09-10-2011, 20:02 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Haşhaşlı Cevizli Çörek
Bu çöreğin ölçüleri yok. Karardan yapıyorum. Bir miktar un, tek kullanımlık paket kurumaya, biraz şeker, biraz tuz, ılık su ile yoğrulacak. Elde edilen hamur dörde ya da beşe bölünecek. Bu parçalardan her biri olabildiğince ince açılarak, üzerine haşhaş, ceviz, yağ karışımı sürülecek. Rulo yapılıp, kesilecek. Kesilen parçaların iki ucu büzülerek tepsiye dizilecek. 40-45 dk. mayalandırılarak pişirilecek. İçi bol olursa daha güzel oluyor. Afiyet olsun. Düzenleyen Sevgi Durul : 14-10-2011 saat 10:07 |
10-10-2011, 08:25 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, bohça görüntüleri çok güzelmiş, deneyeceğim, ellerinize sağlık. Burada da farklı şekilde olanlar var. Haşhaşlı çörek |
14-10-2011, 00:06 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Ezilmiş haşhaşı izmirde nerede bulabilirim? Bu güzel tarifi yapabilmem için.Ellerinize sağlık ne kadar lezizdir demli bir çayla.... |
14-10-2011, 08:42 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Ellerinize sağlık, Afiyetler olsun inşallah. Kokusu buraya dek sindi. Güzel günler dileklerim ve saygılarımla lütfen. |
14-10-2011, 13:15 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 41
|
Oofffff...... çok güzel görünüyorlar birde karnınız açsa sormayın gitsin.Sdurul ellerinize sağlık. |
|
|