agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-11-2010, 23:13   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Lazanyadan su böreği

Hamur açmadan kolay bir su böreği yapıyorum. İçi klasik su böreği içi peynir maydonoz.

Malum şimdi pişirmeden kullanılan lazanya yaprakları satılıyor kutuda. Onlardan 1 kutu alıyorum. Lazanyada her kata beşamel girdiği için yaprak yumuşuyor, oysa su böreğinde bu yok dolayısıyla kaynar suya yaprağı atıp kevgirle alıyorum ve yağladığım fırın kabının içine diziyorum.

Sonra iç koyuyorum, az süt karıştırılmış yağ gezdiriyorum, üstteki sırada lazanyayı farklı yönde döşüyorum. Dikdörtgen yapraklar olduğu için hep aynı şekilde döşenirse börek bölünüyor. Her katı aynı şekilde hazırlıyorum. En üst katı yayınca erimiş tereyağı döküp fırınlıyorum. Kızarınca çıkarıyorum.

Çok süratli hazırlanıyor, kızarma süresinde pişiyor. Elinizin altında bir kutu lazanya olmasında fayda var. Lazanya yapmazsanız su böreği yaparsınız

 
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2010, 14:20   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Mine Hanım, bir kaç ay önce ben de lazanya hamurunun su böreği hamuruna benzediğini düşünerek, peynirli su böreği yaptım. Çok çabuk oldu, çocuklar da çok beğendi. Evde su böreği hiç yapmadım, hazırlarının da yağı kim bilir nasıl. Lazanyadan denenmesini tavsiye ederim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2011, 13:47   #3
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Mine Hanım, Kiraz Hanım; lazanyaları kaynar sudan çıkarınca diğer su böreği hamurunda olduğu gibi havlu ile kurulayacak mıyız?
Teşekkür ederim.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2011, 20:56   #4
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Ben hiç kurulamıyorum, şöyle hafifçe suyunu süzüp tepsiye diziyorum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2011, 06:40   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Ben de kurulamıyorum. Ne zamandır yapmıyordum, çocuklara bir sürpriz yapayım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 15:49   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Renkli Makarnalar (ıspanaklı, pancarlı vb)

Konu uzayabilir diye ayırdım... Yaptıklarınızı görelim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 20:41   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Sevgili Malina'nın eski mesajlardaki pancar denemelerinden esinlenerek, bir kaç gündür dolaptaki pancarları nerelerde kullaanabileceğimi düşünüyodum; pembe pilav mı yapsam, mantı mı denesem....?

Renkli makarna tariflerinden sonra...
Bir pancarı az suda haşlayıp, doğrayıcıdan geçirdim. Hazır lazanyadan dörder yaprağı yaklaşık 4-5 dakika kadar pancarlı suda pişirdim. Toplam dört kat ( her katta 4 yaprak) lazanya arasına beyaz peynir, az kaşar peynir, maydanoz serdim, az yağla süt gezdirdim. Hamurların biraz daha pişmesi gerektiğini düşünerek en üste yarım bardaktan biraz daha fazla süt döktüm, minik tereyağı parçaları koydum. 180 derecede 20-25 dakika sonra hazır oldu. Arada üstte kalan ve kuruyan yerleri bastırarak ıslanmasını sağladım.

Sonuç:
-Sütü daha az koyabilirmişim, fazla süt, kırmızı rengi açtı.
-İki pancar haşlasaydım renk daha koyu kalacaktı.
-Bir yaprakla rulo denemesi yaptım, peynirler eridiği için kenarlardan aktı ama ıspanaklı içle iyi olacağını düşünüyorum.
-Tadı çok çok güzel, hazır yufka ile kıyaslanamaz. Kenar ve ortalardaki kabaran yerler hafif çıtır, dayanılmaz...
-Renk açıldıysa da yine çok iştah açıcı oldu (Buna hiç birimizin ihtiyacı yok ama...)



Name:  lzny1.JPG
Views: 1309
Size:  44.7 KB

Name:  lzny2.JPG
Views: 1199
Size:  44.1 KB

Name:  lzny4.JPG
Views: 1427
Size:  35.3 KB

Name:  lzny3.JPG
Views: 1195
Size:  39.5 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2013, 15:50   #8
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hamur açmadan kolay bir su böreği yapıyorum. İçi klasik su böreği içi peynir maydonoz.

Malum şimdi pişirmeden kullanılan lazanya yaprakları satılıyor kutuda. Onlardan 1 kutu alıyorum. Lazanyada her kata beşamel girdiği için yaprak yumuşuyor, oysa su böreğinde bu yok dolayısıyla kaynar suya yaprağı atıp kevgirle alıyorum ve yağladığım fırın kabının içine diziyorum.

Sonra iç koyuyorum, az süt karıştırılmış yağ gezdiriyorum, üstteki sırada lazanyayı farklı yönde döşüyorum. Dikdörtgen yapraklar olduğu için hep aynı şekilde döşenirse börek bölünüyor. Her katı aynı şekilde hazırlıyorum. En üst katı yayınca erimiş tereyağı döküp fırınlıyorum. Kızarınca çıkarıyorum.

Çok süratli hazırlanıyor, kızarma süresinde pişiyor. Elinizin altında bir kutu lazanya olmasında fayda var. Lazanya yapmazsanız su böreği yaparsınız
Ben de yurtdışında yaşadığım dönemde canım su böreği çektikçe böyle yapmıştım. Aklın yolu birmiş.


Düzenleyen Ozlem A : 25-05-2013 saat 15:50 Neden: Tüpü
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019