27-03-2010, 13:10 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Sadrazam Lokumu
SADRAZAM LOKUMU Malzemeler: Beş su bardağı süt Bir su bardağı un Bir su bardağı tozşeker Bir paket vaniya 1 paket krem şanti Bolca Hindistan Cevizi Bir buçuk su bardağı ceviz, badem Hazırlanışı: 5 su bardağı sütü, unu, tozşekeri birlikte ateşe yerleştirin. Muhallebi pişmeye başlayınca, tencerede mikser ile hiç pütür kalmayacak şekilde çırpın. Bir paket vanilyayı ilave edin, göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelince ateşten alın soğumaya bırakın. Kare fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin, ılınan kremayı hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir yemek kaşığı yardımıyla kremayı tepsiye yayın. Buz dolabına kaldırın, dinlenmeye bırakın. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice cırpın, dolaba kaldırın. Dinlenen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Şantinin üzerine cevizi dökün. 1 - 2 saat dinlendirin daha sonra sonra lokumları büyük kareler şeklinde kesin ve rulo haline getirerek sarın. Birleşen uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirip biraz bekletin. Afiyet olsun. |
14-02-2011, 15:53 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Trifini verecektim ama tarifi varmış.En iyisi fotoğrafını ekleyeyim.Gerçekten tavsiye edrim.Hem hafif hem de misafire ikram edilebilecek bir tatlı.Buzdolabında en az 4 saat bekletilince rulo yapılması da kolaylaşıyor. |
17-02-2011, 15:29 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, başlıkları takip etmezsen böyle oluyor işte. Kusura bakmayın, daha önce görüp te yanıtlayamadım. Sevgili Zenfree tabii ki denedim. Çok güzel, çok hafif bir tatlı oluyor. Sayın umut yolcusunun dediği gibi rulo yapmak hiçte zor değil. Denemenizi tavsiye ederim. |
17-02-2011, 15:33 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Lokumları kare halinde kesmeden bütün halinde rulo yapabilirsiniz, daha sonra kesersiniz. Tabii bu arada döktüğünüz borcamın büyüklüğü önemli. Eğer fazla yaygınsa, büyük kare veya dikdörtgeni ikiye ayırararak sarabilir, sonra küçük parçalara kesebilirsiniz. |
|
|