15-03-2017, 16:01 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Arnavut tatlısı
- 1 litre günlük süt - 5 adet yumurta - 1,5 su bardağı şeker (1 bardak ile de yapılabilirmiş) Yumurtalar bir kaba kırılarak üzerine şekeri boşaltıyoruz ve şeker iyice eriyene kadar karıştırıyoruz ( ben alet kullanmadığımdan kaşıkla yaptım bu işi). Daha sonra sütü bu karışıma ilave ederek gene karıştırma işlemine devam ediyoruz. Bu iyice karıştı yeter dediğinizde fırına koyma vakti gelmiş oluyor ( şömine yanıyordu köyde, ateşi yavaşlayınca döküm tava var sapı demonte onunla sacayağı üzerinde soktum ocağa. Cam kapağı kapatarak gözle takip ettim taşmasın diye bir ara karışım havalanır gibi oldu tahta kaşıkla bastırarak taşmasına mani oldum daha sonra oturdu...Üstü kızarmaya başladığında göz göz oluyor o noktada ocaktan alabilirsiniz. Soğuk yenmesi daha güzel ama sıcakkende epeyini yedim.) Makinamın pili bitmiş cep ile çektiğim iyi olmayan fotoğrafı ekledim alta |
15-03-2017, 16:16 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Bizde ilk tattık hanım çok beğendi. Sade kolay bir tatlı. İnternette Arnavut böreği okurken görerek tanıdım kendilerini tam bana göre diyerek hemen uygulamaya geçtim. Bundan böyle börek için fırını yakarsam sonuna bir kaymaçina da eklerim artık. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|