30-01-2011, 12:14 | #1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Şekarpare
Malzeme: 250 gr yumuşak margarin 4 Kahve fincanı pudra şekeri 2 Yumurta 1 Paket kabartma tozu Üzeri için 1 avuç fındık Aldığı kadar un (elimizden kurtulana kadar) Şeker ve yağı ovun ,yumurtayı ilave edin .Unu ve kabartma tozunu katın . Yuvarlayıp üzerine 1 tane fındık koyun . Şerbeti: 4 bardak şeker 5 bardak su Kaynadıktan sonra 15 dakika ateşte dursun ve ılınınca Fırından çıkan şekarparenin üzerine dökün.Afiyet olsun ) |
30-01-2011, 12:54 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Sayın hhacice afiyet olsun demiş. Bir tenesini yedim! çok güzel olmuş elinize sağlık. Yanımda kaymak ve doldurma da getirmiştim, kaymaklı-dondurmalısını da denedim! İyi ki getirmiş im, hepsi bitti. Üzgünüm size kalmadı. Tadamadınız bile! |
30-01-2011, 20:13 | #4 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Evet biz yedik Allah arttırsın sofrayı kuran kaldırsın ) |
30-01-2011, 20:38 | #6 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İrmikli olan tarifi de var sevgili SDurul ,benim yaptığım bir başka tarif vardı .Aslında ben onu yapacaktım .Yerken kurabiye gibi biraz kıtır olan çay servisinde bile sunulan bir tarifti .Tekirdağ'da aradım defterim yok .İstanbul'dadır dedim burada da yok |
30-01-2011, 22:44 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Tarifi buldum, umarım beğenirsiniz. 1 yumurta, 1 paket oda sıcaklığında margarin, 1 su bardağı sıvı yağ, 3-4 kaşık yoğurt, 2 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat, limon suyu ile eritilecek, bütün malzeme karıştırılacak. Aldığı kadar un ilave edilip, yoğurulacak. Yuvarlanıp, üzerine fındık koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. Şurubu için, 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile 10dk. kaynatılacak. Kaynarken içine 1/4 limon kabuğuyla atılacak. Şurup önceden hazırlanıp, soğutulacak. Şekerpare fırından çıkınca, soğuk şurup üzerine dökülecek. Afiyetle yenecek. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|