agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2010, 18:33   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,253
Galeri: 30
Kelebek makarnadan cips

Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün.

Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar.
Name:  kelebek1.jpg
Views: 2280
Size:  43.2 KB


Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim.


Name:  kelebek2.jpg
Views: 1987
Size:  34.9 KB


Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım.

Name:  kelebek3.jpg
Views: 2868
Size:  55.8 KB


Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim. İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler.
Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 21:00   #2
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,648
Galeri: 32
Gipsy Kings

Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından İkisi de makarna canavarı olduklarından yalamadan yutacaklardır bu cipsi.

Teşekkürler.


gece
Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 21:15   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33,395
Galeri: 90
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur...

2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap.
Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri,
kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler

Name:  kesme.jpg
Views: 1757
Size:  3.4 KB

"Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 21:20   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 22
bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor

mayısgülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2010, 21:55   #5
Ağaç Dostu
 
karaselvi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2007
Şehir: denizli
Mesajlar: 449
Galeri: 12
Neler öğreniyoruz böyle ilk fırsatta deniyeceğim. Ayrıca bu tür şeyler çerez başlığı altında toplansa daha rahat ulaşılabilir gibi.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 10:23   #6
Ağaç Dostu
 
karaselvi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2007
Şehir: denizli
Mesajlar: 449
Galeri: 12
Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 10:43   #7
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,253
Galeri: 30
Baharatlarını kızgın yağdan çıkardıktan hemen sonra dökmeli.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 17:55   #8
Ağaçsever
 
begonya26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 56
harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim

begonya26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 07:29   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,567
Galeri: 277
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur
deneyip bilgi vereceğim size

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 11:19   #10
Ağaç Dostu
 
anilozer112's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Düzce
Mesajlar: 377
Galeri: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur
deneyip bilgi vereceğim size
Fırın versiyonu mu? Valla olursa çok güzel olur. Biraz yağlı yiyeceklerden kaçarımda..

anilozer112 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 11:47   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,567
Galeri: 277
denedim
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 10:05   #12
Yeni Üye
 
karaca27's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2010
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 10
harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım.

karaca27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 14:18   #13
Ağaç Dostu
 
anilozer112's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2005
Şehir: Düzce
Mesajlar: 377
Galeri: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
denedim
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam
Kızgın yağda yapmak iyi olucak gibi

anilozer112 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 11:15   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 11
Çok ilginç cidden..

rumma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2010, 15:32   #15
Yeni Üye
 
küstümçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 18
Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır.

küstümçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 13:14   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 29
yapıyorum )

boshaft Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014