agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Nilüfer

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2011, 08:37   #1
Ağaçsever
 
Nilüfer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2011
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 82
Tavuklu ve Mantarlı Karnıyarık Börek

TAVUKLU ve MANTARLI KARNIYARIK BÖREK
6 adet yufka
Yarım paket margarin
1 yumurta
Susam+çörek otu
2 baş soğan
Sıvı yağ
300gr. kadar Mantar
2 parça tavuk göğsü
1 kaşık salça
Tuz+karabiber+pulbiber(isteğe bağılı)
100gr. rende kaşar

Börek harcının hazırlanması;
Soğanlar arzu edilen şekilde (piyazlık ya da sıçan dişi farketmez) doğranır. Sıvı yağ koyulmuş tavaya alınarak sotelenir. Minik minik doğranmış tavuklar ilave edilerek karıştırılır. Temizlenerek kare doğranmış mantarlar istenirse tavuğa ilave edilmeden önce kaynak su dökülerek haşlanır ve suları iyice alınarak süzülür böyle ilave edilir, ya da istenirse taze şekilde ilave edilir. Taze ilave edildiğinde mantar fazla su saldığından harcı ocakta daha fazla süre (suyunu çekmesi gerektiğinden) tutmak gerekiyor. Diğer şekilde mantar ilave edildiğinde harç daha çabuk hazır oluyor.
Mantarlar da ilave edildikten sonra 1 kaşık salça eklenerek karışım birkaç kez karıştırılır. Son olarak tuz ve karabiber koyularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Margarin uygun bir kap içinde ocakta eritilir.
6 adet yufka üst üste koyularak sigara böreğindeki gibi, önce 4’e sonra da her parça 2’ye bölünerek toplam 48 üçgen yufka parçası elde edilir.
Bir parça üçgen yufka alınarak fırça yardımı ile erimiş margarin sürülür ve üzerine bir parça daha üçgen yufka koyulur. Sonra bir kaşık tavuklu harç koyularak geniş sigara böreği şeklinde sarılır. Bu şekilde tüm yufkalar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Tepsiye dizilen 24 adet böreğin üzerine çırpılmış yumurta sürülerek susam ve çörek otu serpilir.
Ucu sirvi ve keskin bir bıçak ile börekler üstlerinden yarılır. Yufakları açtırmanızı gerek yok, sadece harca ulaşana dek kesmeniz yeterli. Yufkalar fırında pişerken kendiliğinden açılıyor.
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir. Bkz.Şekil A.
Afiyet olsun.
Aaaaaa unutmadan, fırından çıkarılan sıcak böreklerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri paylaştırılır.

Not: Dün akşam bana gelen komşularım için yapmıştım. Herkes gittikten sonra aklıma burası geldi ve hemen fotoğrafını çektim. Bir daha ki sefere yapım aşamalarını da fotoğraflayıp buraya koyarım arkadaşlar.

 
Eklenen Resimler
 
ayhat beğendi.

Düzenleyen Nilüfer : 25-04-2011 saat 20:59
Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019