13-03-2010, 14:05 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Fırında ekmek dilimleri
Bu çok tembel işi ama kahvaltıda harika oluyor Hele bir de ne yapacağınızı bilmediğiniz bayat ekmekleriniz varsa Gerçi hepinizin bildiğine de eminim Ama yine de yazayım 2 yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, kaşar peyniri, beyaz kırık peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, az domates salçası ya da küçük küçük doğranmış domates, dereotu, maydanoz -hepsi karıştırılır tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre), nane, kimyon baharatlar karışıma eklenir fırın tepsisi yağlanır, üzerine dilimlenmiş ekmekler dizilir ve ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürülür, fırına verilir ben 175 derece 10-15 dakika pişiriyorum (kontrollü olarak) ekmeklerin altı hafifçe kızarana kadar bekliyorum tek kötülüğü, normal şartlarda yediğiniz ekmek sayısını 2-3'e katlaması Not: Fırına verilmiş ekmek üzerine ne sürseniz çok güzel oluyor zaten o yüzden kafanıza göre geliştirebilirsiniz |
|
|