04-12-2010, 21:04 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
|
Waffle
Malzemeler; 2 yumurta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı un 1 su bardağından fazla süt 1/2 su bardağı sıvı yağ Yapılışı; Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akını vanilyanın yarısıyla köpürene kadar çırpın. Sarısını toz şeker ile ayrı bir kapta çırpın. Köpürttüğünüz yumurta akı-vanilya karışımının üzerine süt, vanilyanın kalanı, kabartma tozu, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Karıştırırken yavaş yavaş unu dökün. Son olarak çırpılan yumurta sıvısını- şeker karışımını ekleyin ve karıştırın. Tost makinesinde veya tavada 5-6 dakika pişirin. Bal, çikolata sosu veya meyve eşlik ettiğinde tadına doyulmaz bir hal alıyor |
04-12-2010, 21:19 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Biz pazarları ailecek kahvaltı yaparken hazırlarız . Aslına bakılırsa tavada yapılınca biraz krep gibi olur . Bizim papatya desenlı Waffle makinamız var , 3 yıl önce pazarda satış yapan azeri bir kadından almıştım , avusturya malı . Şimdi belli başlı markaların böyle makinaları var . Bizim favorilerimiz çokokrem veya çilek reçelli Waffle . Yarın resmini çekip yayınlarım . Afiyet olsun . |
04-12-2010, 22:18 | #5 |
Moderatör
|
İstanbul'a gittiğimde yapmak istediğim waffle kasesinin fotoğrafını yüklerim. Ben kase şeklinde olanını yapmak istiyorum. Bunun için de döküm kalıbını sevgili limon'un tertiplediği Anadolu Kavağı gezisinde almıştım. Ama hamurunun nasıl yapıldığını bilmediğimden kullanamadım bir türlü. Arkadaşlar krep gibi yap dedilerse de krep hamuru yumuşak oluyor. Benim yapmak istediğim dondurma külahı gibi olmalı, hamuru soğuyunca nasıl şekil verildiyse öyle kalmalı ve sertleşmeli. Bu waffle kalıplarının içine dondurma koyabilmeliyim, çeşitli meyve küpleri koyabilmeliyim. Kase gibi kullanıp gerekirse deniz mahsülleri servis edebilmeliyim. Ne demek istediğimi bilmiyorum anlatabildim mi? Hani nasıl dondurmayı yedikten sonra istersek külahını da yeriz ya öyle olmalı. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Yukarıda verdiğiniz hamur tarifi bu istediğimi yapar mı? |
04-12-2010, 22:25 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Bu belki işinize yarar. Dondurma Küllahı Tarifi Waffle makinem olmadığı için, evde külah yapmak hiç aklıma gelmemişti. Ama limonlu parfeyi çok sevdikten sonra, parfe lezzetli yapılmış bir dondurma külahı içinde ne güzel olur diye düşünerek, külah tariflerine bakınmaya başladım. Dondurma külahlarının bu kadar malzeme içerebileceğini, dolayısıyla bu kadar yüksek kalorili olabileceğini hiç aklıma getirmemiştim. Tabii bu tarif çok sıradan bir tarif değil; içinde badem, kakao ve nescafe de barındırıyor. Yine de, beni şaşırttı. Malzemeler: - 3 yumurta - 3/4 su bardağı toz şeker - Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin - 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı) - 1 su bardağı un - 1 çay kaşığı kabartma tozu - Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem - Çeyrek su bardağı kakao - 2 çay kaşığı nescafe Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar. Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin. Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı. Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu… Kaynak: Tramie’s Kitchen – Almong Mocha Waffle http://www.hafiftarif.com/2009/05/04...kulahi-tarifi/ Düzenleyen zenfree : 04-12-2010 saat 22:52 Neden: ekleme |
04-12-2010, 22:40 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler , Bazen döküp kısık olarak makinayı çalıştırınca içindeki hamur resmen kupkuru oluyor . Ama tadına veya kabarcıklarına bir zarar gelmiyor , kocaman bisküvi gibi kıtır kıtır oluyor . Ben de çocuklar da bu kıtır halini seviyoruz . Madem uygun kalıp var bu tarifle ısıyı kısıp süreyi uzatarak deneyebilirsiniz . Sonuçta kaybedecek ne var . Zaten kıvamı tutturmak için birkaç deneme şart . Kalıbı yağlamayı unutmayın , 3 waffle ' de bir silikon fırçayla sıvı yağı yüzeye sürmek lazım . Kolay gelsin . |
04-12-2010, 22:51 | #11 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili jezebel. Yardımlarınız çok makbule geçti. Bir şey daha sormak istiyorum: Bana mini balık şeklinde kalıp gerekiyor. Hani çocuklarımıza çeşitli şekilde kurabiyeler yaparız ya, kuş şeklinde yıldız şeklinde, aydede, ayıcık gibi. Bana ufak bir balık figürü lâzım. Nerede bulabilirim? Balık çorbası yaptığımda, yağlı kâğıttan balık (şablonu) figürü yapıyorum ve bunları milföy hamuruna yerleştirerek, kesiyorum. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında 10' pişiriyorum. Tabağa koyduğum balık çorbasının üzerine bir-iki figür koyduğumda çok şık oluyor. |
04-12-2010, 22:56 | #12 |
Ağaç Dostu
|
|
04-12-2010, 23:05 | #13 |
Moderatör
|
Hayranım sana sevgili zenfree. Ne de çabuk hallettin işimi. Linki açar açmaz " hıh bu da çok işimi görür" dedim. Veeee hemen Ferda'yı aradım. Sağolsun Ferda bu alış veriş işinde bana çok yardımcı oluyor. Yarın siparişi verecek. O zaman sizleri bizde balık yemeğe davet etmem elzem oldu. Hem çorba yaparım, hem de deniz ürünlerini size waffle kaselerinde ikram edebilirim. Binlerce teşekkür ederim. |
04-12-2010, 23:17 | #14 |
Ağaç Dostu
|
7-8 sene önce gittiğimiz bir Meksika Lokantasında salatayı aynen Güler Hanım'ın dediği gibi kase şekli verilmiş hamurda getirmişlerdi. Salata bitince kasesini de yiyordunuz. Sonrasında başka birkaç yerde daha yedik ama o ilk yediğimizi hiç unutmadık. Güler Hanım mutlaka çok güzel olacaktır yapacaklarınız. |
04-12-2010, 23:29 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. Tchibo'da da ilginç şeyler oluyor genellikle. Ben sitesinden devamlı takip ediyorum. Pazartesi günleri belli bir tema internet sitesinde satışa çıkıyor. Aynı ürünleri çarşamba günleri mağazalarında satmaya başlıyor. www.tchibo.com.tr/ |
05-12-2010, 12:03 | #23 | |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah tarife göre yaptığım waffle çocuklar tarafından çok sevildi. Ölçülerini aynen koydum, sadece kabartma tozunu yarım paket olarak ekledim. Sanırım bundan sonra sıra waffle makinası almada. Teşekkürler Berna Hanım tarif için. Alıntı:
|
|
05-12-2010, 12:44 | #24 |
Ağaç Dostu
|
Bunu nasıl yapıyorusun Hatice abla? Tost makinasının üst kapağını kapatmıyormusun? Üstü altı nasıl pişiyor anlayamadım |
13-12-2010, 15:30 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
|
Bu tarifi paylaştıktan sonra unutmuşum bu lezzetli konuyu. Meğer ne güzel paylaşımlar olmuş Sevgili Jezebel, harika görünüyor. Ellerinize sağlık Ben de yavaş yavaş ev hanımlığını öğrenmeye başladım. Yaşım 19 ama geçirdiğim rahatsızlıklardan sonra yeni yeni başlayabildim mutfağa girmeye. Öncelikle canım annemden ve sonra sizlerden öğreneceğim çok şey var |
13-12-2010, 21:22 | #30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pazar sabah kahvaltısında yaptım. Makinasında yapınca daha güzel oldu. Üzerine çikolata sürdük. 5 kademede pişiriliyor. Damak tadınıza göre pişme miktarını ayarlıyorsunuz. Zenfree link için teşekkürler. |
|
Etiketler |
waffle |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|