10-07-2012, 14:36 | #32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Kavala Kurabiyesi
Merhabalar, Kavala Kurabiyesi gerçekten de çok lezzetli. Benzerlik gösteren kendi tarifimi sevgili Hhatice'nin başlığı altına eklemeyi uygun buldum. 1,5 su bardağı badem ( kabuksuz ) Yarım su bardağı file badem 2 bardak un 1,5 su bardağı pudra şekeri ( hamuru için ) + 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri ( üzerine serpmek için) 200 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 yumurta + 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu - Bademleri rondodan geçirip un haline getirelim ve teflon tavada biraz kavuralım. Hafifçe kokusu çıktımı, yeterlidir, yakmayalım. - Yoğurma kabımızda pudra şekeri, yumurta ve ilave yumurta sarılarını, tereyağ ile karıştıralım. Hafifçe kavrulup soğumuş bademleri, file bademleri, katalım. Vanilya ve kabartma tozunu katıp, unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceğiz. - Yoğurduğumuz hamuru, 30 dakika buzdolabında bekletelim. - Soğuttuğumuz hamuru, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım ve bardakla ay şeklinde keselim. - Yağlı kağıt serdiğimiz 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Çok pişirmeyelim, hemen kavrulabilir, kuruması kafidir. - Çıkınca ılınmasını bekleyelim ve üzerine bolca pudra şekeri serpelim. Haftasonu yaptığımın resmini de iliştirdim. Maksat iştah kabartalım) Sağlıcakla... |
13-07-2012, 14:22 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Kavala kurabiyesinin en önemli özelliği kavrulmuş undan yapılmasıdır. Bademler bütün kullanılır ve hatta kabuklu badem kullanılır. Kurabiye tereyağ ile yapılır ve kullanılacak unun yarısı hafifçe kavrulur. Ağızda dağılma özelliği ve hafif yanmış gevrek un tadı bu yüzdendir. |
|
|