25-11-2010, 00:13 | #1 |
agaclar.net
|
Lazanyadan su böreği
Hamur açmadan kolay bir su böreği yapıyorum. İçi klasik su böreği içi peynir maydonoz. Malum şimdi pişirmeden kullanılan lazanya yaprakları satılıyor kutuda. Onlardan 1 kutu alıyorum. Lazanyada her kata beşamel girdiği için yaprak yumuşuyor, oysa su böreğinde bu yok dolayısıyla kaynar suya yaprağı atıp kevgirle alıyorum ve yağladığım fırın kabının içine diziyorum. Sonra iç koyuyorum, az süt karıştırılmış yağ gezdiriyorum, üstteki sırada lazanyayı farklı yönde döşüyorum. Dikdörtgen yapraklar olduğu için hep aynı şekilde döşenirse börek bölünüyor. Her katı aynı şekilde hazırlıyorum. En üst katı yayınca erimiş tereyağı döküp fırınlıyorum. Kızarınca çıkarıyorum. Çok süratli hazırlanıyor, kızarma süresinde pişiyor. Elinizin altında bir kutu lazanya olmasında fayda var. Lazanya yapmazsanız su böreği yaparsınız |
25-11-2010, 15:20 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, bir kaç ay önce ben de lazanya hamurunun su böreği hamuruna benzediğini düşünerek, peynirli su böreği yaptım. Çok çabuk oldu, çocuklar da çok beğendi. Evde su böreği hiç yapmadım, hazırlarının da yağı kim bilir nasıl. Lazanyadan denenmesini tavsiye ederim. |
28-03-2011, 14:47 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Mine Hanım, Kiraz Hanım; lazanyaları kaynar sudan çıkarınca diğer su böreği hamurunda olduğu gibi havlu ile kurulayacak mıyız? Teşekkür ederim. |
10-04-2011, 16:49 | #6 |
agaclar.net
|
|
10-04-2011, 21:41 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malina'nın eski mesajlardaki pancar denemelerinden esinlenerek, bir kaç gündür dolaptaki pancarları nerelerde kullaanabileceğimi düşünüyodum; pembe pilav mı yapsam, mantı mı denesem....? Renkli makarna tariflerinden sonra... Bir pancarı az suda haşlayıp, doğrayıcıdan geçirdim. Hazır lazanyadan dörder yaprağı yaklaşık 4-5 dakika kadar pancarlı suda pişirdim. Toplam dört kat ( her katta 4 yaprak) lazanya arasına beyaz peynir, az kaşar peynir, maydanoz serdim, az yağla süt gezdirdim. Hamurların biraz daha pişmesi gerektiğini düşünerek en üste yarım bardaktan biraz daha fazla süt döktüm, minik tereyağı parçaları koydum. 180 derecede 20-25 dakika sonra hazır oldu. Arada üstte kalan ve kuruyan yerleri bastırarak ıslanmasını sağladım. Sonuç: -Sütü daha az koyabilirmişim, fazla süt, kırmızı rengi açtı. -İki pancar haşlasaydım renk daha koyu kalacaktı. -Bir yaprakla rulo denemesi yaptım, peynirler eridiği için kenarlardan aktı ama ıspanaklı içle iyi olacağını düşünüyorum. -Tadı çok çok güzel, hazır yufka ile kıyaslanamaz. Kenar ve ortalardaki kabaran yerler hafif çıtır, dayanılmaz... -Renk açıldıysa da yine çok iştah açıcı oldu (Buna hiç birimizin ihtiyacı yok ama...) |
25-05-2013, 16:50 | #8 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Düzenleyen Ozlem A : 25-05-2013 saat 16:50 Neden: Tüpü |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|