13-07-2009, 11:46 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Şeftali Soslu Tavuk Göğsü
Şeftali Soslu Tavuk Göğsü Malzemeler: Tavuk göğsü için; 1 litre süt 2,5 kahve fincanı un (küçük türk kahvesi fincanı) 2,5 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 50 gr.margarin Şeftali sosu için; 5 şeftali 1 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı toz şeker Hazırlanışı: ilk olarak muhallebi hazırlanır.Un ,şeker karıştırılır üzerine soğuk süt ilave edilerek çırpılır.Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan alınır ılınınca margarin ve vanilya eklenir mikserle 10 dk çırpılır. Tepsiye dökülür soğumaya bırakılır. |
14-07-2009, 14:48 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili radem63; Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Annem aynı tarifi vişne sosu hazırlayarak yapar. Yalnız o kuplara tavuk göğsünü koyup üstüne 1 parmakdan belki biraz daha fazla vişne sosu döküyor. Çook nefis resimlere bakınca yemiş kadar oldum. |
15-07-2009, 00:00 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili radem63, Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor |
15-07-2009, 10:28 | #8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
15-07-2009, 11:27 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
|
Sn. radem63, Ellerinize sağlık harika bir tatlı olduğunu düşünüyorum, ellerinize sağlık. Nişastanın çeşidi (mısır, buğday, patates) farkeder mi? Ve bir de krema pompası yerine huni tercihiniz harika bir fikir verdi bana, kullanımı gerçekten çok pratik olmalı. |
15-07-2009, 17:06 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Sorunum ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum Süt de içemem zaten. Aslında tatlılara da pek düşkünlüğüm yoktur. Meyveli pasta mı karışık meyve tabağı mı deseler, meyve tabağını seçenlerdenim. Ama kendimi bildim bileli içinde kakao olmayan sütlü tatlılar beni rahatsız eder, buna sade dondurma da dahil. Gerçi sizin oğlandan farklı olarak, sütlaç ile barışığım |
15-07-2009, 18:02 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Ellerinize sağlık. Tatlı sevenleri gülümseten, özellikle de hafif tatlı. Bu tarz meyveli tatlıları yapan biri olarak minik bir ilave yapmak istedim. Tavukgöğsü, ya da vanilyalı pudingi , tabağa döşedikten sonra bir süre buzdolabında soğumaya bırakıyorum. Geçen sürede boş durmayarak krem peynir ya da labne ile pudra şekerini çırpıyorum. Güzel kıvamlı bir hale gelene kadar devam ediyorum. Şeker ve peynir miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pudra şekeriniz yoksa, toz şekerini öğütücüde çekerek inceltebilirsiniz. Soğuyan tavukgöğsünün üstüne yaydıktan sonra tekrar dolaba soğumaya bırakabilirsiniz. Bunun üstüne de meyveli pelteyi yayabilirsiniz. Arada kalan labne+şeker katmanı, farklı bir lezzet veriyor. Hatta üstüne bir kaşık da dondurma konsa??? Beğeneceğinizi umuyorum. ** Labne+şeker karışımına istenirse kakao da katılabiliyor. Tamamen damak zevkinize göre farklılaşma yapabilirsiniz. |
15-07-2009, 18:02 | #13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Defne sizde tavuk göğsünü kakaolu deneyinTadı nasıl bizede yazın Geçmiş olsun... |
|
15-07-2009, 18:05 | #14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Ays61; evde buğday nişastası vardı ben onu kullandım. Huni fikride o anki tembelliğimden aklıma geldi |
|
15-07-2009, 18:58 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili radem63, Kakaolu tavuk göğsü gayet lezzetli olur. Ben çocukken, annem sağolsun yiyebileyim diye tavuk göğsü, muhallebi gibi tatlıları hep kakaolu yapardı. Deneyin, tavsiye ederim Sizin tarife kakao ilave edip, sosu da vişne ile yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Vişne bulabilirsem dener, güzel olup olmadığını yazarım |
23-07-2009, 10:46 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
Bilemiyorum yukarıda bahsettiğim krem peynir+şeker katmanını denediniz ya da sevdiniz mi! Bu defa da en alt, taban tarifi vermeyi düşündüm. Bunun özelliği, içinde yağ ve yumurta yok. 1.5 su bardağı un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı zencefil (farklı bir tad veriyor, konulmazsa da olur) 1/2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz(silme) sıvı harç: 1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Kuru ve yaş malzemeleri farklı kaplarda karıştırın. Bir süre dinlendirin. Daha sonra birbirine karıştırın. 180 derece orta göz fırında pişiriyorum. Ama fırın tür ve ısıları farklılık gösterebiliyor. Geçen hafta yaptığım bu tabanın üstüne tavukgöğsü,soğuduktan sonra ise üstüne limonlu jöle ekledim. Servis anında da , hazırladığım sossu üstüne ve çevresine gezdirdim. |
27-07-2009, 17:03 | #19 |
Ağaç Dostu
|
vişneli etimek tatlısı 1 pk tuzsuz etimek 1 su bardağı ılık su 1 su bardağından bir parmak az tozşeker 1 pk vişne jölesi süslemek için; Biraz vişne biraz tuzsuz fıstık tavuk göğsü tarifide yukarıda yazılan tarifin aynısıdır. Hazırlanışı: Etimek tepsiye dizilir.Ilık suda şeker eritilir.Etimeklerin üzerine gezdirilir.Tavuk göğsü pişirilir,(çok sıcak olmayacak) etimeklerin üzerine gezdirilir. Çekirdeği çıkartılmış vişne taneleri tavuk göğsüne batırılır.Fıstıklada süslenir.(jöle dökünce yukarı çıkmasın diye) Vişne jölesi paketin üzrerindeki tarife göre hazırlanır.İyice donmuş tavuk göğsünün üzerine dökülür.Buzdolabında jöle donuncaya kadar bekletilir. |
27-07-2009, 21:09 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 341
|
Sn Radem63,elinize sağlık.Her ikisi de yaz için hafif ve serinletici tarifler.Teşekkürler ve sevgiler. |
08-08-2009, 13:05 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
|
radem63; Peynirin tadı alınmıyor. Hatta içine biraz da krema katılıyor istenirse.(Hazır minik paketlerde satılan süt kreması). Kullanım alanına göre kakao da eklediğim olmuştur.Pasta üstlerine de kullanılır genelde. İçinde peynir olduğu bile anlaşılmıyor. Şeker miktarı ile damak zevkinize uygun hale de getirme şansınız her zaman mevcut. Krem peynirlerin birçoğunun tadları bile farklı. Uygun olan bulunursa inanın güzel şeyler ortaya çıkabiliyor.. Yabancı tariflerin birçoğunda kullanılıyor bu tarif. İnsanoğlu beğendiği şeyi hep savunur hep savunur.) Benim yaptığım da bu olsa gerek) Keyfimiz ve tadımız tavan olsun dileklerimle... |
08-08-2009, 18:25 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
|
ilk tarifi denedim şimdi dolapda soğuyor inşallah güzel olur |
09-04-2010, 18:54 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
|
Annem yaparken 10 dakika değil, yaklaşık 20 dk son seviyede karıştırıyor... Sakız gibi oluyor sonuç, tarçın da iyi gidiyor bence... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|