agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 3 Gönderen hozat
  • 2 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen furkan yıldız
  • 2 Gönderen zappie
  • 2 Gönderen mavi eylul
  • 3 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen cefrin
  • 2 Gönderen çiftçi5234
  • 2 Gönderen gül-

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2011, 00:09   #1
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Mısır Unu helvası

Baştan belirteyim; Çok kolay ve ve olmAdı ihtimali olmayan bir helva çeşidi.

hazıRlama süresi 20 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı fırınlanmış mısı unu
ince paketlerden, yarım paket tereyağı
1 su bardağı çekimiş fındık.

Şerbet için: Önce şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakın
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

yapılışı:

Mısır ununu tavaya alıp, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kaurun(fazla olmasın)
Tereyeğını ayrı bir kapta eriterek mısır ununa katıp,10 dakika kavurun
çekilmişfındıktan 2 çorba kaşığı ayırın, gerisini helvaya ekleyip karıştırın.

Soğuk şerbeti,azar azar ekleyip, tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
helvayı servis yapacağınız kaba alın.(çok büyük olmasaın)
Üzerine iki kaşık çekilmiş fındık serpin.
kenarlarını çekilmemiş fındıkla süsleyin.

 
Kiraz, mrduran ve mavi eylul beğendi.
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 00:15   #2
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
HELVANIN FOTOĞRAFLARI

Name:  IMG_5048.JPG
Views: 2662
Size:  47.0 KB


Şerbet katınca sıvı gibi durur, çekinmeyin.
Name:  IMG_5049.JPG
Views: 8339
Size:  64.3 KB

sonra koyulaşıyor
Name:  IMG_5050.JPG
Views: 3146
Size:  68.1 KB

Servis tabağına alın, ssüsleyin.
Name:  IMG_5066.JPG
Views: 2575
Size:  62.7 KB

ve servisinizi yapın.
Name:  IMG_5069.JPG
Views: 2821
Size:  53.8 KB

Kiraz ve mrduran beğendi.
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 01:46   #3
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,388
Galeri: 80
Şimdi ben bunu buğday ununla ve sana yağı ile yapsam olur mu? Nasıl olsa 20 dakikada olacak.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 02:17   #4
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,388
Galeri: 80
Eh, fena sayılmaz. Baya güzel oldu. Malzemeleri yarı yarıya kullandım. Bardağın 3/4 un, 1/4 irmik koydum. Ne yazık ki fındıksızdı. Biraz ceviz koydum. Bir çay bardağı.

mrduran beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 06:45   #5
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 31
İlk defa mısır unundan helva yapıldğını görüyorum burda, anneme yaptırabilirsem, teşekkürler hozat Hanım.

betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 08:11   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,731
Hozat ablacım, sitemizin beylerini aşçı yapacaksın bu gidişle. Cumhur abim yapmış, Betito abim yapamayacağını bildiği için annesine yaptıracak. Benim gibi Bakalım tadı nasıl olacak

mrduran beğendi.
furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 14:32   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Hiç denememiştim sevgili hozat ilk fırsatta deneyeceğim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 15:03   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Sevgili Hozat hanım,
çok enfes gözüküyor. Fındık yerine ceviz kullanılmazmı acaba?
fındık yok şimdi bende cevizli deniyeyim bari
Teşekkürler paylaşım için...

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 16:46   #9
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Sevgili missmenas,

Ben cevizlisini denedim, aynı tadı vermedi.

Giresun yöresinde yapılan bir helva olduğu için, fındık onun olmassa olmazlarından sanıyorum.
afiyet olsun.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 17:53   #10
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Bu helvayı denemenizi öneririm, vazgeçemeyeceksiniz.

Kolay ve lezzetli.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 21:28   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Mısır unuyla helva hiç yapmadım .Yemedimde ,Yarın deneyeceğim .Güzel olduğu belli .Ellerine sağlık sevgili Hozat

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 22:21   #12
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Mmmm guzel olur, agizda dagilir, mis gibi kokar. Annem de yapar, bugday unundan yapilanina tercih ederim. Yalniz benden uyarmasi, daha hafif geldigi icin daha cok yeniyor. Kilo problemi olanlar yagi az kullansin, serbet de az olabilir, helvayi tutsun yeter. Findik yoksa da problem degil. Yeter ki ununuz hakiki firin kurusu olsun, firinlanmis misir unu degil. ( Bilmeyenler icin; misir taze sutlu iken firinda kurutulusa firin kurusu olur, yoksa bazi uyaniklarin firinda hafif yakarak rengini koyulastirdigi kart misirlarlardan yapilan olsa olsa firinlanmis misir unu olur )

Kiraz ve mrduran beğendi.
zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 22:35   #13
Ağaç Dostu
 
Goncagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 175
Hozat Öğretmenim;

Ben de daha geçenlerde bu yaptığınız helvanın bir değişiğini yaptım. Bahçemizde yetişen mısırların unuyla. Tabi fırınlanmışta değildi. Helvayıda irmik helvası gibi yaptım tereyağlı ama cevizli idi. Yiyen herkes irmik sandı. Hatta Trabzonlu olan bir tanıdığımız bile mısır unu olduğunu anlamadı ve çok beğenildi. Konu ile alakalı olunca paylaşmak istedim.

Goncagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 22:39   #14
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Sevgili Goncagül,
Ben de ikram ederken önce ne olduğunu söylemiyorum, tadına bakanlar mısır unundan helva olacağını kestiremedikler için çeşitli yorumlar yapıyorlar.

Sizin yaptığınız da mutlaka çok güzel olmuştur.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 22:53   #15
Ağaç Dostu
 
Goncagül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 175
Teşekkür ederim öğretmenim.
Anlatım ve fotoğraflar çok güzel olmuş elinize, emeğinize sağlık. Bir de sizin yaptığınız gibi deneyeceğim en yakın zaman da. Eminim daha da güzel olacak.

Goncagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 23:14   #16
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Lezzetli görünüyor. Hemen denemeliyim bunu. Ellerine sağlık sevgili, hozat.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 10:50   #17
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Galeri: 1
babannemde eskiden her bayram yapardı bizim için bayram tatlısıydı ama artık yapılmıyor tatını çok özledimişim bende deniyeceğim...

çiftçi5234 ve mrduran beğendi.
mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 22:00   #18
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 168
Bu helva çeşidi bizde davetlerde büyük kazanlarda yapılır.İki avuç içine sığacak büyüklükte toplar haline getirilerek insanlara dağıtılır.1 ölçü mısır unu, 1 ölçü şeker,1 ölçü de su halindedir.Uzun süre dayanır.Ancak sıcak sıcak yendiğinde çok daha lezzetli olur.Bazı köylerde teryağında kavrulur, bazı köylerde yağ kullanılmaz.Bazı köylerde ise fırında kurutlmuş mısır unundan yapılır. Bizim köyde ise normal mısır unu tereyağında kavrulur. İçine fındık, ceviz gibi bir katkı maddesi koyulmaz.
Derin Kökler - Mısır Helvası-Trabzon - YouTube
Burda yapımıyla ilgili belgesel izleyebilirsiniz.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 22:30   #19
Ağaç Dostu
 
cefrin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 112
Fırınlanmış mısır ununa kavut denir. Bu kavut helvası

çiftçi5234 beğendi.
cefrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 07:22   #20
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Buda benim helvam (Fındıklar asimetrik oldu ama)

Eklenen Resimler
 
çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 11:20   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
merhaba
bende beğendim. üretip tüketen sizlerin ellerine sağlık. kısa zamanda denemeye çalışacağım. bende birşey soracaktım. su yerine süt kullanılabilirmi acaba...

çiftçi5234 ve mrduran beğendi.
gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019