15-07-2013, 04:25 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Lokumlu Güllaç
4 yaprak güllaç 1 lt.süt 2.5 su bardağı şeker küçük bir parça damla sakızı 1su bardağı iri dövülmüş ceviz 200 gr. güllü lokum yapılışı: süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın. ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve başka bir tepsiye yayın. içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın. tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın. afiyet olsun.. |
02-12-2014, 10:26 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
|
En sevdigim tatli dir gullac ama ramazan ayindan ramazan ayina Turkiyede yiyebiliyorum ancak,lokumlu gullac hic yememistim,bu tarife anneme vericem yapsin bende iyiyim tabi bu mevsimde gullac bulabilirsek..cok tesekkurler tarifiniz icin.. |
02-12-2014, 10:36 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Rica ederim Ramazan ayında yazdıgımı hatırlıyorum, açlık vurmuş diycem ama sabahın saat 5 25'inde yazmışım |
02-12-2014, 12:27 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
|
ee eger ogun yediyseniz tadi damaginizda kalmistir belki ) |
02-12-2014, 16:12 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Merhaba, bende merak edip yapmıştım, güllacın kendine has olan tadını değiştiriyor ve lokumun da şekeri ile birlikte oldukça ağır bir şeker tadı oluşuyor. Bilmiyorum ama ben beğenmedim bekli süte katılan şeker miktarı daha az konularak bu yoğunluk hafifletilebilir. |
03-12-2014, 07:21 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
|
o zaman dikkatli olup seker oranini azaltmak lazim uyariniz icin tesekkurler |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|