agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2012, 15:27   #31
ekc
Yeni Üye
 
ekc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Galeri: 1
Bu kurabiyenin adı ne zaman yunanistan kurabiyesi oldu !

Bu kurabiye Osmanlı zamanından beri Edirne ve tarafında yapılan bildiğimiz kavala kurabiyesi değil mi?

ekc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 14:36   #32
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Kavala Kurabiyesi

Merhabalar,
Kavala Kurabiyesi gerçekten de çok lezzetli. Benzerlik gösteren kendi tarifimi sevgili Hhatice'nin başlığı altına eklemeyi uygun buldum.


1,5 su bardağı badem ( kabuksuz )
Yarım su bardağı file badem
2 bardak un
1,5 su bardağı pudra şekeri ( hamuru için ) + 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri ( üzerine serpmek için)
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta + 2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

- Bademleri rondodan geçirip un haline getirelim ve teflon tavada biraz kavuralım. Hafifçe kokusu çıktımı, yeterlidir, yakmayalım.
- Yoğurma kabımızda pudra şekeri, yumurta ve ilave yumurta sarılarını, tereyağ ile karıştıralım. Hafifçe kavrulup soğumuş bademleri, file bademleri, katalım. Vanilya ve kabartma tozunu katıp, unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceğiz.
- Yoğurduğumuz hamuru, 30 dakika buzdolabında bekletelim.
- Soğuttuğumuz hamuru, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım ve bardakla ay şeklinde keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Çok pişirmeyelim, hemen kavrulabilir, kuruması kafidir.
- Çıkınca ılınmasını bekleyelim ve üzerine bolca pudra şekeri serpelim.

Haftasonu yaptığımın resmini de iliştirdim. Maksat iştah kabartalım)

Sağlıcakla...

Eklenen Resimler
 
Gül Batur ve rodoslu beğendi.
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 14:22   #33
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
Galeri: 4
Kavala kurabiyesinin en önemli özelliği kavrulmuş undan yapılmasıdır.

Bademler bütün kullanılır ve hatta kabuklu badem kullanılır.

Kurabiye tereyağ ile yapılır ve kullanılacak unun yarısı hafifçe kavrulur. Ağızda dağılma özelliği ve hafif yanmış gevrek un tadı bu yüzdendir.

rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2022