24-01-2010, 18:33 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek makarnadan cips
Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün. Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar. Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim. Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım. Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim. İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler. Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün. |
24-01-2010, 21:00 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Gipsy Kings
Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından İkisi de makarna canavarı olduklarından yalamadan yutacaklardır bu cipsi. Teşekkürler. gece Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi! |
24-01-2010, 21:15 | #3 |
agaclar.net
|
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur... 2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap. Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri, kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler "Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin |
24-01-2010, 21:20 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 22
|
bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor |
29-01-2010, 10:23 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor. |
01-03-2010, 17:55 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 55
|
harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim |
14-03-2010, 11:47 | #11 |
Ağaç Dostu
|
denedim makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım sonuç: bazıları yandı bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi ders: neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş denemeye devam |
06-04-2010, 10:05 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2010
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 9
|
harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım. |
08-04-2010, 14:18 | #13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
12-04-2010, 11:15 | #14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 11
|
Çok ilginç cidden.. |
28-06-2010, 15:32 | #15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 18
|
Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır. |
02-08-2011, 13:14 | #16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
|
yapıyorum ) |
|
|