisini kullanmayı tercih ediyorsanız, simit yapımında kullanmanız için uygundur. Dut ve üzüm pekmezi kullanarak yaptığım simitlerin lezzet bakımından farklı bir tada sahip olduğunu söyleyemeyeceğim.

Ama siz yine de simit tarifini denemeyi seçer ve sonrasında yorumlarınızı burada paylaşırsanız memnun olurum.
Ben beceremem sanırım hanımefendi ye bahsettim bir nefeste halletti az evvel fırından çıkarttı, görsel olarak 1e1 çok sıcak olduğundan çıtır gevrek hazzı vermedi yumuşak bir yapıya sahip ama lezzeti şahane çok teşekkür ederim size vallahi büyük hizmet.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 01:07   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.

miralay beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 08:34   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
'Ankara simidi' kanser yapar! - Radikal Türkiye

Antalya'daki büfe işletmecilerine Adonis Otel'de seminer veren Ali İlkbahar, meşhur ‘Ankara simidi’ ile ilgili uyarılarda bulundu.

Simit pişirilirken yandığı zaman, yanan kısmının insan sağlığına zararlı olduğunu herkesin bildiğine dikkat çeken İlkbahar, bu yanan kısmın kansere neden olduğunu dile getirdi. İlkbahar, ‘Ankara simidi’nin hamurunun üzerine pekmez sürüldükten sonra alevin içine sokulup çıkartıldığını belirtti.

Ali İlkbahar, “Ankara'daki fırınların yüzde 80'inde maalesef ateşe direkt maruz bırakılarak pişiriliyor. Onlar da yandığı için sağlığa zarar veriyor. Biz fabrikada direkt ateşle temas ettirmiyor, ateş boruların içinden geçiriyoruz. Bazı fırınlar ucuz diye pekmez yerine şekerli su kullanıyor. Bu da insan sağlığına zararlı” dedi.

İlkbahar, son günlerdeki denetimlerin ise umut verici olduğunu ve daha ciddi boyutlara ulaştırılmasının beklendiğini kaydetti. (dha)

Name:  fft5_mf441015.jpg
Views: 2378
Size:  43.2 KB

ayazkentli ve Bahçemiz beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 12:08   #37
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
SUSAM

"....Maalesef ithal edilen susam tohumlarının kalitesi, ülkemiz susamlarıyla kıyaslanmayacak kadar kötüdür. İthalat yaptığımız ülkelerin başında 16805 tonla Etiyopya başı çekmektedir. Bunu Hindistan (15140 ton), Afganistan (10202 ton) ve Sudan (9382 ton) takip etmektedir. Görüldüğü gibi ithalatımız çoğunlukla üçüncü dünya ülkelerinden gerçekleşmektedir."

Eskiden susamlar iri iri olurdu, şimdinin simitlerinin susamına dikkat ettiniz mi, çok minikler. Ev için susam alırken belki yerlisini buluruz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 12:50   #38
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Anladigim kadariyla yerli susam kavruk renkte olurmus, bizim marketten aldiklarimiz pisince bile beyaz kalan susamlar. Susam saksida yetisir mi ve yerli tohum nasil bulunur acaba?

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 13:05   #39
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Anladigim kadariyla yerli susam kavruk renkte olurmus, bizim marketten aldiklarimiz pisince bile beyaz kalan susamlar. Susam saksida yetisir mi ve yerli tohum nasil bulunur acaba?
Laf lafı açınca, konu susam yetiştirmeye kadar gelmiş

Susam (Sesamum İndicum L.)

Lütfen bu başlık altından devam eder misiniz?

Bu arada, Fotoğrafları foruma yükleyin diye sürekli "tantana yapmamın" nedenini de, Susam konusuna gidince görmüş olacaksınız...

gece beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 13:16   #40
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Aslinda buraya yazmadan once arama yaptim guya. Sitede susam konusunu bulamadim. Sonra tohum takasa bakayim orada takas edilmis mi diye dedim. Nick'i susam olana rastladim sadece. Bu yonu ile bu sitede kullanici adlari bitki adi olmasa daha mi iyiymis neymis )

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 13:48   #41
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Aramayı konu adına göre yaptınız değil mi?
Arama Nasıl Yapılır?


Düzenleyen malina : 27-02-2013 saat 13:49 Neden: Sonra bu mesajları sileceğim
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 14:31   #42
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Sizin linki acamadim ama hatami buldum. Galeride ara basligi altindaki ayrintili aramayi tiklamisim sanirim. Nereye gitti bu konu basliklarinda ara komutu diye bakindim durdum...

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 17:53   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.
Pratik mükemmelleştirir derler tekrar deniyeceğiz sayenizde kandi açımdan servet değerinde bir lezzeti mutfağımıza kattık çok severim ben simiti tekrar teşekkür ediyorum

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2013, 21:23   #44
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
çok severim ben simiti


...İbrahim Saraçoğlu, simitteki susamın insanda neden alerjik reaksiyona yol açabileceğini ve ürtikeri olanlarda hastalığı tetikleyebileceğini şöyle aktardı:

"Son yıllarda ürtiker (kurdeşen) denilen rahatsızlık, fazlasıyla artmaya başladı. Aynı şey benim başıma geldi. Vaka ürtiker olarak değil, ellerim ve diz kapağımdan alt tarafım kaşınmaya başlıyordu. Özellikle de öğleden sonraları. Ben günlük yediğim herşeyi, ne yeyip içersem yazıyorum. Çünkü kendime de kür uyguluyorum. Simitler satılıyor biliyorsunuz. Ne zaman simit yesem, bu tamam. Çünkü yaklaşık olarak en geç 4 saat içinde etkisini gösteriyor. Ellerim kaşınmaya başlıyor. 'Bu neden olabilir?' falan diyorum, sorguluyorum, notlarıma bakıyorum, ne zaman ne yedim bakıyorum. Bir iki ay içerisinde bunu çözdüm. Simitten kaynaklanıyor. Susamdan. Bunlar ithal susamdır. Kırık genli susamlar. Genleriyle oynanmış demiyorum. Kırık genli. Dolayısıyla alerji bu tür bir reaksiyon veriyor. Bu konuda çok sayıda şikayeti olan insanlar var. Ürtikeri olan insanların da ürtikerini tetikliyor."

Prof. Dr. Saraçoğlu, daha önceki dönemlerde simitle ilgili böyle bir sorunun olmadığını ifade ederek "Eskiden de simit vardı ama susam doğal susamdı. Şimdikiler maalesef böyle değil" diye konuştu.


Simitteki tehlikeyi biliyor musunuz? simit zararları, simit, susam faydaları, susam zararları, saraçoğlu simit açıklama, ibrahim saraçoğlu, ibrahim saraçoğlu saba tümer, saraçoğlu izle saba tümer haber haberler haberleri

denizakvaryumu ve Kiraz beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 02:19   #45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Sn. miralay,

Tarifi denediğiniz ve tadımını gerçekleştirerek yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

Aslında fırından çıktığında, sıcakken çıtır çıtır oluyor. Neden yumuşak olduklarını anlayamadım. Zaman geçtikçe, tüketilmiyor ve bir kenarda bekletiliyorsa yumuşadığı doğrudur. Ama tazeliğini saatlerce koruyarak çıtır kaldığını söylemeliyim.

Afiyet olsun.
Dışarda satılan Simitlere değinmek istiyorum,
Aslında 60'lı yıllarda Samsun'da geçen çocukluğum zamanlarından hatırladığım gibi değil bugün yapılan simitler. Genel olarak değil lakin kendi tesbitim olarak belirtiyorumki kısa zaman zarfında lastik gibi uzayan ve kopmayan simitlerin eskiye nazaran farklı üretimi kesinlikle söz konusudur, sebebi hangi farklı işlem bölümünde yatıyor acaba? İşte bu kafamı kurcalıyor, mutlaka bir sebebı olmalı.
Bilenleriniz varmıdır acaba, veyahutta aynı tesbiti yapanlarımız?
Belki en yakın fırıncınızdan da bilgi alabilirsiniz.
Lütfen paylaşalım, şimdiden gönülden teşekkürler.

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 02:24   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahçemiz Mesajı Göster
Merhaba değerli kardeşlerim,


Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak ) satılmaktadır.

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Bakî Selâmlar
Lütfen halen yardımlarınızı bekliyorum

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 11:04   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Benim adım Hıdır, elimden gelen budur.

Sn. Bahçemiz, fırından aldığım simitte de saatler geçtikçe bahsettiğiniz yumuşama ve lastik gibi, ısırdığınızda kopmayan, yemesi keyif vermeyen bir hale geliyor.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu karşısındaki fırından aldığım simiti çok beğenerek tüketiyorum. Biraz oyalanır ve kısa sürede tüketmezsem dediğiniz yumuşama ile sanki susamlı ekmek yesem daha lezzetli olur dedirten durum oluşuyor.

Kısacası ben püf noktasının simitin taze kaldığı sürede olduğunu düşünüyorum. Mayalı hamur işlerinin dayanma süresi kısadır.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2015, 21:26   #48
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-04-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 35
Tarif tamam sadece kullanılan susam önce teflon tavada hafifce kavrulacakki susamın beyazlığı gitsin yoksa simitte beklenen renk sağlanamaz.selamlar.

derdin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024