agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2011, 08:00   #1
Ağaçsever
 
Nilüfer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2011
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 82
Meyve Soslu Etimek Tatlısı

Meyve Soslu Etimek Tatlısı

1 paket etimek
2 su bardağı vişne suyu
2 kaşık toz şeker
1 paket vanilyalı puding (ya da tercihe göre puding yerine sakızlı muhallebi, keşkül v.s. )
3 bardak süt
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket meyveli sos
1,5 çay bardağı su
1 bardak süt ile krem şanti hazırlanarak soğuması ve katılaşması için buzdolabına kaldırılır.
Vişne suyu küçük bir tencereye alınarak şeker ilave edilerek, şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtılır. Etimeklerin yarısı uygun bir tepsiye dizilerek vişneli şerbetin yarısı ile ıslanır, kalan etimekler de aynı şekilde ıslanır.
3 bardak süt ile puding pişirilir ve yarısı şerbeti iyice çekmiş olan etimeklerin üzerine düzgünce yayılır. Diğer tepsideki ıslak etimekler bir spatula yardımı ile 2. kat olarak tepsiye dizilir ve kalan puding üzerlerine yayılır.
Bu şekilde soğuması için bir süre (15-20 dk.)buzdolabına kaldırılır. (Çünkü ılıkken üzerine krem şanti koyulduğunda erir ve düzgün sürülemez)
Bu esnada uygun büyüklükte bir cezve veya tencerede meyveli sos hazırlanır ve arada karıştırılmak üzere soğumaya bırakılır.
Hazırlanan pastanın üerinde önce krem şanti yayılır. Sonra da soğumuş olan meyveli sos dökülür.
Ortaya aşağıdaki gibi bir şey çıkıyor. Afiyet Olsun...
Not: Dün akşam bana gelen komşularım için yapmıştım. Herkes gittikten sonra sitede böyle bir bölüm olduğunu hatırladım ve son kalan tabağı fotoğrafladım. Bir dahaki sefere yapım aşamalarını da fotoğraflar buraya koyarım.

 
Eklenen Resimler
 
Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 08:15   #2
Ağaç Dostu
 
Nefin Nur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
çok güzel görünüyor,elinize sağlık bu hafta gelecek misafirlerime yapabilirim )

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 14:10   #3
Ağaçsever
 
Nilüfer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2011
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 82
Nefin hanım,
Öneririm. Tadı da görüntüsü kadar güzel. Hafif bir tatlı.

Şekeri karamelize ederek hazırlanmış şerbetle ıslatınca da güzel oluyor. Ben o zaman sade yapıyorum ve kremşantinin üzerini çeviziçi kırıntıları ile süslüyorum.

Ama meyve soslunın tadı daha mayhoş ve hafif oluyor.
Şimdiden afiyet olsun.


Düzenleyen Nilüfer : 22-04-2011 saat 14:11 Neden: yazım hatası düzeltildi.
Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019