agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-01-2010, 14:11   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
Kağıtta küçük kekler

Çayın yanında atıştırmak için mini mini kekler çoğu zaman aranır.
Ben de bugün sizlere kâğıt içinde yapılan mini kek tarifi vermek istedim.
Bunlar bir iki lokmalık tatlılar.

Malzemeleri:
2 Yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ (ona)
2 çay bardağı yoğurt
1 adet limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un

İki yumurtayı derin bir kaseye kırarak, 2 su bardağı toz şeker ile çırpın, daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin ve çırpma işine devam edin.
Çırpma işi 3-4 dakika kadar olmalı malzemeler iyice halledilmelidir.
Sıkılan bir limon suyuna iki kaşık karbonat ilave edin ve hemen karıştırarak köpüre köpüre malzeme içine ilave edin ve bir iki defa daha çırpın.
Daha sonra 3 bardak unu eleyerek tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Fırını 140 derece ısıtıp, minik kâğıtları tepsiye yerleştirin.
Her kâğıt içine sadece bir tatlı kaşığı malzemeden koyun fazla koyarsanız taşar ve kağıt formu bozulur.

Isınmış fırına soktuğunuz keklerin üstleri pembeleşip altları da iyice kızarınca ki bu yarım saat kadar sürüyor, çıkartıp servis yapabilirsiniz.

Bu kek kâğıtlarını marketlerde bulabilirsiniz ve bu ölçü ile aşağı yukarı 70 adet mini kekiniz oluyor.


Karışım, kâğıtlar ve malzemenin kağıtlara konuşu.

Eklenen Resimler
   
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 14:14   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
25-30 dakikada piştiler...

Name:  P1130105 (600 x 450).jpg
Views: 30451
Size:  67.2 KB


Herkese yeter, buyrun.

Name:  P1130112 (600 x 450).jpg
Views: 28118
Size:  43.7 KB

Maviş beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2010, 14:49   #3
Ağaç Dostu
 
nikomedia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 245
Sevgili Güler hanım, ellerinize sağlık. Benimde çocuklar için ve evde atıştırmalık bulundurmak amaçlı yaptığım bir kek bu. Hem yemesi hemde görüntüsü çok güzel oluyor. Tek fark ben yoğurt yerine süt koyuyorum.
Tüm arkadaşlara denemelerini öneririm. Afiyet olsunn

nikomedia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 11:10   #4
Ağaçsever
 
Remedios's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 41
Güler Hanım Merhaba,

Tarifiniz için teşekkürler.

Birer tatlı kaşığı yeterli geliyor mu? Kağıtların boyutu resimden tam anlaşılamıyor biraz küçükler herhalde. Ben Dia'dan benzer kağıtlardan aldım daha büyükler diye düşünüyorum. Birer yemek kaşığı koyarsam taşmazlar umarım.

Saygılarımla,

Remedios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 11:27   #5
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,755
Galeri: 59
Güler hanım, yine yaptınız yapacağınızı

Siz burda yapıyorsunuz görünce canım istiyor. Çok güzel yapıyorsunuz. Elinize sağlık. 'Elinze sağlık ne demek? Bir daha yap demek '

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 12:29   #6
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,598
Galeri: 73
Güler Hanım elinize sağlık, torunlar bayram etmiştir. Çocuklar, bu kekleri aynı malzemeyle yapılmasına rağmen, bütün keklere her zaman tercih ediyorlar.

Sevgili Nikomedia, yoğurtlu olan hamur biraz daha kıyır kıyır ve nefis oluyor, sütlü olan daha yumuşak oluyor. Bir de kekte denemediyseniz zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim, piştikten sonra kıvamı ve lezzeti çok güzel oluyor.

Sn. Remedios, genelde sık satılan kağıt kalıplara bir yemek kaşığından biraz fazla koymak gerekiyor ama sanırım Güler Hanım, daha küçük kalıpları kullandı (yanımda yok ama tahminen 4 cm çapında). Küçük kalıplara bir dolu tatlı kaşığı yetebilir ya da kısaca kalıbınızın yarısına kadar doldurabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanmış kalıpların ortasına, hafif içine batacak şekilde iri çikolata parçası veya evdeki reçellerinizden meyve parçaları (vişne gibi) veya kuru meyve (üzüm, yaban mersini, kayısı,...) de koyabilirsiniz.

Not: Sevgili Güler Hanım, işgüzarlık edip sabırsızca size sorulanlara cevap verdim, ne yapayım kekleri görünce dayanamadım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 16:23   #7
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 146
Galeri: 4
Güler Hanım tarifiniz için teşekkürler;
Ben denedim çok güzel oluyor,bu ölçülerle 3 tepsi oluyor tahminen.Bir tepsisine değişik olsun diye kuru incir ve kuru üzüm kattım biz beğendik tavsiye ederim...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 18:03   #8
Ağaçsever
 
begonya26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 56
harikalar benim çocuklarda nedendir bilinmez aynı tatda olmasına ragmen normal keke nazaran bunu daha çok seviyorlar.Eskiden ne yaparsam yapıyım kekimi hayatta kabartamazdım

şimdi yumurtasını iyice çırpıyorum bazen akını ve sarısını ayrı ayrı çırpıp şeker olsunu ikisine paylastırıyorum sarısının uzerine bir yemek kasıgı kaynar su ekleyip iyice çırpıyorum birleştirip uzerine diger malzemelerini ekliyorum

unla kabarma tozunu da 2 /3 defa eleyip birbirine karısmasını saglıyorum

fırını önceden iyice ısıtıyorum unu ekleyince fazla karıstırmaya gerek kalmıyor ve sonuc mukemmel oluyor kekim asla kabarmıyor diye uzulenler bir de böyle denesinler zira defalarca kek yapardım ya kabarmazdı ya da fırından çıkarınca çökerdi şimdi harika oluyor.

begonya26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 18:44   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
Bu usulü de denemek lâzım.
Benim kalıp içinde yaptığım karışık meyveli ve üzümlü keklerimin dip kısımları harika olur çünkü bütün malzeme dibe çöker.

Hamur içine ilave etmeden unluyorum, ununu silkeleyip ilave ediyorum olmuyor. Hamuru fırına koyuyorum biraz sonra ilave ediyorum bu meyveleri yine olmuyor.
Hamuru fırına koyduktan yirmi dakika sonra koyuyorum bu sefer de çoğu üstte kalıp kavruluyor.
Nedense bir türlü kek içinde eşit olarak dağıtamıyorum bu meyveleri.
Sizler nasıl başarıyorsunuz?

Sevgili Kiraz tabii yazacaksın, benim cevabım senin cevabın diye bir şey mevzubahis olur mu hiç.
Benim kalıp olarak kullandığım kâğıtlar da marketlerde satılan türden. Dolu dolu bir tatlı kaşığı iyi geliyor. Kaşığa bol koyup, kağıt kalıba parmağımla sıyıyarak koyuyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 19:19   #10
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,598
Galeri: 73
Güler Hn, meyvelerin dibe çökmemesi için genelde tarif ettiğiniz gibi unlanması tavsiye edilir ama ben de iyi sonuç alamadım. Bunun yerine keki kalıba döktükten sonra üzerine meyveleri eşit dağıtarak serpiyorum, bıçağın ucuyla sadece hamurun üst yüzeyini karıştırarak meyveleri hafifçe daldırıyorum; öyle ki meyveler yanmaması için çıplak kalmıyor ama tamamen de hamurun içine gömülmüyor. Bir de meyveli keklerde özellikle elma gibi sulananlarda unu daha fazla oranda kullanıyorum, hamur koyulaşınca meyve de zor çöküyor, kekin içi çiğ kalmıyor ve piştikten sonra çökmüyor.

Cevizi yarım batacak şekilde iri parçalarla hamurun üzerine koyunca harika oluyor. Kekin içine meyve olarak yabanmersini diye satılan kuru meyve(kırmızı olanı) de çok güzel oluyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 20:09   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
Sevgili Kiraz, meyveli kek yaparken kullandığım şekerlemeli meyveler (incir, kiraz, portakal kabuğu, sarı kiraz) ve kuru sultani üzüm oluyor.
Bunları tavla zarı gibi ufak ufak doğruyorum. Yerine göre bazen bir fincan rom veya portakal liköründe biraz dinlendiriyor sonra süzüp, unlayıp kullanıyorum ama sonuç yine aynı meyveleri dibe çökmüş ama nefis bir kek.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 20:16   #12
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,598
Galeri: 73
Fena mı işte, sade diye ısıranlara sürpriz oluyor

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 20:50   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
Evet Kiraz haklısın. Hani çocukken bir şey yediğimizde en güzelini sona bırakırdık da ağzımızdaki tadı güzel olsun isterdik ya işte benim kek de aynen öyle oluyor. Dibi, sonu güzel kek.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2010, 21:11   #14
Ağaçsever
 
begonya26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: sakarya/sapanca
Mesajlar: 56
bende isterem o keklerden


(Mesajınıza girmek zorunda kaldım, kusura bakmayın... Bugün meşgulüm yarın yaparım olur mu?)

begonya26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 16:54   #15
Ağaçsever
 
Remedios's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 41
Merhaba,

Ben de denedim kağıtta kekleri. Dia'dan aldığım kağıtların neredeyse yarısına kadar doldurdum. Taşma olmadı. Üzerleri hemen kızardı. Bu yüzden içlerinin pişip pişmediğinden emin olamadım. Bıçak soktum yapıştı. Biraz daha, oldu olacak derken azıcık kavruldular ama lezzetliydiler.

Teşekkürler

Remedios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 17:14   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 21,525
Galeri: 103
130 derece ısıtılmış fırında 25 dakika iyi geliyor, bir kürdanla deneseydiniz keşke.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:57   #17
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 146
Galeri: 4
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bence kek pişirme de en garantili yol kağıt kapsüllerde pişirmek...Her türlü kek için de uygulamak mümkün.Mesela ben browniyi ıslak kek de diyorlar kapsülde pişiriyorum üzerine de azar azar ayırdığım sosdan döküyorum harika oluyor. Arkadaşlar tavsiye ederim...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2011, 13:51   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 3,033
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bence kek pişirme de en garantili yol kağıt kapsüllerde pişirmek...
''Bu kapsül de neyin nesi?'' diye aradım nette.. Bildiğimiz kek kâğıdıymış..
Eeee yukarıda da aynı şeyden bahsediliyor zaten

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2011, 14:11   #19
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 249
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
130 derece ısıtılmış fırında 25 dakika iyi geliyor, bir kürdanla deneseydiniz keşke.
130 derecede pişiyor mu Güler hanım çünkü ben de içi pişsin derken altını üstünü kızartanlardanım genelde 170-180 derecede pişiririm yarım saat

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2011, 14:45   #20
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 804
Galeri: 2
Süpper oldu yapılması yenmesi bitmesi yarım günü bile bulmadı))

Sağolun Güler hanımcım

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2011, 14:57   #21
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,598
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
130 derecede pişiyor mu Güler hanım çünkü ben de içi pişsin derken altını üstünü kızartanlardanım genelde 170-180 derecede pişiririm yarım saat
Küçük kekler için 170-180 derece 30 dakika fazla geliyor. Minik kekleri bu derecelerde pişirecekseniz 15 (max.20) dakika yeterli. Fazla pişerse kuruyorlar.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014