agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 2 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen alperfect
  • 1 Gönderen backyard
  • 1 Gönderen Gül-bahar
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Gül-bahar
  • 1 Gönderen Eser İlhan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2010, 10:24   #1
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Portakallı Yağsız Kek

Tadını çok sevdiğim, "kış gelip portakal çıksa da yapsam" diye dört gözle beklediğim bir kek tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Çırpma yok,kabartma yok,yağ hiç yok, fazla yumurta yok. Diyet yani
Herkese en az bir kere denemelerini şiddetle öneririm

Malzemeler:
7-8 adet kuru incir(küçük küpler halinde kesilir)
200 ml (yaklaşık bir büyük su bardağı) demli soğuk çay
4 yemek kaşığı esmer şeker
1-2 yemek kaşığı pekmez

1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 yumurta
225 g kepekli un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
İncirler,çay ,şeker ve pekmez tercihen cam bir kapta bir araya getirilip biraz karıştırılır ve üzeri kapatılarak birkaç saat (daha iyisi bir gece boyunca-ben bir akşam önceden hazırlıyorum) oda ısısında dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra yumurta,vanilya,portakal kabuğu ilave edilir ve karışması sağlanır.
Un ve kabartma tozu ilavesinden sonra (bir arada elenirse daha iyi olur)önceden 170-75 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir(Kürdan denemesi).
Soğuduktan sonra güzel bir kahve eşliğinde afiyetle yenir

 
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:47   #2
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Eser hanım keki denemek isterim ama malzemeler yapmama engel oluyor.esmer şekeri çok duydum ama daha görmek kısmet olmadı onun yerine normal şeker,kepekli un yerine normal un kullansam tarifi bozmuş mu olurum

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 13:20   #3
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Esmer şeker (Doğa marka esmer toz şeker; 500 g lık küçük karton ambalajlarda satılıyor) ve kepekli un ( Söke, Sinangil vb. birçok markanın var)Migroslarda ve benzeri bütün büyük marketlerde bulunuyor. Beyaz şeker ve beyaz unla hiç yapmadım. Nasıl olur, doğrusu bilmiyorum ; denenebilir. Rengi çaydan ve pekmezden ötürü yine de koyu olacaktır.
Eğer denerseniz sonucu paylaşın, ben de merak ettim

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 12:45   #4
Ağaç Dostu
 
betito's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 756
Galeri: 31
Sayın Zekafet denediniz mi hiç?

Sayın Eser, acaba bu kekin tadı nasıl ya? Merak ettim malzemeler farklı da.

betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 14:23   #5
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betito Mesajı Göster
Sayın Eser, acaba bu kekin tadı nasıl ya? Merak ettim malzemeler farklı da.
Sevgili betito, bu kek bir irlanda tarifi olan "Barmbrack" denen birçeşit meyveli tatlı ekmeğin bir versiyonu.Tadını anlatmam biraz güç. Bence çooook lezzetli. Ama ben doğal beslenmeyi seven ,ağır yemeklerden ,fazla yağlı lezzetlerden hoşlanmayan biriyim. Bu keki birçok yere hediye olarak götürdüm ve hep beğenildi. Farklı olması artısı bence. Böylece sıra dışı olabiliyor. Yapılışı çok kolay .Bence birkere deneyin ve nasıl bulduğunuzu da bizimle paylaşın.

çiğdem42 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:48   #6
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Sevgili Eser Hanım sonunda kahverengi şeker diye bişey buldum ama esmer şeker olsa gerekGerisi kolay artık yakında sonucu yazarım hemde çok yakında bende bu merak varken

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 06:59   #7
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Ben de sizin yorumunuzu merakla bekliyorum. Un kullanırken tam buğday unu değil,kepekli un kullanmaya dikkat edin. Tam buğday unu ile yapılan hamur işleri kabarmıyor..
Bir de kabartma tozunun unla iyi karışmasını sağlamak için kepekli unla kabartma tozunu bir arada elerseniz unun kepekleri de eleğin üzerinde kalıyor. Ben bunları da elimle üzerine serpiştiriyorum sonradan..
(Son zamanlarda da bu eleme işini tamamen bıraktım )

çiğdem42 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:48   #8
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Sevgili Eser İlhan(bu arada isminiz ve ve soyisminiz çok uyumlu sanki şair adı gibi)
marketlerde kepekli un bulamadım köy ekmeği unu diye bir çeşit var olur mu?Baktım olmuyor en son çare kepekli ekmeği robottan çekiyim diyorum demokrasi de çareler tükenmez

çiğdem42 beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 17:03   #9
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Beyaz unla yapın. Bence daha garanti olur. Rengi çay ve pekmezden dolayı nasılsa yine koyu renk olacak. Hem böylece un ve kabartma tozunu rahat rahat birlikte eleyebilirsiniz. )

çiğdem42 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 18:58   #10
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Ohhh be sonunda yapabilecem

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 19:11   #11
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 280
tarif çok güzel görünüyor ilk fırsatta yapayım
muhtemelenben de beyz şeker ve normal un kullanırım. Unlar arasında ölçü farkı olur mu bilmem ama esmer şekerin tatlılığı azdır beyaz şekerin miktarını azaltmak gerekir.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:41   #12
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Sevgili Eser Hanım sonunda yaptım kekinizi çok mutluyum
yorumum:sadece farklılık beyaz unla yatım rengi esmer oldu yine çok hafif gerçekten de diyet işi..yerken içindeki incirlerin çıtırdaması hoş oluyor ama ben çok farklı bir lezzet bekliyordum alışılmış kek lezzetinde ama yapımı çok kolay ve sorunsuz...
(hatta resmini bile çektim yüklemeyi öğrenebilirsem paylaşırım)

çiğdem42 beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 12:26   #13
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Afiyet olsun
Ben de resmini çekmiştim, hatta bütün yapım aşamalarını da resimlemiştim ama biraz da tembellikten bir türlü elim varmadı. Siz yükleyin de görelim. Bulabilirsem ben de benimkini yüklerim daha sonra.
Tadı çok yoğun portakal aromalı. Ben bu tadı çok seviyorum ve örneğin üzümlü veya kakolu kekten çok farklı olduğunu düşünüyorum. Ama tabii ki sonuçta tatlı bir hamur işi,o yüzden de kek keke benzer

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 22:03   #14
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 280
Bu keki beyaz un ve beyaz şekerle yapıp sevmiştim ama iki gün önce acil bir misafirliğe gitme durumunda evde de malzeme yokken aklıma geldi eksiltili malzemesiyle yaptım çok güzel oldu gittiğim yerde de aslını ve şimdiki yapım aşamasını (aaa şu da yok neyse şunu koyayım ) bilmeyen arkadaşlar çok beğendi
acil durum tarifi: 1çay bardağı demli çay (akşamdan kalmıştı)
1 su bardağı süt
3 tane kuru incir (en son kalanlar)
1 yemek kaşığı kadar hazır kahve
2 y. kaşığı pekmez
1 yumurta
1 y. kaşığı kakao
1/2 çay bardağından az şeker
1 çay kaşığı karbonat
incirleri doğrayıp ılık çayın içinde yumşamaya bıraktım kakao çok az kalmış bu yetmez deyip biraz kahve ilave ettim çaya pekmezi ve az az şekeri ilave ettim (çok tatlı olmasın diye) sütü koydum iyice çırpıp yumurtayı ilave ettim biraz daha çırptım unu karbonatı ve kakaoyu ilave ettim borcama döküp 175 derece fırına attım ben hazırlanırken o pişip kabardı 30-35 dk kürdanla teyit edip çıkardım ılık ılık aldım götürdüm

çiğdem42 beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 08:42   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,564
Galeri: 276
ben de dun aksam denedim bu tarifi
sevmedigim kucuk firinimin yaptigi azizlige ragmen (yanlis secim), kek harika oldu
tarifte yaptigim kucuk degisiklikler soyle

1-1.5 bardaga yakin taze kuruyemis (saglik karisimi diye satiliyor)
200 gr beyaz un + 25 gr yulaf kepegi
2 yumurta
yaklasik 1/2 bardak portakal kabugu rendesi

sabah ise getirdim hemen bitti
bizimkiler sonsuz diyetteler, yagsiz kek cok cekici geldi

çiğdem42 beğendi.
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 10:14   #16
Ağaç Dostu
 
Gül-bahar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 190
Yağsız ve 1 yumurta ile yapılması çok cazip. Yapacağım amma velakin portakalın suyunu keke katmayı deneyen varmıdır, zannedersem sıvı miktarı artacağından un ve şekerin de miktarı artar. Ne dersiniz?

çiğdem42 beğendi.
Gül-bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 11:12   #17
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Şeker miktarını bence artırmayın, belki bir kaşık fazla pekmez konulabilir. Portakal suyunda da bir miktar şeker var zaten. Un miktarı artınca daha büyük bir kekiniz olacak ) Afiyet olsun...

çiğdem42 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 19:08   #18
Ağaç Dostu
 
Gül-bahar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 190
Sevgili Eser hanım,yukarda yazdıklarınızı da dikkate alarak orijinal tarifine portakal suyunu ekledim. 1 kiloluk un paketinin yarısına yakın un kullandım. Sonuç olarak çok beğenildi. Hele de kahve eşliğinde Mehmet Yaşin'nin dediği gibi "damak çatlatan" oldu.
Tarifiniz ve öneriniz için teşekkür ederim.

çiğdem42 beğendi.
Gül-bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 19:37   #19
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Afiyet olsun. Güzel olduğuna ve beğenildiğine çok sevindim. Bizim evin de favori kekidir kendisi
Portakal suyu eklemek de iyi fikirdi, ben de deneyebilirim bunu...

çiğdem42 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 20:13   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Valla üşenmesem şu an bile kalkıp bu keki yapabilirim, okuduklarımdan sonra. Ama ikide bir " Otur Güler oturduğun yerde, yarın pazar, yarın yaparsın" diye telkinde bulunuyorum.

Ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 20:39   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Ben de çok merak ettim tadını.. Şimdi incirleri doğrayıp çaylı karışıma ekledim..
Acaba kayısı ve kuru üzüm de eklense nasıl olur diye düşündüm, orasını tadına bakınca karar vereceğim artık..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2012, 10:44   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Elinize sağlık Eser hanım. Bu güzel lezzeti ilk fırsatta deneyeceğim.

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019