agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2011, 12:14   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Şekarpare

Malzeme:
250 gr yumuşak margarin
4 Kahve fincanı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için 1 avuç fındık
Aldığı kadar un (elimizden kurtulana kadar)

Şeker ve yağı ovun ,yumurtayı ilave edin .Unu ve kabartma tozunu katın .
Yuvarlayıp üzerine 1 tane fındık koyun .

Şerbeti:
4 bardak şeker
5 bardak su Kaynadıktan sonra 15 dakika ateşte dursun ve ılınınca Fırından çıkan şekarparenin üzerine dökün.Afiyet olsun )

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 12:19   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
[attach]Name:  DSC00467.jpg
Views: 466
Size:  34.6 KB[/attach]

Eklenen Resimler
 
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 12:54   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Sayın hhacice afiyet olsun demiş.
Bir tenesini yedim! çok güzel olmuş elinize sağlık.
Yanımda kaymak ve doldurma da getirmiştim,
kaymaklı-dondurmalısını da denedim!
İyi ki getirmiş im, hepsi bitti.
Üzgünüm size kalmadı.
Tadamadınız bile!

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 20:13   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın hhacice afiyet olsun demiş.
Bir tenesini yedim! çok güzel olmuş elinize sağlık.
Yanımda kaymak ve doldurma da getirmiştim,
kaymaklı-dondurmalısını da denedim!
İyi ki getirmiş im, hepsi bitti.
Üzgünüm size kalmadı.
Tadamadınız bile!
Evet biz yedik Allah arttırsın sofrayı kuran kaldırsın )

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 20:19   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili Hatice hanım, şekerpare güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Ben de eskiden sık sık yapardım. Yalnız benim tarifimde az miktarda irmik de var.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 20:38   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
İrmikli olan tarifi de var sevgili SDurul ,benim yaptığım bir başka tarif vardı .Aslında ben onu yapacaktım .Yerken kurabiye gibi biraz kıtır olan çay servisinde bile sunulan bir tarifti .Tekirdağ'da aradım defterim yok .İstanbul'dadır dedim burada da yok

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 20:47   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Evet, irmikli olan çok hafif ve çay servisinde sunulan bir tarif. Ben defterimden bulup sizi için yazayım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 21:39   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Evet, irmikli olan çok hafif ve çay servisinde sunulan bir tarif. Ben defterimden bulup sizi için yazayım.
Çok sevinirim .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 22:44   #9
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Tarifi buldum, umarım beğenirsiniz.

1 yumurta,
1 paket oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı sıvı yağ,
3-4 kaşık yoğurt,
2 su bardağı irmik,
1 çay kaşığı karbonat, limon suyu ile eritilecek, bütün malzeme karıştırılacak.
Aldığı kadar un ilave edilip, yoğurulacak. Yuvarlanıp, üzerine fındık koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek.

Şurubu için, 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile 10dk. kaynatılacak. Kaynarken içine 1/4 limon kabuğuyla atılacak. Şurup önceden hazırlanıp, soğutulacak. Şekerpare fırından çıkınca, soğuk şurup üzerine dökülecek. Afiyetle yenecek.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024