agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2010, 12:41   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Börekitas

Hamur:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
az tuz
Eski kaşar
Un

İç malzemesi:
Közlenmiş patlıcan
karabiber
Kaşar

YAPILIŞI
1 bardak sıvı yağ, yarım bardak su, az tuz ve aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Eski kaşar rendelenir poğaça kıvamında hamur yapılır.

Közlenmiş patlıcana eski kaşar rendelenir (göz kararı), karabiber.az tuz eklenir çok cıvık olursa ekmek içi az ilave edilir. Bu harç poğaça gibi elde açtığımız hamurun içine konur ve kapatılır. Üzerine tekrar kaşar rendelenir. Fırında pişer. Çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.



Not: Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız suyunu süzdürün.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 20:34   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Bu hamurun içinde kabartma tozu ,karbonat , maya hiçbiri yok mu?

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 00:10   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Hiçbiri yok sayın Hhatice.

Ben çok severim.

Aslı patlıcanlı olsa da, patlıcanla uğraşmak istemediğinizde patateslisi de çok güzel olur.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024